Connect with us

Hi, what are you looking for?

Νέα

Φαγητά που πρέπει να αποφεύγεις πριν την προπόνηση

Το να βάλεις το κατιτίς στο στόμα σου πριν από την άσκησή σου μπορεί να αποτελεί σωστή επιλογή, μιας και -υπό προϋποθέσεις- θα σου δώσει δύναμη και ενέργεια. Παρόλα αυτά, είναι σημαντικό να είσαι προσεκτικός στο τι φαγητό θα καταναλώσεις πριν από την προπόνηση, για να αποφύγεις την πιθανότητα του ακριβώς αντίθετου αποτελέσματος από αυτό που επιδιώκεις.

 

Γυμναστική με άδειο ή με γεμάτο στομάχι;

Οι προπονητές συμβουλεύουν να τρως κάτι ελαφρύ πριν από τη γυμναστική σου. Το να πηγαίνεις στο γυμναστήριο με άδειο στομάχι, δεν είναι πάντα η καλύτερη ιδέα. Η ποσότητα και το είδος της τροφής που θα καταναλώσεις, σε γενικές γραμμές, μπορεί να διαφέρει ανάλογα με το σπορ στο οποίο θα επιδοθείς αλλά και με την ένταση της προπόνησης που σχεδιάζεις να ακολουθήσεις. Σε γενικές γραμμές, τα τρόφιμα που περιέχουν υδατάνθρακες και τα φρούτα όπως οι μπανάνες είναι από τα πιο συχνά συνιστώμενα σνακ.

Το να τρως πριν από την προπόνηση, βέβαια, απέχει προσάγγας από το να είσαι ελεύθερος να επιλέξεις ό,τι φαγητό λαχταρίσει η ψυχούλα σου. Κι αυτό διότι υπάρχουν κάποιες τροφές που αντί να σου δίνουν ενέργεια και να βελτιώνουν την αθλητική σου επίδοση, έχουν το αντίθετο αποτέλεσμα.

Οι ασυνήθεις ύποπτοι

Κάποιες τροφές που αποτελούν απαραίτητο μέρος μίας υγιεινής διατροφής, δεν συνιστώνται ούτε κατά διάνοια πριν από την αθλητική δραστηριότητα. Ποιος ο λόγος; Το ότι η πέψη τους είναι δύσκολη και συνεπώς μπορεί να κοκομπλοκιάσουν το γαστρεντερικό σου σύστημα, παρακωλύοντας τόσο τις επιδόσεις σου όσο και την αποθεραπεία μετά από την προπόνησή σου.

 

Οι τροφές που πρέπει να αποφεύγεις

Οι ειδικοί έχουν καταλήξει ότι οι τροφές που καλό είναι να αποφεύγεις πριν από την άθληση είναι οι εξής:

– Τα όσπρια

– Τα σταυρανθή λαχανικά όπως το μπρόκολο, τα λαχανάκια Βρυξελλών, το λάχανο, το κουνουπίδι και οι αγκινάρες

– Το αβοκάντο και τα φρούτα που περιέχουν πολλά λίπη

– Τα υπερεπεξεργασμένα τρόφιμα

 

Όπως είναι γνωστό, οι τρεις πρώτες κατηγορίες τροφών αυτής της λίστας είναι πολύ υγιεινές επιλογές διατροφής. Το πρόβλημα είναι ότι περιέχουν στοιχεία που είναι δύσκολο να χωνευτούν, όπως οι φυτικές ίνες, οι τρισακχαρίτες και τα λίπη. Κοινώς, οι συγκεκριμένες τροφές μας πέφτουν βαριές, κάτι το οποίο δεν βοηθάει καθόλου όταν σκοπεύεις να γυμναστείς.

 

Από την άλλη, τα υπερεπεξεργασμένα τρόφιμα, τα γλυκά και άλλες τροφές με υψηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη, κορυφώνουν στιγμιαία τα επίπεδα της ενέργειάς σου η οποία στη συνέχεια πέφτει γρήγορα. Έτσι, μετά από ένα σύντομο χρονικό διάστημα νιώθεις εξαιρετικά κουρασμένος και χωρίς καμία διάθεση για προπόνηση.

 

Πηγή: esquire.com.gr

Δείτε επίσης

MediaNews

Ποια τεχνικά προβλήματα έχουν προκύψει;

Reality

Αυτή αποτελεί και την 5η κατά σειρά αποβολή στο ριάλιτι επιβίωσης

Τηλεόραση

Για τη μεσημεριανή ζώνη καθημερινά ή την πρωινή του Σαββατοκύριακου