Connect with us

Hi, what are you looking for?

Νέα

Μακιγιάζ: Έτσι θα το διατηρήσετε αναλλοίωτο στον καύσωνα

Μικρά tips για να μείνει σταθερό και να είστε πάντα στην εντέλεια.

Οι ζεστές ημέρες του καλοκαιριού έφτασαν και ο ιδρώτας είναι δεδομένος. Δεδομένα είναι και τα προβλήματα για τις γυναίκες που βάφονται, καθώς το μακιγιάζ είναι δύσκολο να επιβιώσει στις υψηλές θερμοκρασίες.

Αν ανήκετε σε αυτές, μην αγχώνεστε, λύσεις υπάρχουν.

Είτε το πρόσωπό μας είναι υπερβολικά λιπαρό είτε όχι και τόσο, το κλειδί για να επαναφέρουμε τη ματ όψη είναι οι εξειδικευμένες συνθέσεις και η σωστή ρουτίνα ομορφιάς.

Καθαρισμό

Αυτό είναι το καθοριστικό βήμα που απομακρύνει απαλά το περιττό σμήγμα, τα νεκρά κύτταρα, τα υπολείμματα μακιγιάζ και τους ρύπους.

Επιλέγουμε ένα απαλό καθαριστικό που ρυθμίζει τη λιπαρότητα χωρίς να αφυδατώνει το δέρμα και πλένουμε το πρόσωπό μας πρωί και βράδυ.

Αποφεύγουμε τις συνθέσεις που κάνουν την επιδερμίδα να «τραβάει» και την καθημερινή απολέπιση, γιατί αφαιρούν τα φυσικά έλαια της επιδερμίδας με αποτέλεσμα την παραγωγή περισσότερου σμήγματος.

Ενυδάτωση

«Η επιδερμίδα μου είναι λιπαρή γι’ αυτό δε χρησιμοποιώ ενυδατική κρέμα». Αυτό είναι ένα από τα πιο συχνά σφάλματα στην περιποίηση, που οδηγεί στην πρόωρη γήρανση και την έκκριση ακόμα περισσότερου σμήγματος και ενδεχομένως σε περισσότερα μαύρα στίγματα και σπυράκια.

Επιλέγουμε μία oil-free ενυδατική σύνθεση που έχει σμηγματορρυθμιστική δράση, χαρίζει ματ όψη και συσφίγγει τους πόρους. Τη χρησιμοποιούμε πάντα μετά τον καθαρισμό. Επιπλέον, αν οι πρώτες γραμμές και σημάδια γήρανσης έχουν κάνει την εμφάνισή τους, χρησιμοποιούμε έναν βιταμινούχο, αντιοξειδωτικό ορό. Η σύστασή του είναι σχεδιασμένη έτσι ώστε να μην επιβαρύνει την επιδερμίδα και ταυτόχρονα να ενεργεί κατά των μαύρων στιγμάτων.

Αντηλιακή προστασία

Δεν χρειάζεται να τονίσουμε τη σημασία της, προκειμένου να διατηρούμε την υγεία της επιδερμίδας μας. Επιλέγουμε μία λεπτόρρευστη, αντηλιακή κρέμα ευρέως φάσματος που συμβάλλει επιπλέον και στη ρύθμιση της λιπαρότητας χαρίζοντας ματ όψη. Πλέον υπάρχει μία μεγάλη κατηγορία τέτοιων συνθέσεων οι οποίες διαθέτουν άριστη καλλυντική απόδοση και δε θα δυσκολευτούμε να ανακαλύψουμε τη δική μας.

Στο μακιγιάζ sos είναι η βάση

Αν χρησιμοποιούμε μέικ απ είναι σημαντικό να χρησιμοποιούμε μία oil-free σύνθεση. Πριν την εφαρμόσουμε απλώνουμε ένα primer κατά των γυαλάδων. Ωστόσο αντί για μέικ απ μια άλλη λύση είναι το αντηλιακό με χρώμα που προσφέρει κάλυψη και παράλληλα προστατεύει.

Τέλος, δεν πρέπει να ξεχνάμε το setting spray. Εναλλακτικά επιλέγουμε ένα face mist, ένα σπρέι με βιταμίνες, μέταλλα και ιχνοστοιχεία, που δροσίζει την επιδερμίδα στη στιγμή. Αφού ψεκάσουμε το πρόσωπο, ταμπονάρουμε απαλά με ένα χαρτομάντιλο.

Δείτε επίσης

MediaNews

Ποια τεχνικά προβλήματα έχουν προκύψει;

Reality

Αυτή αποτελεί και την 5η κατά σειρά αποβολή στο ριάλιτι επιβίωσης

MediaNews

Από σήμερα και καθημερινά στις 16.00