Connect with us

Hi, what are you looking for?

Νέα

Γυμναστική με βάρη: Ποια είναι τα οφέλη για το σώμα σου;

Η γυμναστική βάρη ή γυμναστική με αντίσταση, σε συνδυασμό με ασκήσεις αντοχής, αποτελεί μία ιδιαίτερα επωφελή δραστηριότητα για τη φυσική μας κατάσταση, την ευεξία και τη γενικότερη υγεία.

Γιατί αξίζει να ξεκινήσεις γυμναστική με βάρη:

Αν δεν είσαι σίγουρη για το πόσο ωφέλιμη μπορεί να είναι για το σώμα σου, παρακάτω σου δίνουμε τους λόγους για τους οποίους αξίζει να βάλεις τη γυμναστική με βάρη, στη fitness ρουτίνα σου.

Η γυμναστική με βάρη διατηρεί τη σωματική σου δύναμη
Ό,τι κάνουμε απαιτεί ολόπλευρη σωματική δύναμη. Ακολουθώντας μια προπόνηση με βάρη, μπορείς να διατηρήσεις την ικανότητά σου να εκτελείς καθημερινές εργασίες χωρίς δυσκολία.

Μειώνει τον κίνδυνο τραυματισμού
Μια προπόνηση με αντίσταση, εστιάζει στη βελτίωση της μυϊκής δύναμης. Ωστόσο, όχι μόνο βελτιώνεται η δύναμη των μυών, αλλά και η δύναμη των συνδετικών ιστών όπως οι τένοντες. Οι τραυματισμοί των τενόντων στον αθλητισμό και τις συνηθισμένες δραστηριότητες είναι πολύ συνηθισμένοι. Η τακτική προπόνηση με βάρη θα μειώσει την πιθανότητα εμφάνισης αυτών των τραυματισμών.

Προλαμβάνει την οστεοπόρωση
Η οστεοπόρωση, επηρεάζει τόσο τους άνδρες όσο και τις γυναίκες. Το 50% των γυναικών και το 20% των ανδρών, υποφέρουν από κάταγμα από οστεοπόρωση μετά την ηλικία των 50 ετών. Η λύση είναι να δυναμώσετε ολόκληρο τον σκελετό μέσω της προπόνησης με αντίσταση. Η γυμναστική με βάρη κάνει τον σκελετό να γίνει πυκνότερος και πιο δυνατός. Κάτι που θα βοηθήσει στην εξουδετέρωση των επιπτώσεων της οστεοπόρωσης.

Η γυμναστική με βάρη βοηθά στη διαχείριση βάρους
Όσο περισσότερους μυς έχει το σώμα σου, τόσο περισσότερες θερμίδες καις, είτε ασκείσαι, είτε όχι. Το ενεργειακό κόστος μιας μεγαλύτερης μυϊκής μάζας, είναι μεγαλύτερο από οποιονδήποτε άλλο σωματικό ιστό. Οπότε αν δυναμώσεις, θα αυξήσεις τις θερμίδες που καις κάθε μέρα.

Ένα επιπλέον κιλό μυών, ισοδυναμεί με την καύση επιπλέον 50 θερμίδων την ημέρα. Έτσι η γυμναστική με βάρη θα σε βοηθήσει να διατηρήσεις το βάρος σου.

Η γυμναστική με βάρη βελτιώνει την καρδιαγγειακή λειτουργία
Μια προπόνηση με αλτήρες ή μηχανήματα στατικού βάρους, έχει πολλαπλά οφέλη για την υγεία και τη φυσική κατάσταση. Παρόλο που μια προπόνηση με αντίσταση είναι συνήθως λιγότερο δυναμική σε σύγκριση με αερόβιες δραστηριότητες όπως το τζόκινγκ, η ζήτηση οξυγόνου από τους μύες που εργάζονται, εξακολουθεί να βοηθά στη ρύθμιση του καρδιαγγειακού συστήματος.

Αποτρέπει τη σαρκοπενία
Η σαρκοπενία είναι η φυσική απώλεια μυών που συμβαίνει καθώς γερνάμε. Εάν δεν ληφθούν διορθωτικά μέτρα μετά την ηλικία των 30 ετών, η μυϊκή μάζα χάνεται με ρυθμό μεταξύ 3% και 5% ανά δεκαετία, γεγονός που οδηγεί σε πολλά γενικά προβλήματα υγείας και φυσικής κατάστασης.

Ωστόσο, η προπόνηση με βάρη (δύο φορές την εβδομάδα) μπορεί όχι μόνο να αποτρέψει τη σαρκοπενία, αλλά τα αποτελέσματα σε ορισμένες περιπτώσεις μπορούν πραγματικά να αντιστραφούν.

Σε κάνει να νιώθεις καλά
Οποιαδήποτε μορφή άσκησης προκαλεί ένα αίσθημα ευεξίας. Οι ενδορφίνες που παράγονται κατά τη σωματική άσκηση, μας απελευθερώνουν από το στρες, ενώ μπουστάρουν και την ενέργειά μας. Η προπόνηση με βάρη, δίνει μια επιπλέον ψυχολογική απόκριση, που δημιουργεί ένα αίσθημα αυτοπεποίθησης και δίνει μια πνευματική ώθηση, ώστε να νιώθουμε καλά.

 

 

Πηγή: ladylike.gr

Δείτε επίσης

MediaNews

Ποια τεχνικά προβλήματα έχουν προκύψει;

Reality

Αυτή αποτελεί και την 5η κατά σειρά αποβολή στο ριάλιτι επιβίωσης

Τηλεόραση

Για τη μεσημεριανή ζώνη καθημερινά ή την πρωινή του Σαββατοκύριακου