Connect with us

Hi, what are you looking for?

Νέα

Τέσσερις τρόποι για να βελτιώσεις τη μνήμη σου

Η μνήμη είναι ένα τεράστιο προσόν που έχουμε οι άνθρωποι και σίγουρα δεν πρόκειται να συγκριθεί με άλλα.

Και να συγκριθεί δηλαδή, υπερέχει σε πολλά. Κάποιοι έχουν μνήμη ελέφαντα που λένε ενώ άλλοι συναγωνίζονται με το χρυσόψαρο αλλά ποιος είπε πως στη ζωή πρέπει να επαναπαυόμαστε με αυτά που έχουμε όταν κι εφόσον έχουμε τη δυνατότητα να το αλλάξουμε; Κανείς!

Οπότε με λίγα λόγια, βρείτε τις πολύ απλές συμβουλές που χρειάζεστε για να βελτιώσετε ένα αξιόλογο προσόν που διατηρούμε οι άνθρωποι.

Να κοιμάστε σωστά
Είναι μείζονος σημασία να μπορείτε να ξεκουράζεστε όσο πρέπει καθώς ο ύπνος από μόνος του βοηθάει στο να υπάρξει τάξη ανάμεσα στα καθημερινά σας βιώματα και στις μνήμες που δημιουργείτε και βέβαια ενισχύει τις επεισοδιακές αναμνήσεις δηλαδή σε αυτές που έχουν άμεση σχέση με τον τόπο και τον χρόνο.

Φροντίστε τη διατροφή σας
Είναι γνωστό εδώ και δεκαετίες πως η γνωστική λειτουργία επηρεάζεται άμεσα από το τι ταΐζουμε τον «ναό» μας. Να επιλέγετε τροφές φυτικής προέλευσης περισσότερο παραμερίζοντας το κόκκινο κρέας και τα γαλακτοκομικά που αυτό από μόνο του δεν σημαίνει αυτόματα πως διακόπτεται οτιδήποτε έχει σχέση με τα προαναφερθέντα ή με ζάχαρη. Απλώς φροντίστε να τα μειώσετε όσο περισσότερο γίνεται.

Χαλαρώστε και αντιμετωπίστε το άγχος
Αν ξέρατε σε τι βαθμό το άγχος και το στρες επηρεάζουν τη μνήμη σας θα κοιτούσατε τον «εχθρό» με άλλο, λιγότερο φευγαλέο μάτι. Απελευθερώνεται αδρεναλίνη από τον εγκέφαλο που ναι μεν σας κάνει να έχετε τα μάτια σας δεκατέσσερα και να προσέχετε περισσότερο αλλά την ίδια στιγμή απελευθερώνεται βραδύτερα η κορτιζόλη που διαταράσσει την ισορροπία των αναμνήσεών σας.

Μάθετε μια ξένη γλώσσα ή κάποιο μουσικό όργανο ή γενικότερα ΜΑΘΕΤΕ!
Οτιδήποτε ενισχύει τη μάθηση, τη συγκέντρωση και ακονίζει το μυαλό σας, σας βοηθάει να ενισχύσετε τη μνήμη σας και πιστέψτε με μια μέθοδος για να μάθετε μια γλώσσα είναι από τις καλύτερες. Και στην τελική γιατί όχι; Δεν σας είπε κανείς να τη μάθετε για να αναλύσετε τη φωτοσύνθεση και τις επιπτώσεις της όξινης βροχής στα κτίρια ιστορικής σημασίας, αλλά για να συνεννοείστε, για να ακονίσετε το μυαλό και τη μνήμη σας, για να ταξιδεύετε ευκολότερα και για να εντυπωσιάσετε. Γιατί μπορείτε. Τώρα το αν το κάνετε είναι άλλη, δακρύβρεχτη ιστορία.

 

 

Πηγή: must

 

Δείτε επίσης

MediaNews

Διαδραστικό ρόλο στην εκπομπή θα έχουν και οι τηλεθεατές, καθώς θα μπορούν μέσω poll να συμμετέχουν.

MediaNews

«Θα έπρεπε να έχουμε ασχοληθεί με τον ΟΣΕ. Οι καημένοι οι εργαζόμενοι τα λένε χρόνια», σημείωσε η Τατιάνα Στεφανίδου.

Εφημερίδες

Τι έγραψε η στήλη «Πράκτωρ» των Παραπολιτικών.

MediaNews

Στην έναρξη της εκπομπής «Καλό μεσημεράκι», ο Νίκος Μουτσινάς έκανε γνωστό πως του χρόνου δεν θα κάνει εκπομπή.


ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή-απόδοση του περιεχομένου του ιστοτόπου, με οποιονδήποτε τρόπο, μηχανικό, ηλεκτρονικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλου, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.

Copyright © 2023 Media.gr - Ταχ. Διεύθυνση: Λεωφόρος Ανδρέα Συγγρού 188, 17671, Καλλιθέα Αττικής, Τηλ: 2111091100
Μέλος του
Media Member