Connect with us

Hi, what are you looking for?

MediaNews

Eurovision 2023: Μάχη για δύο σύμφωνα με τα στοιχήματα – Σε ποια θέση δίνουν την Ελλάδα

Δείτε αναλυτικά

Το τοπίο φαίνεται να ξεκαθαρίζει για τις στοιχηματικές εταιρείες όσον αφορά τη νίκη στον 67ο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision. Ας δούμε αναλυτικά πώς έχει διαμορφωθεί η κατάσταση μετά και τις εξελίξεις της τελευταίας εβδομάδας.

Οι τελευταίες εξελίξεις

Μια γεμάτη εβδομάδα για τους περισσότερους καλλιτέχνες ήταν αυτή που μας πέρασε με δύο Eurovision Pre-Parties να λαμβάνουν χώρα. Δεκαοχτώ διαγωνιζόμενοι της Eurovision 2023 βρέθηκαν στο Τελ Αβίβ για το «Israel Calling» και είκοσι οχτώ εμφανίστηκαν στο «PrePartyES».

Ο Έλληνας εκπρόσωπος Victor Vernicos, ερμήνευσε για πρώτη φορά ζωντανά παρουσία κοινού το τραγούδι που θα μας εκπροσωπήσει στον 67ο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision, τον Μάϊο στο Λίβερπουλ στα πλαίσια της εκδήλωσης-παρουσίασης της ΕΡΤ για το «What They Say».

Το top 5

Το top 5 παραμένει αμετάβλητο με τη Loreen να διατηρείται με το «Tattoo» στην πρώτη θέση με ίδιες αποδόσεις, ενώ η Φινλανδία με τον Käärijä και το «Cha Cha Cha» να μειώνει τις αποδόσεις για νίκη καλύπτοντας μέρος της απόσταση με την πρώτη θέση. Τρίτη παραμένει η συμμετοχή της Ουκρανίας με αυξημένες αποδόσεις, ενώ Νορβηγία και Ισπανία συμπληρώνουν τις πρώτες πέντε θέσεις.

Οι «ανεβασμένες»

Το δίδυμο Teya & Salena, οι οποίες εκπροσωπούν την Αυστρία με το ιδιαίτερο τραγούδι «Who The Hell is Edgar?» συνεχίζουν με αργά και σταθερά βήματα την αναρρίχηση τους προς τα πάνω. Πλέον βρίσκονται στην έβδομη θέση, ενώ το Ισραήλ που βρίσκεται έκτο νιώθει ήδη καυτή την ανάσα τους. Σε αυτή την άνοδο συνέβαλε η πολύ καλή τους εμφάνιση στο “PrePartyES“, ενώ κερδισμένοι από την εμφάνισή τους στην Μαδρίτη εμφανίζονται ακόμα η Ολλανδία και η Αυστραλία, οι οποίες ανέβηκαν επίσης αρκετές θέσεις.

Οι «πεσμένες»

Ό,τι ανεβαίνει κατεβαίνει και αυτό το αντιλήφθηκε ο Pasha Parfeny και η Μολδαβία καθώς από την 15η θέση της προηγούμενης εβδομάδας, βρίσκεται πλέον στην 19η. Μία θέση έχασαν οι Vesna από την Τσεχία, οι οποίες παλεύουν να διατηρήσουν τις προσδοκίες που είχε δημιουργήσει η συμμετοχή τους όταν επιλέχτηκε, ενώ σταθερά μια θέση χάνει κάθε εβδομάδα η Mae Muller για λογαριασμό του Ηνωμένου Βασιλείου.

Ελλάδα και Κύπρος

Για ακόμα μια εβδομάδα σταθερή παραμένει η θέση της χώρας μας στον πίνακα των στοιχημάτων με τις αποδόσεις του «What They Say» να μειώνονται ελαφρώς σε αρκετές εταιρείες. Η Κύπρος με τον Andrew Lambrou θα πρέπει να χαμογελάει από ικανοποίηση καθώς το «Break A Broken Heart» φιγουράρει πλέον στην 24η θέση έχοντας σκαρφαλώσει δύο θέσεις από την προηγούμενη εβδομάδα, συνεχίζοντας την ανοδική του πορεία.

Τι μέλλει γενέσθαι με τους ημιτελικούς

Α’ Ημιτελικός

Αν και το μεγάλο φαβορί για τη νίκη στον διαγωνισμό της Eurovision είναι η Σουηδία και η Loreen, για τις στοιχηματικές εταιρείες το φαβορί για νίκη στον Πρώτο Ημιτελικό είναι η Φινλανδία και ο Käärijä. Οι αποδόσεις για νίκη της Φινλανδίας στον ημιτελικό παρουσιάζουν αξιοσημείωτη πτώση ενώ αντίθετα εκείνες της Σουηδίας, μικρή μεν, αύξηση δε. Μοναδικό αξιοσημείωτο γεγονός η μείωση στις αποδόσεις για πρόκριση της Πορτογαλίας στον τελικό, η οποία πλέον έχει πιάσει στην δέκατη θέση της σχετικής λίστας τη συμμετοχή της Ολλανδίας.

Β’ Ημιτελικός

Ενώ στον Πρώτο Ημιτελικό οι αλλαγές ήταν αξιοπρόσεκτες, τον Δεύτερο Ημιτελικό τα πράγματα είναι ακόμα πολύ ήσυχα. Το φαβορί για νίκη στον ημιτελικό ήταν και παραμένει η Αυστρία, ενώ από και μετά αρκετές χώρες ακολουθούν από απόσταση. Ευχάριστα τα νέα για τις συμμετοχές της Ελλάδας και της Κύπρου, οι οποίες είδαν τις αποδόσεις για πρόκριση στον Μεγάλο Τελικό να μειώνονται αισθητά.

Δείτε επίσης

MediaNews

Ποια τεχνικά προβλήματα έχουν προκύψει;

Reality

Αυτή αποτελεί και την 5η κατά σειρά αποβολή στο ριάλιτι επιβίωσης

Τηλεόραση

Για τη μεσημεριανή ζώνη καθημερινά ή την πρωινή του Σαββατοκύριακου