Connect with us

Hi, what are you looking for?

Νέα

Άννα Κανδαράκη: Η ερωτικότητα δεν περνάει μόνο μέσα από τη σεξουαλικότητα

Η κλινική ψυχολόγος – ψυχοθεραπεύτρια Άννα Κανδαράκη έδωσε τις δικές της απαντήσεις στο ερώτημα «πως μπορώ να παραμείνω μια ερωτική γυναίκα;».

«Πρέπει να διαχωρίσουμε ότι είναι άλλο το κομμάτι της ερωτικής γυναίκας, το οποίο δεν έχει να κάνει με το κομμάτι της ερωτικής ζωής, της σεξουαλικής ζωής και πρέπει να τα διαφοροποιήσουμε» σημείωσε η Άννα Κανδαράκης, τονίζοντας ότι οι γυναίκες θα πρέπει να μπορούν να νιώσουν ερωτικά, ακόμα και αν είναι μόνες, σε περιόδους μοναξιάς.

«Ερωτική σημαίνει να είναι ζωντανή. Να απολαμβάνει και να ευχαριστιέται αυτό που κάνει» πρόσθεσε η κλινική ψυχολόγος – ψυχοθεραπεύτρια, δίνοντας ένα απλό παράδειγμα: Είναι άλλο μια γυναίκα να λέει ότι θα μαγειρέψει ένα φαγητό απλά για να φάει, ενώ μια άλλη θα σκεφτεί ποια νόστιμη και ευχάριστη συνταγή θα μαγειρέψει.

«Η ερωτική γυναίκα ουσιαστικά δεν έχει να κάνει με το φύλο, την ηλικία ή τη συντροφικότητα. Είναι στάση ζωής, είναι προσωπική επιλογή» συμπλήρωσε, τονίζοντας ότι το λάθος που κάνουν οι γυναίκες είναι να περιμένουν από τους άλλους να τις ευχαριστούν.

«Έχει τόση μεγάλη σημασία να μην υπάρχει καταγγελτική διάθεση από τις γυναίκες. Δεν χρειάζεται να ψάχνουν τον “ένοχο”» πρόσθεσε η κλινική ψυχολόγος – ψυχοθεραπεύτρια, σημειώνοντας ότι θα πρέπει να βρίσκουν την κατάλληλη στιγμή για να το κουβεντιάσουν. «Εγώ χάνω όταν μειώνω τον άνθρωπο που έχω δίπλα μου» συμπλήρωσε.

«Η ερωτικότητα δεν περνάει μόνο μέσα από τη σεξουαλικότητα. Ερωτικό ζευγάρι σημαίνει σεξουαλικότητα, κοντινότητα και εμπιστοσύνη. Αν δεν υπάρχουν αυτά, δεν μιλάμε για ερωτικό ζευγάρι» κατέληξε.

 

Δείτε επίσης

MediaNews

Ποια τεχνικά προβλήματα έχουν προκύψει;

Reality

Αυτή αποτελεί και την 5η κατά σειρά αποβολή στο ριάλιτι επιβίωσης

Τηλεόραση

Για τη μεσημεριανή ζώνη καθημερινά ή την πρωινή του Σαββατοκύριακου