Connect with us

Hi, what are you looking for?

Νέα

Τα έλαια ομορφιάς και ο ρόλος τους στην ενυδάτωση της επιδερμίδας

Γνωρίζουμε πλέον πολύ καλά το πόσο απαραίτητη είναι η ενυδάτωση της επιδερμίδας, όμως αυτό δεν σημαίνει πως κατανοούμε ακριβώς τι συμβαίνει όταν εφαρμόζουμε ένα ενυδατικό προϊόν στην επιδερμίδα μας, ούτε και πώς ακριβώς δουλεύει το εκάστοτε προϊόν.

Δεν είναι απαραίτητο ωστόσο να είναι κανείς skincare expert, για να κατανοήσει πώς δουλεύει το κάθε συστατικό και για αρχή, αρκεί να έχουμε στο μυαλό μας τα βασικά.

Συχνά μάλιστα υπάρχει σύγχυση μεταξύ των ενυδατικών προϊόντων, εκείνων δηλαδή που προσθέτουν υγρασία στην επιδερμίδα και εκείνων των προϊόντων που κλειδώνουν την ήδη υπάρχουσα υγρασία στο δέρμα. Τα έλαια προσώπου είναι προϊόντα που οι περισσότεροι λίγο πολύ έχουμε εντάξει στη ρουτίνα περιποίησής μας, αλλά η αλήθεια είναι πως υπάρχει αρκετό μπέρδεμα, όχι ως προς τη χρήση και την εφαρμογή τους, αλλά ως προς το αποτέλεσμά τους.

Το βασικό ερώτημα λοιπόν είναι αν τα έλαια προσώπου είναι όντως ενυδατικά. Και αν είναι ενυδατικά, δουλεύουν μόνο στο ξηρό δέρμα;

Η σύντομη απάντηση είναι πως ναι, τα έλαια είναι μέρος της διαδικασίας ενυδάτωσης. Αλλά η αλήθεια είναι λίγο πιο περίπλοκη. Πρώτον, πρέπει να κατανοήσουμε τη διαφορά μεταξύ του ενυδατικού προϊόντος – όπως προαναφέραμε- κι ενός προϊόντος που κλειδώνει την υγρασία και την ενυδάτωση στην επιδερμίδα. Στην πραγματικότητα και τα δύο είναι πολύ βασικά για την επαρκή ενυδάτωση.

Τα έλαια ανήκουν στην κατηγορία των προϊόντων που συγκρατούν την υγρασία και δεν την αφήνουν να εξατμιστεί από το δέρμα, ακριβώς όπως ένα πλαστικό περιτύλιγμα. Ενυδατικό είναι ένα συστατικό που αντλεί νερό-υγρασία από το περιβάλλον ή ακόμα και από την ενυδατική μας κρέμα, όπως είναι η γλυκερίνη ή το υαλουρονικό οξύ.

Έτσι για να είναι πραγματικά αποτελεσματική η ενυδατική κρέμα που εφαρμόζουμε πρέπει να χρησιμοποιήσουμε κι ένα έλαιο, προκειμένου να κρατήσουμε την υγρασία στην επιδερμίδα μας και να την εμποδίσουμε από το να εξατμιστεί.

Ενώ τα έλαια μπορούν να ρυθμίσουν τα επίπεδα υγρασίας της επιδερμίδας διατηρούν μόνο την περιεκτικότητα υγρασίας της ίδιας της επιδερμίδας και δεν την αυξάνουν.

Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο οι περισσότερες φόρμουλες των ενυδατικών μας, παρασκευάζονται με ένα συνδυασμό προϊόντων που συνήθως θα περιέχουν και κάποιο έλαιο. Ωστόσο υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που τους αρέσει να αντικαθιστούν τον ορό και την ενυδατική κρέμα τους με ένα έλαιο προσώπου.

Στην πραγματικότητα, όσοι εφαρμόζουν μόνο έλαια και όχι κάποιο ενυδατικό προϊόν πριν από αυτά δεν αποκλείεται να είναι αφυδατωμένοι και με διαταραγμένο τον επιδερμιδικό φραγμό.Φυσικά τα έλαια είναι θαυματουργά για την επιδερμίδα μας, αλλά δεν μπορεί να είναι το μόνο συστατικό όταν μιλάμε για ενυδάτωση ή αποκατάσταση του φραγμού του δέρματος.

Εν ολίγοις, είναι ένας μύθος ότι τα έλαια είναι κατάλληλα μόνο για το ξηρό δέρμα, ωστόσο είναι σημαντικό να βρούμε την ισορροπία που ταιριάζει σε κάθε τύπο επιδερμίδας.

Σε γενικές γραμμές σύμφωνα με το βασικό κανόνα των συστατικών αυτών, αυτό που είναι ιδιαίτερα ευεργετικό για την επιδερμίδα – αλλά και αποτελεσματικό αναφορικά με την ενυδάτωσή μας – είναι να εφαρμόζουμε τα έλαια προσώπου αφού εφαρμόσουμε την ενυδατική μας κρέμα.

Η ενυδατική κρέμα θα συμβάλλει στην προσθήκη νερού –ενυδάτωση- στην επιδερμίδα μας ενώ το έλαιο που θα εφαρμόσουμε στη συνέχεια, θα κλειδώσει την ενυδάτωση και δεν θα αφήσει το νερό να εξατμιστεί, μεγιστοποιώντας έτσι το αποτέλεσμα της κρέμας μας!

 

Πηγή: savoirville.gr

Δείτε επίσης

MediaNews

Ποια τεχνικά προβλήματα έχουν προκύψει;

Reality

Αυτή αποτελεί και την 5η κατά σειρά αποβολή στο ριάλιτι επιβίωσης

MediaNews

Από σήμερα και καθημερινά στις 16.00