Connect with us

Hi, what are you looking for?

Νέα

Ποια φυτά μειώνουν το στρες και προσφέρουν ευεξία (Φωτό)

Τα φυτά εσωτερικού χώρου, εκτός από την μία τάση διακόσμησης του σπιτιού, αποτελούν και συμμάχους στην καταπολέμηση του άγχους.

Τα οφέλη τους είναι πολλαπλά και σύμφωνα με έρευνες μειώνουν τα αρνητικά συναισθήματα και το στρες.  Ακόμη και το μικρό διάλειμμα που κάνει κάποιος για να ποτίσει τα φυτά μπορεί να δώσει ηρεμία και να ενισχύσει την δημιουργικότητα.

Τα φυτά εσωτερικού χώρου που μπορούν να βοηθήσουν στην μάχη κατά του άγχους είναι:

Μπονζάι

Η φροντίδα αυτού του φυτού είναι μία άσκηση δημιουργικότητας και ευρηματικότητας και γι’ αυτό θα ήταν καλό να το τοποθετήσετε στο γραφείο σας. Μελέτες έχουν συσχετίζει το συγκεκριμένο φυτό με μείωση του άγχους και περισσότερη συγκέντρωση και υπομονή.

Πόθος

Ο πόθος είναι ανθεκτικός και δεν χρειάζεται μεγάλη περιποίηση. Έτσι αν κάποιος δεν έχει πολύ χρόνο να φροντίσει ένα φυτό θα είναι καλό να επιλέξει τον Πόθο. Επίσης το φυτό φιλτράρει τον αέρα από τους βλαπτικούς παράγοντες φορμαλδεΰδη, βενζόλιο και μονοξείδιο του άνθρακα.

Λεβάντα

Η λεβάντα χρησιμοποιείται εδώ και αιώνες για αρωματοθεραπεία και την αναζωογόνηση του σώματος. Η χαλαρωτική της ιδιότητα προσφέρει ανακούφιση από πονοκεφάλους, άγχος και διαταραχές ύπνου.

Πηγή: OnTime24.gr

Δείτε επίσης

MediaNews

Ποια τεχνικά προβλήματα έχουν προκύψει;

Reality

Αυτή αποτελεί και την 5η κατά σειρά αποβολή στο ριάλιτι επιβίωσης

Τηλεόραση

Για τη μεσημεριανή ζώνη καθημερινά ή την πρωινή του Σαββατοκύριακου