Connect with us

Hi, what are you looking for?

MediaNews

Δύο ταινίες συμπαραγωγής ΕΡΤ στο διεθνές διαγωνιστικό τμήμα του Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Λοκάρνο

Θα διεξαχθεί από τις 2 έως τις 12 Αυγούστου

Δύο ταινίες συμπαραγωγής ΕΡΤ θα συμμετάσχουν στο διεθνές διαγωνιστικό τμήμα του 76ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Λοκάρνο, που θα διεξαχθεί από τις 2 έως τις 12 Αυγούστου 2023.

Πρόκειται για τη νέα ταινία της Σοφίας Εξάρχου «Animal», η οποία κάνει την παγκόσμια πρεμιέρα της ανοίγοντας το διεθνές διαγωνιστικό τμήμα του Φεστιβάλ, και το «The invisible fight» του Rainer Sarnet, που θα προβληθεί την τελευταία ημέρα διεξαγωγής του Φεστιβάλ.

Στο «Animal», μια ομάδα ανιματέρ παρουσιάζει κάθε βράδυ το καλλιτεχνικό της πρόγραμμα στη σκηνή ενός παραθαλάσσιου ξενοδοχείου. Καθώς οι εβδομάδες περνούν, η θερινή φιέστα γίνεται όλο και περισσότερο άγρια και τολμηρή.

Το «The invisible fight» είναι μια Kung fu κωμωδία, η οποία διαδραματίζεται σε ένα ορθόδοξο μοναστήρι στη Σοβιετική Ένωση, τη δεκαετία του ’70.

Σημειώνεται ότι η ΕΡΤ χρηματοδοτεί κάθε χρόνο, μέσω του προγράμματος 1,5% για την ενίσχυση της ελληνικής κινηματογραφικής παραγωγής, ταινίες εγχώριας παραγωγής.

Η χρηματοδότηση γίνεται στο πλαίσιο της εφαρμογής του νόμου για το 1,5%, βάσει του οποίου οι τηλεοπτικοί οργανισμοί υποχρεούνται να καταβάλλουν το εν λόγω ποσοστό επί των κερδών τους προς την κατεύθυνση αυτή.

 

 

Δείτε επίσης

MediaNews

Ποια τεχνικά προβλήματα έχουν προκύψει;

Reality

Αυτή αποτελεί και την 5η κατά σειρά αποβολή στο ριάλιτι επιβίωσης

Τηλεόραση

Για τη μεσημεριανή ζώνη καθημερινά ή την πρωινή του Σαββατοκύριακου