Connect with us

Hi, what are you looking for?

Εφημερίδες

“Οι κυβερνήσεις της Νέας Δημοκρατίας τον 21ο αιώνα” ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ με την κυριακάτικη Απογευματινή

Για πρώτη φορά με εφημερίδα

Μη χάσετε αποκλειστικά με την κυριακάτικη Απογευματινή, αυτή την Κυριακή 12.05, το βιβλίο «ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ τον 21ο ΑΙΩΝΑ» του Νίκου Σίμου, που κυκλοφορεί για πρώτη φορά με εφημερίδα

Στην στροφή του 21ου αιώνα και μετά από μία πολύχρονη απουσία από την εξουσία η Νέα Δημοκρατία κατάφερε να πάρει πάλι τα ηνία της χώρας. Ήταν το 2004, και αφού είχαν περάσει 11 χρόνια κυβερνητικής κυριαρχίας του ΠΑΣΟΚ, μέσα στα οποία είχαν πραγματοποιηθεί και δύο αλλαγές στην ηγεσία της Ν.Δ., όταν ο Κώστας Καραμανλής πέτυχε μία περιφανή νίκη στις εκλογές του έτους εκείνου. Η παραμονή του Καραμανλή στην εξουσία διήρκεσε πέντε χρόνια, ενώ είχε μεσολαβήσει μία ακόμη εκλογική αναμέτρηση το 2007, με νικήτρια και πάλι την ΝΔ.

Με παρένθεση μιας κυβέρνησης υπό τον Γιώργο Παπανδρέου, η Ν.Δ. επανήλθε στην εξουσία το 2012, με αρχηγό τον Αντώνη Σαμαρά και υπό ιδιαίτερα δυσχερείς, λόγω παγκόσμιας οικονομικής κρίσης, συνθήκες. Ήταν εκείνη η νεοδημοκρατική κυβέρνηση που κράτησε την χώρα, υπό καθεστώς μνημονίων όρθια, και κατόρθωσε να θέσει τις πρώτες βάσεις για μία οικονομική ανάκαμψη. Διατηρήθηκε με άλλα λόγια η διαχρονική παράδοση που ήθελε το κόμμα του Κωνσταντίνου Καραμανλή να φέρνει τη χώρα στην σωστή ρότα κάθε φορά που παρεξέκλινε της πορείας της.

Δείτε επίσης

MediaNews

Ποια τεχνικά προβλήματα έχουν προκύψει;

Reality

Αυτή αποτελεί και την 5η κατά σειρά αποβολή στο ριάλιτι επιβίωσης

Τηλεόραση

Για τη μεσημεριανή ζώνη καθημερινά ή την πρωινή του Σαββατοκύριακου