Connect with us

Hi, what are you looking for?

Νέα

Ρεβεγιόν: Συμβουλές για το φούσκωμα της επόμενης ημέρας

Είναι δύσκολο έως και αδύνατον να διασκεδάσεις στο χριστουγεννιάτικο ρεβεγιόν χωρίς να φας τα καλούδια που έχει ο μπουφές και να μην πιεις αλκοόλ. Ας το παραδεχτούμε! Βγαίνουμε εκτός ελέγχου με το φαγοπότι του χριστουγεννιάτικου πάρτι.

Οπότε, αφού είναι αναπόφευκτο να μην φάμε, να μην πιούμε και να μην φουσκώσουμε… ας χαλαρώσουμε, ας απολαύσουμε τις γιορτές και κρατήστε backup τις συμβουλές που σας παραθέτουμε για την επόμενη μέρα:

1.Ένα μεγάλο μέρος του πρηξίματος οφείλεται σε κατακράτηση υγρών, η οποία σχετίζεται με την υπερκατανάλωση αλατιού. Αρκεί να γνωρίζεις πως το κάλιο που περιέχεται στα φρούτα και τα λαχανικά δρα ανταγωνιστικά με το νάτριο του του αλατιού και να αυξήσεις την κατανάλωση τους. Θα βοηθήσει πολύ να περιορίσεις και το αλάτι τις υπόλοιπες ημέρες.

2.Καλό είναι πριν από τα τραπέζια να μη μένεις πολλές ώρες νηστική, γιατί αν φας μεγάλη ποσότητα τροφής με άδειο στομάχι, το αποτέλεσμα θα είναι να αισθάνεσαι πολύ φουσκωμένη στη συνέχεια. Ένα μικρό snack και τα υπόλοιπα γεύματα της ημέρας κανονικά, θα είναι πολύ βοηθητικά.

3.Καλό είναι να φροντίσεις για τη λειτουργία του εντέρου σου αυτές τις ημέρες και αυτό θα το κατορθώσεις με αύξηση των φυτικών ινών και πρόσληψη προβιοτικών για παράδειγμα από γιαούρτι και κεφίρ.

4.Σε περίπτωση που πάσχεις από σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου (σπαστική κολίτιδα) τότε όπως έχει βρεθεί στις τελευταίες έρευνες λογικά σε πειράζει η γλουτένη και λακτόζη. Αν θέλεις να περιορίσεις τα συμπτώματα κατά τη διάρκεια των γιορτινών ημερών, θα ήταν συνετό να μειώσεις και την κατανάλωση των τροφών που περιέχουν αυτά τα συστατικά.

5.Η αυξημένη κατανάλωση λιπαρών είναι υπεύθυνη για μέρος του πρηξίματος που νιώθεις. Εφόσον δεν μπορείς να αποφύγεις την κατανάλωση λίπους στα οικογενειακά τραπέζια, τότε φρόντισε να το περιορίσεις αρκετά τις υπόλοιπες ημέρες, ακόμα και την ίδια ημέρα πριν από το τραπέζι.

6.Προσπάθησε να μασήσεις πολύ καλά το φαγητό σου, γιατί η καλύτερη πέψη θα σε κάνει να νιώθεις περισσότερο ανάλαφρη και λιγότερο φουσκωμένη.

7.Αν τελικά ξεφύγεις και νιώσεις φούσκωμα φτιάξε ένα αφέψημα από δίκταμο και λουίζα την επόμενη ημέρα και θα αισθανθείς πολύ καλύτερα.

Δείτε επίσης

MediaNews

Ποια τεχνικά προβλήματα έχουν προκύψει;

Reality

Αυτή αποτελεί και την 5η κατά σειρά αποβολή στο ριάλιτι επιβίωσης

MediaNews

Από σήμερα και καθημερινά στις 16.00