Connect with us

Hi, what are you looking for?

MediaNews

Η απάντηση από την ελληνική επιτροπή για τη βαθμολογία της Κύπρου

Τι δήλωσε ο Νίκος Νικολακόπουλος, διευθυντής του MyRadio 104.6, ο οποίος ήταν ο πρόεδρος της ελληνικής επιτροπής που ψήφισε στη Eurovision 2023

Με το τεσσάρι που έδωσε η ελληνική επιτροπή για τη Eurovision 2023 στην Κύπρο να έχει προκαλέσει αίσθηση και πολλές αντιδράσεις, στην εκπομπή «Ελένη» συζητήθηκε το θέμα εκτενώς.

Ο Νίκος Νικολακόπουλος, διευθυντής του MyRadio 104,6, ο οποίος ήταν ο πρόεδρος της ελληνικής επιτροπής που ψήφισε στη Eurovision 2023, μίλησε για το θέμα στην Ελένη Μενεγάκη.

«Ο καθένας μόνος του και χωρίς να συζητήσουμε όλοι μαζί δώσαμε τη βαθμολογία. Η βαθμολογία αυτή είχε αριθμούς από το 1 έως το 26. Όταν τελείωσε ο καθένας μας, το χαρτί αυτό το πήρε η συμβολαιογράφος και το έστειλε στην EBU. Εμείς όταν τελειώσαμε τη διαδικασία αυτή δεν ξέραμε τι βαθμούς είχαμε δώσει σε ποιες χώρες. Εμείς επιλέξαμε να βαθμολογήσουμε την καθεμία χώρα κατά πώς πίστευε ο καθένας μας. Δεν μας είπε κανένας να μην ψηφίσουμε την Κύπρο, ούτε μας είπε να δώσουμε οπωσδήποτε στην Κύπρο δώδεκα. Αυτό το κάναμε γιατί έτσι πιστεύαμε, δεν υπήρχε κανένας άλλος λόγος για να γίνει. Εμείς πήγαμε να κάνουμε μια δουλειά. Η δουλειά μας ήταν να ακούσουμε τα τραγούδια και να τα αξιολογήσουμε με αμεροληψία και αντικειμενικότητα, χωρίς συναισθηματισμούς. Και το δικό μας αποτέλεσμα και το αποτέλεσμα του κόσμου ήταν σωστό, γιατί ήταν η άποψη του καθενός» τόνισε ο Νίκος Νικολακόπουλος.

Στην πρώτη του δήλωση, ο εκπρόσωπος της Κύπρου Andrew Lambrou ανέφερε:

«Είμαι ευγνώμων για οποιονδήποτε βαθμό και θέλω να πω στους Έλληνες και στους Αυστραλούς ότι νιώθω την αγάπη και την υποστήριξή σας και για εμένα αυτό είναι τα πάντα. Σας αγαπώ τόσο πολύ και σας το ανταποδίδω». Δηλώσεις κατά την άφιξή του στην Αθήνα έκανε ο Victor Vernicos, αναφέροντας μεταξύ άλλων:

«Σίγουρα δεν πετύχαμε το στόχο μας που ήταν να πάμε τελικό, αλλά κάποιες φορές άλλα πράγματα είναι πιο σημαντικά. Στενοχωρήθηκα λίγο που δεν περάσαμε, αλλά όχι για πολύ. Ήταν τέλεια η εμπειρία της Eurovision, έμαθα πολλά πράγματα, γνώρισα πολλούς καλλιτέχνες».

 

*Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «ONTime» στις 16/5/2023

 

 

Δείτε επίσης

MediaNews

Ποια τεχνικά προβλήματα έχουν προκύψει;

Reality

Αυτή αποτελεί και την 5η κατά σειρά αποβολή στο ριάλιτι επιβίωσης

Τηλεόραση

Για τη μεσημεριανή ζώνη καθημερινά ή την πρωινή του Σαββατοκύριακου