Connect with us

Hi, what are you looking for?

Συνταγές

4 Light σπιτικά γλυκά για «αμαρτίες» χωρίς ενοχές

Αν ανήκετε στην κατηγορία εκείνων που προσέχουν τη διατροφή τους, αλλά δεν μπορούν να ζήσουν χωρίς γλυκό, τότε η Emily Vagia και το Mrssoupe σάς έχουν τις καλύτερες προτάσεις…

 

 Κρέμα σοκολάτας

Υλικά1 φλιτζ. ψημένα φουντούκια

1 φλιτζ. σταγόνες κουβερτούρας ή κουβερτούρα στέβια

1 κουταλάκι του γλυκού maple syrup

1 κουταλάκι του γλυκού λάδι καρύδας

1 πρέζα αλάτι

Διαδικασία

Ξεκινήστε λιώνοντας την κουβερτούρα σας σε μπεν-μαρί. Επειτα χτυπήστε στο μπλέντερ όλα τα υλικά σας, εκτός από το λάδι καρύδας. Μόλις λιώσουν εντελώς, προσθέστε το λάδι καρύδας και χτυπήστε καλά για περίπου 15-20 λεπτά μέχρι να αποκτήσετε μια κρεμώδη υφή.

 

Donuts

Υλικά

190 γραμμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ

1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

150 γραμμ. ζάχαρη καρύδας ή όποιο άλλο υποκατάστατο θέλετε

180 ml γάλα αμυγδάλου

40 γραμμ. vegan γιαούρτι

50 γραμμ. λάδι καρύδας

1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

1 κουταλιά της σούπας ξύσμα λεμονιού

Διαδικασία

Ξεκινήστε ανακατεύοντας σε ένα μπολ το αλεύρι, το μπέικιν, το αλάτι και το υποκατάστατο ζάχαρης. Προσθέστε το γάλα αμυγδάλου, το vegan γιαούρτι, το λάδι καρύδας, τη βανίλια και το ξύσμα λεμονιού. Ανακατέψτε καλά.

Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Λαδώστε ή βουτυρώστε πολύ ελαφρώς το ταψάκι για donuts και χωρίστε τη ζύμη στα 12 μέσα στις θήκες του ταψιού. Ψήστε για 15-17 λεπτά στον φούρνο. Μπήξτε ένα μαχαίρι στα 15 λεπτά. Αν βγει καθαρό, σημαίνει ότι τα donuts σας έχουν ψηθεί. Βγάλτε τα από τον φούρνο και αφήστε τα 5 λεπτά να κρυώσουν πριν τα βγάλετε. Περιμένετε να κρυώσουν πριν τους βάλετε γλάσο.

Για το γλάσο -αν θέλετε- ανακατέψτε σε ένα μπολάκι 80 γραμμ. άχνη καρύδας (ή ό,τι άχνη θέλετε), λίγο από το χρώμα που θέλετε να δώσετε στο γλάσο σας, 1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού (αν θέλετε πιο λεμονάτο γλάσο) ή 1 κουταλιά της σούπας νερό (αν θέλετε ένα απλό γλάσο χωρίς γεύση). Ισως, χρειαστεί λίγο νερό ακόμα. Θα το δείτε στην πράξη. Βουτήξτε τα donuts σας μέσα στο γλάσο από τη μια μεριά και έπειτα αφήστε τα στην άκρη μέχρι να στεγνώσει το γλάσο.

 

Brownies

Υλικά

60 γραμμ. γάλα light

80 γραμμ. γιαούρτι στραγγιστό light

15 γραμμ. βούτυρο ή λάδι καρύδας

50 γραμμ. υποκατάστατο ζάχαρης

35 γραμμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 αβγό σε θερμοκρασία δωματίου

35 γραμμ. κακάο

1/4 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα

1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

25 γραμμ. κουβερτούρα στέβια ψιλοκομμένη

Διαδικασία

Ξεκινήστε προθερμαίνοντας τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Σε ένα μπολ ανακατέψτε το αλεύρι, αφού το κοσκινίσετε, και το κακάο. Προσθέστε το υποκατάστατο ζάχαρης, τη μαγειρική σόδα, το αλάτι. Επειτα προσθέστε το γάλα, το γιαούρτι, το βούτυρο λιωμένο και ανακατέψτε καλά. Τέλος, προσθέστε το αβγό. Ανακατέψτε και μεταφέρετε σε ταψάκι στο οποίο έχετε απλώσει πρώτα αντικολλητικό χαρτί. Ψήστε για 14-16 λεπτά. Μπήξτε ένα μαχαίρι για να δείτε αν θα βγει καθαρό. Μόλις βγάλετε από τον φούρνο ρίξτε πάνω στο καυτό brownie την ψιλοκομμένη κουβερτούρα. Θα λιώσει μέσα σε μερικά λεπτάκια. Αφήστε λίγο το brownie να κρυώσει και κόψτε το σε 9 κομμάτια.

 

Μίνι κρουασάν

Υλικά

190 ml χλιαρό γάλα

1 πακετάκι ξηρή μαγιά

1 αβγό

40 ml ελαιόλαδο

1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ

1 κουταλιά της σούπας υποκατάστατο ζάχαρης

500 γραμμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

500 γραμμ. κουβερτούρα στέβια (12,5 γραμμ. στο κάθε κρουασανάκι)

Διαδικασία

Ξεκινήστε ανακατεύοντας το γάλα με τη μαγιά σε ένα ταψάκι. Ρίξτε μέσα και όλα τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατέψτε καλά. Αφήστε τη ζύμη να φουσκώσει για 1 ώρα και αμέσως μετά χωρίστε τη ζύμη σε 5 μέρη. Ανοίξτε 5 φύλλα και κόψτε το κάθε φύλλο σε τριγωνάκια.

Σε κάθε τριγωνάκι βάλτε 12,5 γραμμ. κουβερτούρα. Τυλίξτε σαν κρουασανάκια. Βάλτε σε δύο ταψιά και αλείψτε το κάθε κρουασανάκι με ελαιόλαδο. Τα κρουασανάκια θέλουν ψήσιμο στους 180 βαθμούς για περίπου 30 λεπτά, πάνω-κάτω στον φούρνο. Βάλτε τη σχάρα του φούρνου πάνω από τη μέση και προθερμάνετε τον φούρνο πριν τα ψήσετε.

Δείτε επίσης

MediaNews

Ποια τεχνικά προβλήματα έχουν προκύψει;

Reality

Αυτή αποτελεί και την 5η κατά σειρά αποβολή στο ριάλιτι επιβίωσης

Τηλεόραση

Για τη μεσημεριανή ζώνη καθημερινά ή την πρωινή του Σαββατοκύριακου