Connect with us

Hi, what are you looking for?

MediaNews

Εκλογές 2023 – Δημοσκόπηση Metron Analysis: 21,1% το προβάδισμα της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ

Παραμένει η διαφορά μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ

Έκπληξη και ανατροπή σκηνικού με 8 κόμματα να μπαίνουν στη Βουλή μετά τις εκλογές της 25ης Ιουνίου, δείχνει το εκλογικό βαρόμετρο της Metron Analysis που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA.

Η Νέα Δημοκρατία, σύμφωνα με την Metron Analysis, κρατά της δυνάμεις της και κινείται πάνω από το 40%, λαμβάνοντας συγκεκριμένα 40,3% (40,8%) στις εκλογές του Μαίου. Ο ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει νέα υποχώρηση των ποσοστών του, φτάνοντας στο 19.2% από 20,1% στις εκλογές, κάτι που σημαίνει ότι η διαφορά των δύο κομμάτων εκτοξεύεται στις 21,1 μονάδες.

Το ΠΑΣΟΚ στην τρίτη θέση με 11,1, ελαφρά χαμηλότερο από το ποσοστό των εκλογών ενώ το ΚΚΕ βρίσκεται στο 6,7%. Με 5% είναι η Ελληνική Λύση, πάνω και από το ποσοστό που πήρε τον Μάιο ενώ χάνει την 5η θέση από την Πλεύση Ελευθερίας που βρίσκεται στο 5,5%, διπλασιάζοντας το ποσοστό (2,9%) που πήρε την 21η Μαίου. Το εισιτήριο για το Κοινοβούλιο δείχνουν να παίρνουν τόσο το κόμμα ΝΙΚΗ με ποσοστό 3.,3% όσο και το ΜέΡΑ 25 επίσης με 3,3%. Στο 1,1% μετριέται η ΑΝΤΑΡΣΥΑ ενώ τα κόμμα που μένουν εκτός Βουλής συγκεντρώνουν ποσοστό 4,5%.

 

 

Δείτε επίσης

MediaNews

Ποια τεχνικά προβλήματα έχουν προκύψει;

Reality

Αυτή αποτελεί και την 5η κατά σειρά αποβολή στο ριάλιτι επιβίωσης

Τηλεόραση

Για τη μεσημεριανή ζώνη καθημερινά ή την πρωινή του Σαββατοκύριακου