Connect with us

Hi, what are you looking for?

MediaNews

Σε αδιέξοδο τα media του ΣΥΡΙΖΑ – «Αναβρασμός» στο «Κόκκινο 105,5», άγνωστο το μέλλον της «Αυγής»

Δείτε το ρεπορτάζ

Μεγάλη ένταση επικρατεί στα media του ΣΥΡΙΖΑ και ιδιαίτερα στον Ρ/Σ «Στο Κόκκινο» και στην «Αυγή», ιδιαίτερα μετά και τις τελευταίες εκλογές.

Στον κομματικό ραδιοφωνικό σταθμό της Κουµουνδούρου την περασµένη εβδοµάδα εκδόθηκε πολύ σκληρή ανακοίνωση από τους εργαζόµενους, οι οποίοι κατηγορούν τη διοίκηση του σταθµού και τον «βασικό µέτοχο», δηλαδή τον ΣΥΡΙΖΑ, ότι αθέτησαν υποσχέσεις για αυξήσεις στους µισθούς. Συγκεκριµένα, πρόκειται για δέσµευση για αύξηση 150 ευρώ οριζόντια σε όλους τους µισθούς µε ορίζοντα τη 15η Ιουνίου, καθώς, όπως οι ίδιοι λένε, παραµένουν καθηλωµένοι από το 2018. Η απάντηση που πήραν ήταν ότι δεν υπάρχει η δυνατότητα να δοθούν οι αυξήσεις αυτές, καθώς δεν υπάρχει στο κόµµα ηγεσία που θα την εγκρίνει.

Το ενδιαφέρον είναι ότι οι εργαζόµενοι έχουν ζητήσει συνάντηση και για θεσµικά θέµατα, όπως οι τριετίες, για τις οποίες ο ΣΥΡΙΖΑ µιλά ασταµάτητα ως κόµµα, αλλά δεν τις συζητά για τους εργαζοµένους του κοµµατικού ραδιοφώνου του. Οι ίδιοι στην επιστολή ζητούν άµεσα συνάντηση και µιλούν για συνεργασία µε τους εργαζοµένους στην «Αυγή» για κοινή στάση. Στην ιστορική εφηµερίδα της Αριστεράς, πάντως, αµέσως µετά τις εκλογές της 21ης Μαΐου ξεκίνησε η συζήτηση για την πιθανότητα να σταµατήσει η κυκλοφορία του καθηµερινού φύλλου και να παραµείνει µόνο η κυριακάτικη έκδοση. Ήδη οι νεοεκλεγέντες και οι επανεκλεγέντες βουλευτές δυσανασχετούν µε τις περικοπές στους µισθούς τους, που πηγαίνουν στα κοµµατικά Μέσα, τα οποία θεωρούν ότι δεν προσφέρουν τίποτα εδώ και καιρό.

Όπως και να έχει, είναι σαφές ότι μετά και την 25η Ιουνίου τα σχέδια για κοµβικές παρεµβάσεις στα media της Κουµουνδούρου, τα οποία υπήρχαν στα συρτάρια του Αλέξη Τσίπρα εδώ και τουλάχιστον µία τετραετία, καθίστανται πιο επίκαιρα από ποτέ, µε την αναστολή του καθηµερινού φύλλου της «Αυγής» και τις περαιτέρω περικοπές στο «Κόκκινο» να θεωρούνται στην καλύτερη περίπτωση «µπαλώµατα»…

 

 

*Δημοσιεύθηκε στο «Secret» της εφημερίδας «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ» στις 8/7/2023

Δείτε επίσης

MediaNews

Ποια τεχνικά προβλήματα έχουν προκύψει;

Reality

Αυτή αποτελεί και την 5η κατά σειρά αποβολή στο ριάλιτι επιβίωσης

Τηλεόραση

Για τη μεσημεριανή ζώνη καθημερινά ή την πρωινή του Σαββατοκύριακου