Connect with us

Hi, what are you looking for?

Σειρές

Όλα τα λεφτά στη μυθοπλασία – Τα κανάλια επενδύουν σε ακριβές παραγωγές σίριαλ

Τα καινούρια πρότζεκτ που έρχονται τη νέα σεζόν, οι πρωταγωνιστές και οι εκπλήξεις

Η μυθοπλασία απέδειξε ότι έχει θέση στον προγραμματισμό των καναλιών, αφού κερδίζει ολοένα και περισσότερο κοινό. Οι ιθύνοντες ετοιμάζουν νέες παραγωγές, με τη μάχη για την κορυφή της τηλεθέασης να αποκτά μεγάλο ενδιαφέρον.

 

MEGA

Η μεγάλη επιτυχία του χειμώνα «Μαέστρο», με την υπογραφή του Χριστόφορου Παπακαλιάτη, θα συνεχίσει και στο δεύτερο μισό της σεζόν, με τον δεύτερο κύκλο. Και πάλι με συγκεκριμένο αριθμό επεισοδίων, ο ηθοποιός και σκηνοθέτης θα κλείσει τους λογαριασμούς των ηρώων του στους μαγευτικούς Παξούς.

Τρίτη χρονιά για την επιτυχημένη σειρά του καναλιού «Γη της ελιάς», του Αντρέα Γεωργίου και της Βάνας ∆ημητρίου. Πολλές οι ανατροπές που επιφυλάσσει η φιλόδοξη παραγωγή. Σύμφωνα με τον μέχρι τώρα προγραμματισμό, θα κάνει πρεμιέρα στα τέλη Σεπτεμβρίου.

To «Famagusta», που φέρει την υπογραφή των Αντρέα Γεωργίου και Βάνας ∆ημητρίου, θα κάνει πρεμιέρα στις αρχές του 2024, οπότε και συμπληρώνονται 50 χρόνια από την τουρκική εισβολή στη Μεγαλόνησο, ενώ η ιστορία είναι εμπνευσμένη από πραγματικά γεγονότα.

Μια σειρά που βασίζεται στο βιβλίο του Σπύρου Πετρουλάκη για το πολύνεκρο ναυάγιο στη Φαλκονέρα, πίσω στο 1966, το «Ναυάγιο», έρχεται στους δέκτες μας μέσα στον Σεπτέμβριο. Μια σπουδαία παραγωγή έρχεται στο Mega την προσεχή σεζόν.

Είναι η μίνι σειρά «Milky way», την οποία υπογράφει ο διεθνώς αναγνωρισμένος Βασίλης Κεκάτος. Η σειρά είναι προγραμματισμένη να προβληθεί μέσα στον Οκτώβριο.

Ο «Aγιος Παΐσιος» έρχεται τη νέα τηλεοπτική σεζόν. Ο δεύτερος κύκλος θα εστιάσει στη μοναχική πορεία του αγίου και αναμένεται να προβληθεί τον Φεβρουάριο του 2024. Σκηνοθέτης της σειράς παραμένει ο Στάμος Τσάμης.

 

ΑΝΤ1

Η νέα παραγωγή εποχής του ΑΝΤ1 «Η μάγισσα» έρχεται από τις αρχές του νέου έτους. Οι σεναριογράφοι Μελίνα Τσομπάνη και Πέτρος Καλκόβαλης, καθώς και ο σκηνοθέτης Λευτέρης Χαρίτος έχουν ήδη βάλει τα θεμέλια της νέας τους σειράς, που θα μας πάει πίσω στο 1818. Η Ελλη Τρίγγου επιστρέφει με πρωταγωνιστικό ρόλο, ενώ πρωταγωνιστούν, επίσης, ο Γιώργος Γάλλος, ο Αναστάσιος Ροϊλός, ο Νίκος Ψαρράς κ.ά.

Μια δραματική κομεντί εντάσσει ο ΑΝΤ1 στο πρόγραμμά του με τίτλο «Ο πρώτος από εμάς». Πρωταγωνιστούν οι Μάριος Αθανασίου, Λένα ∆ροσάκη, Βίβιαν Κοντομάρη, Αθηνά Οικονομάκου, Γιάννης Τσιμιτσέλης και Σπύρος Χατζηαγγελάκης.

Έχοντας δημιουργήσει ένα φανατικό κοινό, οι «Παγιδευμένοι» θα επιστρέψουν στο νέο πρόγραμμα του ΑΝΤ1 τον Σεπτέμβριο.

Ακόμα μία σειρά θέλει να βγάλει το κανάλι του Αμαρουσίου μέσα στο 2024. Πρόκειται για τη σειρά εποχής με τον τίτλο «Γυναίκες της φωτιάς», που βασίζεται σε πραγματικά γεγονότα, αλλά και σε γαλλικό φορμάτ. Το σενάριο θα αναλάβει η Ρένα Ρίγγα και τη σκηνοθεσία ο Γρηγόρης Καραντινάκης.

 

ALPHA

Το «Προξενιό της Ιουλίας» είναι η νέα σειρά του Alpha που θα αρχίσει να προβάλλεται την ερχόμενη τηλεοπτική σεζόν. Η ιστορία εκτυλίσσεται στα τέλη της δεκαετίας του ’50, φωτίζοντας τον τρόπο ζωής στην ελληνική ύπαιθρο, τα ήθη της εποχής και τον θεσμό του προξενιού. Η δραματική σειρά εποχής είναι εμπνευσμένη από το υπέροχο μυθιστόρημα του Γιώργου Πολίτη «Το προξενιό της Ιουλίας» (Εκδόσεις «Ψυχογιός»). Τους χαρακτήρες ενσαρκώνει ένα σπουδαίο καστ πρωταγωνιστών, που αποτελείται από τους Μελέτη Ηλία, Αννα Μάσχα, Πέγκυ Τρικαλιώτη, ∆ημήτρη Αλεξανδρή, Ελισάβετ Μουτάφη, Γιάννο Περλέγκα, Χριστίνα Μαξούρη, Βασίλη Κουκαλά κ.ά.

