Connect with us

Hi, what are you looking for?

Νέα

Mακιγιάζ ματιών: Τα λάθη που κάνεις και φαίνεσαι μεγαλύτερη

Μην κάνεις αυτά τα λάθη! Σε μεγαλώνουν!

Λάθος # 1: Επιλέγεις το λάθος concealer

Δύο λέξεις: Σωστό χρώμα. Αν είσαι επιρρεπής στους μαύρους κύκλους, το concealer με ροζ απόχρωση θα εξουδετερώσει καλύτερα τους τόνους της ανοιχτόχρωμης επιδερμίδας , ενώ επιλέγοντας ένα concealer με μια πορτοκαλί-κίτρινη απόχρωση θα καλύψεις καλύτερα τους πιο σκούρους τόνους του δέρματος.

Επίλεξε απόχρωση μία ή δύο τόνους πιο ανοιχτή από το χρώμα του δέρματός σου, για να αποφύγεις ένα ξεθωριασμένο αποτέλεσμα.

Λάθος # 2: Βάζεις πολύ eyeliner

Επειδή πέρασε η φάση goth – και τα smoky eyes δεν είναι πια στη μόδα, πρέπει να τονίσουμε ότι δεν βάζουμε πια eyeliner και στα δύο βλέφαρα. Συμφωνούμε;

Εάν είσαι πιστή στο eyeliner, πάρε ένα βουρτσάκι με λεπτή γωνία, βρέξε το και χρησιμοποίησε τη σκιά ματιών για να βάψεις ελαφρώς την εξωτερική γωνία της βλεφαρίδας. Θα σου δώσει το σχήμα (αλλά όχι τη αυστηρότητα) τoυ eyeliner. Εφάρμοσε μια λεπτή γραμμή στις πάνω βλεφαρίδες σου για να τονίσεις τα μάτια σου χωρίς το αποτέλεσμα να είναι υπερβολικό.

Λάθος # 3: Χρησιμοποιείς πολύ σκούρο eyeliner

Το πολύ σκούρο (μαύρο) eyeliner είναι πολύ σκληρό – πραγματικά, για όλες τις ηλικίες. Αλλά ιδιαίτερα όταν το δέρμα γύρω από τα μάτια έχει αρχίσει να λεπταίνει, δεν υπάρχει κανένας λόγος να δείχνουμε πιο κουρασμένες από ό, τι είμαστε ήδη, σωστά κυρίες μου;

Αντ ‘αυτού, επίλεξε ένα ανοιχτό καφέ ή ακόμα καλύτερα, χρησιμοποίησε κάτι που αναδεικνύει το χρώμα των ματιών σου. Πάμε να κάνουμε το αντίθετο από το εφέ του μαύρου eyeliner, το οποίο είναι βασικά για να κάνουμε τα μάτια μας πραγματικά pop. Για τα μπλε μάτια, ένα χάλκινο καφέ είναι εξαιρετικά κολακευτικό. Για τα πράσινα μάτια, ένα βαθύ δαμασκηνί μοβ είναι ωραιότατη επιλογή και τέλος για τα καστανά μάτια, ένα navy blue θα εντυπωσιάσει.

Λάθος # 4: Παραλείπεις να φτιάξεις τα φρύδια σου

Ιδιαίτερα αν πήγαινες σε πάρτι της δεκαετίας του 1990. Πολλά φρύδια εξαφανίστηκαν τότε, καθώς δεν είχε μείνει αχρησιμοποίητο τσιμπιδάκι.

Αλλά τώρα προτίμησε να αφήσεις τα φρύδια σου φυσικά, χωρίς να τα βγάζεις. Τα φρύδια πλαισιώνουν το πρόσωπο και αρκεί λίγο μόνο τζελ για να φαίνονται περιποιημένα. Εάν χρειάζονται γέμισμα, ξεκίνα με ένα μολύβι φρυδιών να βάφεις τα κενά. Να θυμάσαι ότι ένα καλοσχηματισμένο φρύδι δείχνει καλύτερα και από ένα botox.

Λάθος # 5: Χρησιμοποιείς σκιά ματιών σε σκόνη

Γνωρίζουμε ότι η σκιά ματιών σε σκόνη είναι αυτή που χρησιμοποιείς πάντα γιατί μάλλον μόνο αυτή γνωρίζεις. Αλλά είμαστε εδώ για να σου πούμε ότι υπάρχει κρεμώδης σκιά ματιών.

Και είναι η καλύτερη επιλογή καθώς ενυδατώνει και δείχνει περισσότερο νεανικό το δέρμα, κάτι που θες για το μακιγιάζ σου. Η σκιά σε σκόνη πηγαίνει και κάθεται στις λεπτές γραμμές ή ρυτίδες με αποτέλεσμα να μας δείχνει πιο μεγάλες ηλικιακά.

Η υγρή κρεμώδης σκιά ματιών θα παραμείνει όλη την ημέρα στη θέση της. Είτε χρησιμοποιείς primer είτε όχι, βεβαιώσου ότι έχεις επιλέξει μια σκιά με σύνθεση μακράς διάρκειας.

Δείτε επίσης

MediaNews

Ποια τεχνικά προβλήματα έχουν προκύψει;

Reality

Αυτή αποτελεί και την 5η κατά σειρά αποβολή στο ριάλιτι επιβίωσης

Τηλεόραση

Για τη μεσημεριανή ζώνη καθημερινά ή την πρωινή του Σαββατοκύριακου