Καταιγιστικές εξελίξεις φέρνουν τα νέα επεισόδια της σειράς «Η Γη της Ελιάς», καθώς ένα τροχαίο ατύχημα θα ανατρέψει τις ζωές όλων. Ο Τζον, χωρίς να το γνωρίζει, παρασύρει με το αυτοκίνητό του τη Χριστιάνα Ρουσσάκη – τη χαμένη κόρη της Αλεξάνδρας και του Σήφη.
Όταν συνειδητοποιεί ποια είναι η νεαρή γυναίκα, παγώνει. Η Αλεξάνδρα ενημερώνεται από την Ερωφίλη για το τηλεφώνημα που δέχτηκε από τη Χριστιάνα, γεμίζοντας όλους με την ελπίδα ότι η κοπέλα θα εμφανιστεί επιτέλους στη Μάνη και θα συναντήσει τα αδέλφια της.
“Γη της Ελιάς”: Ο Μανώλης παίρνει τον νόμο στα χέρια του
Ενώ η οικογένεια Ρουσσάκη ταράζεται από το τροχαίο, ο Λυκούργος, ο Κουράκος και η Αριάδνη προσπαθούν να μεταπείσουν την Ισμήνη, που παραμένει ανυποχώρητη στην απόφασή της να προχωρήσει με την παρένθετη μητρότητα. Οι απειλές του Κωνσταντίνου για διαζύγιο δεν φαίνεται να τη σταματούν, όμως ο ίδιος τελικά θα δώσει το πράσινο φως, ανοίγοντας ένα νέο κεφάλαιο στη σχέση τους. Μακριά από τη Μάνη, ο Μανώλης φτάνει στην Πάτρα για να αντιμετωπίσει έναν άντρα που κακοποιεί τη γυναίκα του. Το αποτέλεσμα είναι μοιραίο – ο κακοποιητής βρίσκεται νεκρός, προσθέτοντας άλλη μία σκιά στις πράξεις του Μανώλη.
Η Αθηνά και η Ιουλία συγκρούονται για ακόμη μία φορά, ενώ η δεύτερη χάνει τη δικαστική μάχη εναντίον της. Ο Δημοσθένης υποβάλλεται σε χειρουργική επέμβαση, ωστόσο μία σφαίρα παραμένει στη σπονδυλική του στήλη, και η Αμαλία αποφασίζει να τον μεταφέρει στο εξωτερικό για θεραπεία. Παράλληλα, ο Παυλής συνεχίζει να δείχνει την αγάπη του στη Δάφνη, ενώ ο Μιχάλης αρνείται να κάνει πίσω. Την ίδια στιγμή, η Μαλένα προσπαθεί μάταια να πείσει τον Στέφανο να τα ξαναβρεί με τη Βασιλική.
Ο Τζον, προσπαθώντας να βοηθήσει τη νεαρή γυναίκα που τραυμάτισε στο τροχαίο, ανακαλύπτει σοκαρισμένος ότι πρόκειται για τη Χριστιάνα Ρουσσάκη. Η Αλεξάνδρα μαθαίνει την αλήθεια και ταξιδεύει στη Μάνη, με την ελπίδα πως η κόρη της θα συναντήσει επιτέλους την αδελφή της, Ερωφίλη.