Connect with us

Hi, what are you looking for?

Video

Σπιτική κρέμα χεριών με ελαιόλαδο και μελισσοκέρι (Βίντεο)

Το χιόνι και οι χαμηλές θερμοκρασίες των τελευταίων ημερών αφυδατώνουν τα χέρια με αποτέλεσμα να σκάνε ή και να ματώνουν. Η περιποίηση της επιδερμίδας των χεριών έτσι και αλλιώς πρέπει να αποτελεί κομμάτι της ρουτίνας ομορφιάς, πόσο μάλλον τους χειμερινούς μήνες.

Στο εμπόριο μπορείτε να βρείτε ενυδατικές και επουλωτικές κρέμες, εξίσου εύκολα όμως μπορείτε να φτιάξετε και τη δική σας με αγνά υλικά, όπως έλαια, μελισσοκέρι, αλόη κ.α.

Σήμερα θα σας δείξουμε μία εύκολη συνταγή για σπιτική κρέμα χεριών με μελισσοκέρι και ελαιόλαδο, ό,τι πρέπει για τον χειμώνα.

Θα χρειαστείτε:
88 ml ελαιο καρύδας
50 γραμμάρια βούτυρο μάνγκο (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και βουτυροκακάο ή βούτυρο καριτέ)
3,5 γραμμάρια μελισσοκέρι
30 ml ελαιόλαδο

Μελισσοκέρι – Τα οφέλη για την επιδερμίδα

Το μελισσοκέρι επουλώνει και αναπλάθει αποτελεσματικά το δέρμα σε περιπτώσεις καψίματος, πληγών ή σε σπυράκια λόγω ακμής. Έχει επίσης αντιγηραντική δράση καθώς παρέχει ελαστικότητα και απαλότητα στο δέρμα και καταπολεμά τις ρυτίδες

Σε συνδυασμό με το ελαιόλαδο, το μελισσοκέρι ενυδατώνει την επιδερμίδα σε βάθος και θεραπεύει τα σκασμένα χείλη και χέρια, ενώ επίσης τονώνει το νευρικό σύστημα.

Πώς θα φτιάξετε την κρέμα για τα χέρια:

Λιώστε το βούτυρο τα έλαια και το μελισσοκέρι σε μπεν μαρί σε χαμηλή φωτιά. Αφού λιώσουν, εάν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε και κάποιο αιθέριο έλαιο της επιλογής σας.

Στη συνέχεια αφήστε το μείγμα να κρυώσει καλά σε θερμοκρασία δωματίου για τουλάχιστον τέσσερις ώρες. Εάν το βάλετε στο ψυγείο, δύο ώρες αρκούν.

Έπειτα, ανακατέψτε το μείγμα με ένα μίξερ χειρός για περίπου δέκα λεπτά, μέχρι να αφρατέψει. Εάν δείτε ότι όσο και αν το χτυπάτε, δεν αλλάζει η υφή του, βάλτε το στο ψυγείο για 15 λεπτά και προσπαθήστε ξανά.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την κρέμα απευθείας ή να την αποθηκεύσετε σε βαζάκι που κλείνει αεροστεγώς. Φυλάσσεται σε θερμοκρασία δωματίου, ωστόσο εάν το σπίτι σας είναι πολύ θερμό, μπορείτε να την βάλετε και στο ψυγείο.

Δείτε την εκτέλεση της συνταγής και στο βίντεο που ακολουθεί.

Δείτε επίσης

MediaNews

Ποια τεχνικά προβλήματα έχουν προκύψει;

Reality

Αυτή αποτελεί και την 5η κατά σειρά αποβολή στο ριάλιτι επιβίωσης

Τηλεόραση

Για τη μεσημεριανή ζώνη καθημερινά ή την πρωινή του Σαββατοκύριακου