Σεξ και θερμίδες: Αυτές είναι οι 4+1στάσεις που χτίζουν κορμί

σεξ

Μπορεί να μην κάνουμε σεξ με το άλλο μας μισό έχοντας στόχο το αδυνάτισμα, αλλά γιατί να μην χαρούμε τις θετικές του παρενέργειες;

Έρευνες, που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, ισχυρίζονται ότι η καύση θερμίδων μπορεί να έρθει και μέσα από την ερωτική πράξη και μάλιστα σε αρκετές περιπτώσεις τα αποτελέσματα μπορεί να είναι θεαματικά.

Βέβαια, αυτό εξαρτάται από τη διάρκεια, την ένταση και τη στάση. Για παράδειγμα, το άτομο που βρίσκεται από πάνω καίει περισσότερες θερμίδες, λόγω της κίνησης και της φυσικής προσπάθειας ενώ αυτό που παραμένει ξαπλωμένο έχει μικρότερη δαπάνη.

Ποιες είναι λοιπόν, οι στάσεις που «καίνε»;

Η ιεραποστολική

Η παραδοσιακότερη των στάσεων καίει στους άντρες περίπου 140 θερμίδες.

Η όρθια

Όταν και τα δύο άτομα είναι όρθια, καίνε πολλές θερμίδες. Στην πραγματικότητα, η όρθια είναι μία από τις πιο έντονες στάσεις για τους άνδρες, οι οποίοι καίνε περίπου 200 θερμίδες ενώ οι γυναίκες καίνε περίπου 150 θερμίδες.

Η doggy style

Η συγκεκριμένη είναι μία από τις αγαπημένες στάσεις για πολλά ζευγάρια. Οι άνδρες μπορούν να κάψουν έως και 188 θερμίδες, ανάλογα με την ταχύτητα και την ένταση και οι γυναίκες περίπου 110 θερμίδες.

Με τα πόδια στους ώμους

Όπως οι άντρες καίνε με την ιεραποστολική, οι γυναίκες αντίστοιχα γυμνάζονται με τα πόδια στους ώμους… 110 θερμίδες είναι αυτές.

Το κουταλάκι

Και αυτή η στάση έχει τα πλεονεκτήματά της και για τους δύο. Γυμνάζει τους κοιλιακούς -λόγω της πλάγιας θέσης την ώρα της πράξης- και καίει 100 θερμίδες έκαστος. Not bad.