Connect with us

Hi, what are you looking for?

MediaNews

Το «διαζύγιο» της Μαρίας Κορινθίου με τον ΑΝΤ1

Οι δηλώσεις και το παρασκήνιο για τη λύση της συνεργασίας του καναλιού με την ηθοποιό στο «Πρωινό»

Στις 9.00 το πρωί της Δευτέρας, με μια λιτή ανακοίνωση, ο ΑΝΤ1 ανακοίνωσε τη λύση της συνεργασίας του με τη Μαρία Κορινθίου. «Ο ΑΝΤ1 ανακοινώνει την ολοκλήρωση της συνεργασίας του με τη Μαρία Κορινθίου και της εύχεται καλή επιτυχία στα μελλοντικά της σχέδια».

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δηλώσεις που έκανε η ηθοποιός μετά το τέλος της εκπομπής της Παρασκευής στην κάμερα του Open ήταν και αυτές που οδήγησαν το κανάλι στην απόφαση της πρόωρης λήξης του συμβολαίου της.

Είχε προηγηθεί, σύμφωνα με πληροφορίες, έντονη λεκτική διαφωνία μεταξύ της Μαρίας Κορινθίου με συντελεστές της εκπομπής, για το εάν θα έπρεπε εκείνη ή όχι να πασάρει ένα βίντεο, το οποίο τελικά και πάσαρε στον «αέρα» η Φωτεινή Πετρογιάννη.

Ακολούθησε λεκτικό επεισόδιο στο break και η Μαρία Κορινθίου αποχώρησε από το στούντιο, χωρίς να βρίσκεται στην αποφώνηση της εκπομπής.

Δυσαρέσκεια προς το πρόσωπο της ηθοποιού υπήρχε εδώ και μήνες από στελέχη του σταθμού, εντάθηκε όμως όταν η Μαρία Κορινθίου ανακοίνωσε πως δεν θα είναι την επόμενη σεζόν στο «Πρωινό», χωρίς προηγουμένως να έχει ενημερώσει για τις προθέσεις της το κανάλι.

 

Η παρέμβαση Λιάγκα

Ο Γιώργος Λιάγκας προέβαλε την ανακοίνωση του ΑΝΤ1 και στη συνέχεια αναφέρθηκε εκτενώς στο θέμα, χωρίς να υψώνει τους τόνους.

«Το εμπορικό του ΑΝΤ1 επιλέγει μία γυναίκα, η οποία εκτιμά το κανάλι ότι μπορεί να προβάλει τα εμπορικά του σταθμού. Αυτή, λοιπόν, ήταν η συμφωνία που επήλθε ανάμεσα στον ΑΝΤ1 και τη Μαρία Κορινθίου. Ήταν η επιλογή μιας γυναίκας που μπορούσε να στηρίξει τα εμπορικά θέματα. Δεν ήταν μία γυναίκα που συμμετείχε σε όλο το υπόλοιπο κομμάτι της εκπομπής. Δεν ήταν στις συσκέψεις η Μαρία, δεν ήταν στη διαδικασία παραγωγής ή παρουσίασης αυτής εδώ της εκπομπής, και για να μην είναι άκομψο, προφανώς ήταν και δίπλα στη Λίτσα Πατέρα στα ζώδια και στην Αργυρώ Μπαρμπαρίγου στο κομμάτι της μαγειρικής», ανέφερε ο κεντρικός παρουσιαστής του «Πρωινού», επισημαίνοντας στη συνέχεια:

«Δεν αντιλήφθηκα ποτέ ότι η Μαρία έχει κάποιο πρόβλημα μαζί μου. Τουλάχιστον δεν μου το είπε. Δεν έχουμε διαπληκτιστεί ποτέ. Την αγαπώ, την εκτιμώ και το ίδιο θα συνεχίσω να κάνω όπου και αν τη δω. Την υποδέχτηκα με αγάπη, ποτέ δεν δημιουργήθηκε κανένα θέμα». «Από εκεί και πέρα, μία συμφωνία μεταξύ δύο μερών, την οποία τονίζω ότι δεν έκανα εγώ, δεν πήγε καλά – μπορεί η Μαρία να αισθάνθηκε ότι η συμφωνία δεν τηρήθηκε, μπορεί ο ΑΝΤ1 να αισθάνθηκε ότι η συμφωνία δεν τηρήθηκε. Προφανώς, αντιλαμβάνομαι ότι ο ΑΝΤ1 πειράχτηκε από δηλώσεις της Μαρίας», κατέληξε.

 

Η απάντηση

Με μια μακροσκελή ανακοίνωση στον λογαριασμό της στο Instagram η Μαρία Κορινθίου θέλησε να τοποθετηθεί για την πρόωρη λήξη της συνεργασίας με τον ΑΝΤ1, πλην όμως στην εκπνοή της φετινής τηλεοπτικής σεζόν.

«Είμαι ένας άνθρωπος που 20 χρόνια που με γνωρίζετε με διακατέχει η ειλικρίνεια και η καθαρότητα. Όλα καλά και ευλογημένα! Συνδέθηκα με ανθρώπους όμορφα, με αγάπη και σεβασμό… και με άλλους δυο-τρεις, όχι. Με ανθρώπους που με αγάπησαν και με αγκάλιασαν και με ανθρώπους που με πίστεψαν και με στήριξαν. Ένα κανάλι με το οποίο έχω προσωπικές σχέσεις χρόνων και με ανθρώπους της διοίκησης που σέβομαι και εκτιμώ. Με κοινή λοιπόν λύση συμβολαίου, με συζητήσεις ανθρώπινες αυτές τις δύο ημέρες και από τις δύο μεριές, διοίκησης και εμού, συμφωνήσαμε την κοινή λύση κάποιων θεμάτων που δυστυχώς βάραιναν καιρό τώρα. Αποχαιρετώ με αγάπη τον ΑΝΤ1 κι εύχομαι να έχουμε καλό καλοκαίρι. Όσο για εμάς, είστε η δύναμή μου και σας ευχαριστώ για όλα! Εις στο επανιδείν», σημείωσε η ηθοποιός.

 

Η επόμενη μέρα

Ο Γιώργος Λιάγκας με την αρχισυντάκτρια της εκπομπής Χρύσα Ζορκάδη και τη διοίκηση του ΑΝΤ1 έχουν ξεκινήσει την προετοιμασία για την επόμενη σεζόν.

Ένα άτομο θα προστεθεί στο πάνελ, με τα υπάρχοντα μέλη να παραμένουν ως έχουν (Τάσος Τεργιάκης, Φωτεινή Πετρογιάννη, Άρια Καλύβα), ενώ ακόμη δύο πρόσωπα θα βγαίνουν σε παράθυρο και θα δίνουν ρεπορτάζ ή θα σχολιάζουν την επικαιρότητα.

Ένα εξ αυτών θα είναι ο Βαγγέλης Περρής, που επιστρέφει στο «Πρωινό» έπειτα από έναν χρόνο απουσίας.

Για το κομμάτι των εμπορικών παρουσιάσεων ακούγεται έντονα το όνομα της Τζούλιας Νόβα, η οποία μάλιστα θα περάσει και από δοκιμαστικό.

 

*Του Αλέξη Μίχα

*Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ» στις 20/6/2023

 

Δείτε επίσης

MediaNews

Ποια τεχνικά προβλήματα έχουν προκύψει;

Reality

Αυτή αποτελεί και την 5η κατά σειρά αποβολή στο ριάλιτι επιβίωσης

Τηλεόραση

Για τη μεσημεριανή ζώνη καθημερινά ή την πρωινή του Σαββατοκύριακου