Connect with us

Hi, what are you looking for?

MediaNews

Τζέιμι Όλιβερ: Ο διάσημος σεφ κατακεραύνωσε τη Λιζ Τρας και δηλώνει έτοιμος για «μάχη» εναντίον της – Τι είπε για τα δωρεάν σχολικά γεύματα

Τα έβαλε και με το κόμμα των Συντηρητικών

Τζέιμι Όλιβερ δηλώνει έτοιμος να «πολεμήσει» τη Λιζ Τρας και το «άχαρο» κόμμα των Τόρις, για τα δωρεάν σχολικά γεύματα.

Σε συνέντευξή του στο BBC, ο διάσημος σεφ επέκρινε την Τρας, για την οποία προέβλεψε ότι θα εκδιωχθεί σύντομα από την Downing Street και άφησε αιχμές ότι οι Συντηρητικοί είναι και πάλι το κόμμα των «κακών».

«Δεν έχω καμία εμπιστοσύνη στην Τρας. Παρακολουθούμε τις απόψεις της εδώ και έξι, επτά χρόνια, δεν πρόκειται να αλλάξει. Θα είναι ένα ”πλοίο που θα περάσει μέσα στη νύχτα”. Στην πραγματικότητα, είμαι αρκετά ήρεμος για το όλο θέμα», είπε χαρακτηριστικά ο Όλιβερ.

Ο γνωστός μάγειρας τόνισε επίσης ότι οι Συντηρητικοί θα καταψηφιστούν στις επόμενες εκλογές καθώς δεν έχουν ως προτεραιότητά τους τα παιδιά. «Νομίζω ότι η καλοσύνη πρέπει να εισχωρήσει σε αυτό το κόμμα, αν έχουν κάποια ελπίδα και δεν ξέρω αν το έχουν μέσα τους», είπε συγκεκριμένα και πρόσθεσε: «Έχω περάσει από έξι πρωθυπουργούς και 13 υπουργούς Παιδείας. Κανένας από αυτούς δεν πήρε στα σοβαρά το θέμα της υγείας των παιδιών».

Πάνω από 800.000

Ο διάσημος σεφ θέλει 800.000 περισσότερα παιδιά να λαμβάνουν δωρεάν σχολικά γεύματα, αλλά εκτίμησε ότι κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να συμβεί, οπότε είναι έτοιμος για τη μάχη.

Ο Όλιβερ υποστήριξε, επίσης, ότι ο πρώην πρωθυπουργός, Μπόρις Τζόνσον, έπρεπε «να πεθάνει σχεδόν και να αποκτήσει παιδί», πριν ακούσει την άποψή του για τα σχολικά γεύματα και κάνει το σωστό. Πάντως, ο Όλιβερ αρνήθηκε στον δημοσιογράφο ότι είναι μέλος του «συνασπισμού κατά της ανάπτυξης», όρος που επινόησε η Λιζ Τρας για τους επικριτές της. «Δεν είμαι. Έχω περάσει μια ολόκληρη ζωή, όχι μόνο απασχολώντας πάνω από 20.000 άτομα, αλλά και ταξιδεύοντας σε όλο τον κόσμο και λέγοντας πόσο λαμπρή είναι η Βρετανία», είπε.

Ακόμα τον περιμένουν

Οι επικριτές του διάσημου σεφ και ένθερμοι υποστηρικτές της Λιζ Τρας, επισήμαναν ότι περιμένουν ακόμη τον Όλιβερ να εγκαταλείψει τη Βρετανία, αφού δήλωσε το 2016 ότι θα εγκατέλειπε το Ηνωμένο Βασίλειο αν ο Μπόρις Τζόνσον γινόταν πρωθυπουργός μετά τη νίκη του στην ψηφοφορία για το Brexit.

Δείτε επίσης

MediaNews

Ποια τεχνικά προβλήματα έχουν προκύψει;

Reality

Αυτή αποτελεί και την 5η κατά σειρά αποβολή στο ριάλιτι επιβίωσης

Τηλεόραση

Για τη μεσημεριανή ζώνη καθημερινά ή την πρωινή του Σαββατοκύριακου