Connect with us

Hi, what are you looking for?

Σειρές

Χριστόφορος Παπακαλιάτης: Παρουσίασε το «Maestro» στη Nέα Υόρκη – «H ομογένεια πάντα με στήριζε, με βοηθούσε»

Ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης βρέθηκε στην Αμερική για να παρουσιάσει τη σειρά στην ελληνική Ομογένεια

Λίγο πριν ξεκινήσουν τα γυρίσματα του β’ κύκλου της αγαπημένης δραματικής σειράς του Mega «Μaestro», ο δημιουργός της,  Χριστόφορος Παπακαλιάτης βρέθηκε στην Αμερική για να παρουσιάσει τη σειρά στην ελληνική Ομογένεια, σε μία ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στον Καθεδρικό Ναό της Αρχιεπισκοπής της Νέας Υόρκης και διοργανώθηκε από το προξενείο της Νέας Υόρκης, τον όμιλο Alter Ego Media και την εταιρεία Capital Link.

Ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης μοιράστηκε τον τρόπο με τον οποίο έκανε την έρευνα για τα θέματα ενδοοικογενειακής βίας και κοινωνικών μεταβολών στην ελληνική κοινωνία, τα οποία πραγματεύεται η επιτυχημένη σειρά Maestro, η οποία από την Παρασκευή 17 Μαρτίου θα προβάλλεται στην παγκόσμια πλατφόρμα του NEΤFLIX.

Έχετε στενή σχέση με την ομογένεια. Πώς οι ομογενείς εδώ στις Ηνωμένες Πολιτείες υποδέχτηκαν το Maestro και αν πιστεύετε ότι οι ελληνικές παραγωγές είναι ένας τρόπος για να βοηθήσει ειδικά τους νέους Έλληνες ομογενείς να διατηρήσουν τους δεσμούς με την μητέρα πατρίδα.

ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ ΠΑΠΑΚΑΛΙΑΤΗΣ: Καταρχήν να πω για την ομογένεια ένα μεγάλο ευχαριστώ για την αποψινή πρόσκληση και την τιμή που κάνουν στο Maestro.

Για εμένα προσωπικά η Oμογένεια σημαίνει κάτι πάρα πολύ όμορφο. H ομογένεια της Νέας Υόρκης πάντα με τις ταινίες και τώρα με το Maestro με στήριζε,  με βοηθούσε και πάντα ήταν και συναισθηματικά αλλά και πρακτικά μαζί μου. Κι αυτό μου έδινε δύναμη στο να επικοινωνήσουμε τη δουλειά μας σε όσο περισσότερες χώρες γίνεται και θα τους είμαι πάντα υπόχρεος για όλη τη βοήθεια και τη στήριξη που είχαμε.

Όσον αναφορά το δεύτερο σκέλος της ερώτησης, σίγουρα βοηθάει τους νέους ανθρώπους αν θέλουν να έρθουν στην Ελλάδα και να δουλέψουν στον χώρο μας, γιατί πάντα υπάρχουν θέσεις στον χώρο αυτό πάντα υπάρχουν άνθρωποι που θέλουν να μάθουν να εκπαιδευτούν και να μπουν στην διαδικασία των γυρισμάτων και της παραγωγής.

Τι πιστεύετεότι έκανε το Maestro να ξεχωρίσει σαν εκπομπή και να φτάσει να διανεμηθεί παγκοσμίως; 

ΟΛΓΑ ΜΠΟΡΝΟΖΗ – Managing Director Capital Link: Καταρχήν δεν είναι μια ελληνική ταινία που προβάλλει την Ελλάδα, είναι μια διεθνής ταινία. Ο λόγος που συμβαίνει αυτό είναι γιατί ο εξαιρετικά ταλαντούχος Χριστόφορος Παπακαλιάτης επέλεξε μία θεματολογία που αφορά όλο τον κόσμο διεθνώς. Γι’ αυτό και το Netflix την επέλεξε. Θίγει θέματα βαθια κοινωνικά που αγγίζουν πολύ βαθιά συναισθήματα και αφορούν όλο τον κόσμο. Οτιδήποτε κάνει ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης από τότε που ξεκίνησε μέχρι σήμερα έχει πολύ μεγάλη επιτυχία, διότι αφενός ο ίδιος έχει πολύ μεγάλο ταλέντο, αφετέρου το ταλέντο αυτό συνδυάζεται με πολύ μεγάλη δουλειά. Διότι στο εξωτερικό, για να μπορέσει να γίνει κάτι επιτυχία, δεν γίνεται παρά μόνο αν είναι αποτέλεσμα ενός συνδυασμού δουλειάς και ταλέντου. Το μοναδικό του ταλέντο, με τη φωτογραφία και τη μουσική που επιλέγει, αγγίζει τους πάντες και με τον τρόπο αυτό γίνεται ο καλύτερος ambassador της Ελλάδας στο εξωτερικό, διότι παρουσιάζει την Ελλάδα με ένα τρόπο, που ακόμα κι εγώ που είμαι Ελληνίδα μαγεύομαι απόλυτα και αγαπώ τη χώρα μου ακόμα περισσότερο. Η δε μουσική που επιλέγει είναι μοναδική. Και αυτό δείχνει επίσης και τη σχέση που έχει με την Ομογένεια, η οποία σήμερα αγκάλιασε την εκδήλωση αυτή, διότι ο συνθέτης της μουσικής είναι ομογενής, είναι ένας Έλληνας του εξωτερικού, ο οποίος μένει στην Καλιφόρνια.

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΜΠΟΡΝΟΖΗΣ (President – CEO Capital Link): Εγώ, το μόνο που έχω να πω, είναι ότι είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι και χαρούμενοι που έχουμε την ευκαιρία να τιμήσουμε τον Χριστόφορο Παπακαλιάτη για την καταπληκτική του δημιουργία, το Maestro. Να ευχαριστήσουμε βέβαια το MEGA, το οποίο υποστήριξε αυτή την προσπάθεια ώστε να μπορέσει να ολοκληρωθεί και τον Γενικό Πρόξενο ο οποίος έχει βάλει τη σημερινή εκδήλωση υπό την αιγίδα του. Οφείλω να ομολογήσω ότι είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που έχουμε μία αθρόα συμμετοχή της Ομογένειας, έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο. Οπότε, πραγματικά νομίζω είναι μια μεγάλη καινούρια αρχή για την Ελλάδα, σε διεθνές επίπεδο.

Δείτε επίσης

MediaNews

Ποια τεχνικά προβλήματα έχουν προκύψει;

Reality

Αυτή αποτελεί και την 5η κατά σειρά αποβολή στο ριάλιτι επιβίωσης

Τηλεόραση

Για τη μεσημεριανή ζώνη καθημερινά ή την πρωινή του Σαββατοκύριακου