Connect with us

Hi, what are you looking for?

MediaNews

Δημοσκόπηση Pulse: Προβάδισμα 6,5 μονάδων ΝΔ έναντι ΣΥΡΙΖΑ – Υπεροχή Μητσοτάκη στην καταλληλότητα για πρωθυπουργία

Στο 41% το ποσοστό κυβέρνησης με αυτοδύναμη Νέα Δημοκρατία ή με κορμό το κόμμα της κυβέρνησης

Ποσοστό 32% συγκέντρωσε η Νέα Δημοκρατία στην πρόθεση ψήφου επί των έγκυρων, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Pulse για λογαριασμό του ΣΚΑΪ. Η διαφορά της από τον ΣΥΡΙΖΑ (25,5%) είναι στις 6,5 μονάδες. Σε ό,τι αφορά την πρόθεση ψήφου συνολικά, η διαφορά είναι στις έξι μονάδες, 31 έναντι 25.

Remaining Time-0:00
Fullscreen
Mute

Επιπλέον, προτιμάται η αυτοδυναμία της της Νέας Δημοκρατίας, αφού σε αυτήν τη μορφή την εμπιστεύεται το 31%, ενώ μια κυβέρνηση συνεργασίας με κορμό τη ΝΔ έλαβε 41%. Ο ΣΥΡΙΖΑ συγκέντρωσε 14%, ενώ μια κυβέρνηση με κορμό το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης «έβγαλε» συνολικά 30%.

Μεγάλη είναι και η απόσταση σε ό,τι αφορά την καταλληλότητα για τον πρωθυπουργό. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης προηγείται 12 μονάδες του Αλέξη Τσίπρα, 38 έναντι 26, ενώ ο Νίκος Ανδρουλάκης συγκεντρώνει 9%.

Μεγάλη είναι και η διαφορά στην παράσταση νίκης, αφού η Νέα Δημοκρατία έλαβε 56% στο ερώτημα για το τι θεωρούν οι πολίτες ότι θα γίνει, ανεξαρτήτως προτίμησης, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ, 26%.

Σε ό,τι αφορά τους αναποφάσιστους, η επιλογή «Άλλο» πήρε 15%, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ συγκέντρωσε 14% και η Νέα Δημοκρατία 8%. Οι περισσότεροι, πάντως, το 37%, βρίσκονται στην επιλογή «Δεν γνωρίζω/Δεν απαντώ». Σε ό,τι αφορά, πάντως, στην αναλογική κατανομή τους, η ΝΔ συγκέντρωσε 35,5% έναντι 28,5% του ΣΥΡΙΖΑ στο πρώτο σενάριο και 33,5% έναντι 28% στο δεύτερο, για το οποίο διευκρινίζεται ότι πρόκειται για ειδικό ερώτημα. Επιπλέον, υπάρχουν δύο σενάρια για την κατανομή εδρών.

Η δημοσκόπηση έγινε σε δείγμα 1.051 ανθρώπων από τις 19 έως τις 23 Απριλίου.

Δείτε επίσης

MediaNews

Ποια τεχνικά προβλήματα έχουν προκύψει;

Reality

Αυτή αποτελεί και την 5η κατά σειρά αποβολή στο ριάλιτι επιβίωσης

Τηλεόραση

Για τη μεσημεριανή ζώνη καθημερινά ή την πρωινή του Σαββατοκύριακου