Ποια φυτά μειώνουν το στρες και προσφέρουν ευεξία (Φωτό)

Στρες

Τα φυτά εσωτερικού χώρου, εκτός από την μία τάση διακόσμησης του σπιτιού, αποτελούν και συμμάχους στην καταπολέμηση του άγχους.

Τα οφέλη τους είναι πολλαπλά και σύμφωνα με έρευνες μειώνουν τα αρνητικά συναισθήματα και το στρες.  Ακόμη και το μικρό διάλειμμα που κάνει κάποιος για να ποτίσει τα φυτά μπορεί να δώσει ηρεμία και να ενισχύσει την δημιουργικότητα.

Τα φυτά εσωτερικού χώρου που μπορούν να βοηθήσουν στην μάχη κατά του άγχους είναι:

Μπονζάι

Η φροντίδα αυτού του φυτού είναι μία άσκηση δημιουργικότητας και ευρηματικότητας και γι’ αυτό θα ήταν καλό να το τοποθετήσετε στο γραφείο σας. Μελέτες έχουν συσχετίζει το συγκεκριμένο φυτό με μείωση του άγχους και περισσότερη συγκέντρωση και υπομονή.

Στρες

Πόθος

Ο πόθος είναι ανθεκτικός και δεν χρειάζεται μεγάλη περιποίηση. Έτσι αν κάποιος δεν έχει πολύ χρόνο να φροντίσει ένα φυτό θα είναι καλό να επιλέξει τον Πόθο. Επίσης το φυτό φιλτράρει τον αέρα από τους βλαπτικούς παράγοντες φορμαλδεΰδη, βενζόλιο και μονοξείδιο του άνθρακα.

Στρες

Λεβάντα

Η λεβάντα χρησιμοποιείται εδώ και αιώνες για αρωματοθεραπεία και την αναζωογόνηση του σώματος. Η χαλαρωτική της ιδιότητα προσφέρει ανακούφιση από πονοκεφάλους, άγχος και διαταραχές ύπνου.

Στρες

Πηγή: OnTime24.gr