Connect with us

Hi, what are you looking for?

Νέα

Το make up προστατεύει την επιδερμίδα

Οι απόψεις διίστανται γύρω από το make up κι αν αυτό τελικά προστατεύει ή βλάπτει την επιδερμίδα του προσώπου.

Ωστόσο η αλήθεια βρίσκεται κάπου στη μέση. Το πολύτιμο, για τις γυναίκες, έγχρωμο, κρεμώδες, καλυπτικό υλικό απορροφά τις εκκρίσεις σμήγματος και ταυτόχρονα λειτουργεί ως φιλμ προστασίας από τις βλαβερές ακτίνες ηλίου αλλά και τους ρύπους. Καλύπτοντας το πρόσωπο με make up οι ρύποι των καυσαερίων δεν έρχονται σε άμεση επαφή με το δέρμα κι έτσι αποφεύγονται ερεθισμοί.

Όλα τα make up περιέχουν λιπαρές ύλες, όπως υγραντικές και επιφανιοδραστικες ουσίες, νερό και μείγμα κόνεων, στοιχεία δηλαδή που δεν είναι μικρομοριακα ώστε να διαπερνούν το δέρμα άρα δεν μπορούν και να είναι βλαβερά για το δέρμα σας.

Από την άλλη όμως, στην αγορά κυκλοφορούν προϊόντα αμφιβόλου ποιότητος, χωρίς πιστοποιήσεις και εργαστηριακούς ελέγχους τα οποία μπορούν να προκαλέσουν ερεθισμούς. Γι’ αυτό επιβάλλεται η αγορά του κατάλληλου προϊόντος, υπό την καθοδήγηση ενός ειδικού, βάσει των αναγκών της επιδερμίδας.

Πλέον, τόσο οι αισθητικοί όσο και οι δερματολόγοι προτρέπουν τις γυναίκες στη χρήση make up, έτσι ώστε να προστατεύεται η επιδερμίδα από τη δυνατή ακτινοβολία κι εφόσον αυτές εκτίθενται καθημερινά, για πολλές ώρες, στη μολυσμένη ατμόσφαιρα. Τονίζουν όμως τη συμβουλή “Μέτρον Άριστον”.

 

Δείτε επίσης

MediaNews

Ποια τεχνικά προβλήματα έχουν προκύψει;

Reality

Αυτή αποτελεί και την 5η κατά σειρά αποβολή στο ριάλιτι επιβίωσης

MediaNews

Από σήμερα και καθημερινά στις 16.00