Ο τρίτος κύκλος του «Σασμού» στον Alpha αναμένεται σκοτεινός και γεμάτος συνταρακτικές εξελίξεις.

Το «πράσινο φως» για τη νέα σεζόν πήρε ο περίφημος «Παράδεισος των κυριών», μια σειρά εποχής που κατάφερε να ξεχωρίσει τη σεζόν 2022-2023.

Μια δεκαετία «Μουρμούρας» δεν είναι αρκετή, γι’ αυτό η αγαπημένη σειρά του Alpha έρχεται δυναμικά τον Σεπτέμβριο για τον 11ο κύκλο της, έτοιμη να χαρίσει άλλη μία χρονιά άφθονο το γέλιο στο τηλεοπτικό κοινό.

Ακόμα μία σειρά έρχεται στον Alpha και είναι ο «Γιατρός», με πρωταγωνιστή τον Κωνσταντίνο Μαρκουλάκη. Η διασκευή του σίριαλ «Nelle tue mani» αναμένεται να μεταδοθεί τον Σεπτέμβριο.

Η νέα απολαυστική «θεϊκή» κωμωδία του Αντώνη Αγγελόπουλου «Φόνοι στο καμπαναριό» είναι από τις σειρές που αναμένονται με ενδιαφέρον, πιθανότατα τον Οκτώβριο, και υπόσχεται να μας προσφέρει πολλά μυστήρια, που συμβαίνουν σε ένα διαφορετικό μοναστήρι.

 

ΣΚΑΪ

Tο θρυλικό μυθιστόρημα του βραβευμένου συγγραφέα και ακαδημαϊκού Τάσου Αθανασιάδη «Οι Πανθέοι» μεταφέρεται ξανά τηλεοπτικά στον ΣΚΑΪ τη νέα σεζόν, 47 χρόνια μετά. Προβλήθηκε με μεγάλη επιτυχία για πρώτη φορά στην τηλεόραση την περίοδο 1977- 1979 και εξιστορεί τις περιπέτειες των Πανθέων, μιας μεγαλοαστικής οικογένειας, κατά τα πρώτα χρόνια του Β’ Παγκόσμιου Πολέμου. Πρωταγωνιστούν οι Κάτια ∆ανδουλάκη (Χρυσοστόμη Πανθέου), Αιμίλιος Χειλά- κης κ.ά.

 

STAR

Συνεχίζει να επενδύει στις κωμικές σειρές το Star, μετά την επιτυχία που σημείωσε τη σεζόν που πέρασε το «IQ 160».

Μέσα από τις συχνότητες του καναλιού θα βγει ακόμα μία παραγωγή του είδους, το «Στα σύνορα», που φέρει την υπογραφή του Βασίλη Θωμόπουλου στη σκηνοθεσία και του Γιάννη ∆ιακάκη στη διασκευή του σεναρίου.

 

OPEN

Ο «Eρωτας φυγάς» θα συνεχιστεί και την επόμενη σεζόν. Πρόκειται για μια από τις σειρές εποχής που κατάφεραν να κερδίσουν την αγάπη του κοινού τη σεζόν 2022-2023. Ο Μάρκος και η Αλεξάνδρα παλεύουν να ζήσουν τον μεγάλο τους έρωτα, υπό τη σκιά του Ιάσονα. Εκείνος τα τινάζει όλα στον αέρα και ξεκινά νέο πόλεμο, τη στιγμή που η γυναίκα του είναι στη φυλακή. Οι ανατροπές αναμένεται να κόψουν την ανάσα.

 

ΕΡΤ

Η πολυαναμενόμενη σειρά «Η παραλία», βασισμένη στο μυθιστόρημα «Το κορίτσι με το σαλιγκάρι» της Πηνελόπης Κουρτζ, σε σκηνοθεσία του Στέφανου Μπλάτσου και σενάριο των Γιώργου Χρυσοβιτσάνου και Κώστα Γεραμπίνη, έρχεται τη νέα τηλεοπτική σεζόν στην ΕΡΤ1. Η πρωταγωνίστρια, ∆ανάη Μιχαλάκη, θα ζήσει τη δική της περιπέτεια.

Το σπουδαίο μυθιστόρημα «Η μεγάλη χίμαιρα» του Μ. Καραγάτση -ένα λεπτομερές ψυχογράφημα στο οποίο ο συγγραφέας καταπιάνεται με έναν γυναικείο χαρακτήρα και τον αναλύει συστηματικά- θα γίνει για πρώτη φορά τηλεοπτική σειρά με συμπαραγωγό την ΕΡΤ, σε σκηνοθεσία του διακεκριμένου Ντένη Ηλιάδη.

Τέλος, την επόμενη τηλεοπτική σεζόν έρχεται και η νέα σειρά «Ηλέκτρα». Πρόκειται για ένα καθημερινό σίριαλ, το οποίο υπολογίζεται να προβληθεί στη θέση του «Χαιρέτα μου τον Πλάτανο».

 

*Της Σπυριδούλας Τριάντου

*Δημοσιεύθηκε στο ένθετο «Secret» της εφημερίδας «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ» στις 19/8/2023

Δείτε επίσης

MediaNews

Ποια τεχνικά προβλήματα έχουν προκύψει;

Reality

Αυτή αποτελεί και την 5η κατά σειρά αποβολή στο ριάλιτι επιβίωσης

Τηλεόραση

Για τη μεσημεριανή ζώνη καθημερινά ή την πρωινή του Σαββατοκύριακου