Connect with us

Hi, what are you looking for?

MediaNews

Εκλογές 2023 – Αναβολή ντιμπέιτ πολιτικών αρχηγών: Η ανακοίνωση του ΥΠΕΣ – Δεν συμφώνησαν σε ημερομηνία τα κόμματα

Η αναβολή αποφασίστηκε καθώς έχει κηρυχθεί τριήμερο εθνικό πένθος για το πολύνεκρο ναυάγιο ανοιχτά της Πύλου

Την αναβολή του ντιμπέιτ των πολιτικών αρχηγών ενόψει των εκλογών της 25ης Ιουνίου, ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών, μετά την έκτακτη συνάντηση των εκπροσώπων των κομμάτων στη Διακομματική Επιτροπή.

Η απόφαση για την αναβολή της τηλεμαχίας των πολιτικών αρχηγών, που επρόκειτο να πραγματοποιηθεί σήμερα (15/06) στις 21:00, ελήφθη καθώς η χώρα είναι σε τριήμερο εθνικό πένθος μετά το ναυάγιο με τους εκατοντάδες νεκρούς μετανάστες ανοιχτά της Πύλου.

Πάντως, δεν υπήρξε συμφωνία για νέα ημερομηνία.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών

«Αναβάλλεται η αποψινή διεξαγωγή της τηλεοπτικής αναμέτρησης των πολιτικών αρχηγών.

Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 15 Ιουνίου έκτακτη συνάντηση μεταξύ των εκπροσώπων των κοινοβουλευτικών κομμάτων που συμμετέχουν στην τηλεοπτική αναμέτρηση (debate).

Θέμα της συζήτησης ήταν το ενδεχόμενο αναβολής της προγραμματισμένης για απόψε τηλεοπτικής αναμέτρησης μεταξύ των πολιτικών αρχηγών, εξαιτίας του τριήμερου Εθνικού Πένθους που κήρυξε ο Πρωθυπουργός, κ. Ιωάννης Σαρμάς, λόγω του ναυαγίου που σημειώθηκε στα διεθνή ύδατα δυτικά της Ελλάδας.

Κατόπιν διαβουλεύσεων μεταξύ των εκπροσώπων των κομμάτων, αποφασίστηκε η μη διεξαγωγή του debate που είχε προγραμματιστεί για σήμερα, 15 Ιουνίου και ώρα 21:00».

Δεν συμφώνησαν σε νέα ημερομηνία τα κόμματα

Στο ίδιο μήκος κύματος και οι δηλώσεις του γραμματέα του υπουργείου Εσωτερικών, Μιχάλη Σταυριανουδάκη. Σύμφωνα με τον ίδιο, «από τη συζήτηση προέκυψε ότι οι εκπρόσωποι τεσσάρων κομμάτων πλην της Ελληνικής Λύσης συμφώνησαν ότι δεν μπορεί να γίνει το σημερινό debate».

«Στον διάλογο που ακολούθησε», συμπλήρωσε ο κ. Σταυριανουδάκης, «η ΝΔ πρότεινε εναλλακτική ημερομηνία το Σάββατο. ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και ΚΚΕ ήταν ανελαστικά και αντιπρότειναν Κυριακή, ενώ υπήρχε και η Ελληνική Λύση που δεν είχε πρόβλημα για οποιαδήποτε ημέρα».

«Όλοι συμφώνησαν, πάντως, ότι είναι πολύ δύσκολο από Δευτέρα και μετά να γίνει τηλεμαχία, δεδομένου ότι πρόκειται για την τελευταία εβδομάδα πριν τις εκλογές» κατέληξε στις δηλώσεις που έκανε ο κ. Σταυριανουδάκης.

Δείτε αναλυτικά στο παρακάτω βίντεο: 

 

 

Δείτε επίσης

MediaNews

Ποια τεχνικά προβλήματα έχουν προκύψει;

Reality

Αυτή αποτελεί και την 5η κατά σειρά αποβολή στο ριάλιτι επιβίωσης

Τηλεόραση

Για τη μεσημεριανή ζώνη καθημερινά ή την πρωινή του Σαββατοκύριακου