Connect with us

Hi, what are you looking for?

Νέα

Γιατί αρκετά άτομα νιώθουν μελαγχολία το καλοκαίρι

«Το καλοκαίρι είναι για πολλούς συνδεδεμένο με τον ήλιο και τη θάλασσα, αλλά για μια μεγάλη μερίδα ανθρώπων με ευαίσθητη ψυχολογία είναι δύσκολα τα πράγματα γιατί είναι μια απαιτητική περίοδος» δήλωσε στην ΕΡΤ η Παναγιώτα Τούμπα, επιστημονικά υπεύθυνη της ΚΜΨΕ «Κλίμακα», επιχειρώντας να εξηγήσει γιατί μελαγχολούν αυτή την περίοδο πολλοί συμπολίτες μας.

Αιτία, όπως είπε είναι το γεγονός ότι οι προσδοκίες για το πρώτο καλοκαίρι μετά το lockdown έπεσαν με φόρα πάνω σε ένα τείχος ματαίωσης.

 

Οι ψυχικές διαταραχές δεν παύουν να υπάρχουν

Σύμφωνα με την ψυχολόγο, «οι ψυχικές διαταραχές δεν παύουν να υπάρχουν γιατί κάποιος αποφασίζει να πάει διακοπές. Συνεχίζουν να υπάρχουν και αλλάζουν και αρκετοί παράγοντες κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού». Όπως είπε το γεγονός ότι αλλάζει τη ρουτίνα μπορεί να επηρεάσει αρνητικά τον ευαίσθητο ψυχισμό μας.

 

Σημαντικό ρόλο το υποστηρικτικό περιβάλλον

«Το υποστηρικτικό περιβάλλον παίζει πολύ σημαντικό ρόλο. Είναι σημαντικό να προσπαθήσουμε να διατηρήσουμε αυτή την επαφή με το άτομο που μένει πίσω» υποστήριξε η κ. Τούμπα συμπληρώνοντας ότι όσοι υποστηρίζονται από ειδικούς της ψυχικής υγείας θα πρέπει να συνεχίσουν να το κάνουν.

Δείτε επίσης

MediaNews

Ποια τεχνικά προβλήματα έχουν προκύψει;

Reality

Αυτή αποτελεί και την 5η κατά σειρά αποβολή στο ριάλιτι επιβίωσης

Τηλεόραση

Για τη μεσημεριανή ζώνη καθημερινά ή την πρωινή του Σαββατοκύριακου