Connect with us

Hi, what are you looking for?

Τηλεόραση

Μιχάλης Κουινέλης: Η ήρεμη δύναμη του hip-hop στην καρέκλα του κριτή του «X Factor»

Χαμηλών τόνων αλλά και λάτρης των μουσικών «συγκρούσεων», ο Μιχάλης Κουινέλης είναι μια κατηγορία από μόνος του στην ελληνική σκηνή του hip-hop.

 

Ποιος άλλος καλλιτέχνης, άλλωστε, έχει συνεργαστεί με τον Κώστα Τουρνά αλλά και την Πάολα, με τον Γιώργο Μαζωνάκη αλλά και τον Λευτέρη Παπαδόπουλο; Με αυτά τα πλούσια δημιουργικά ερεθίσματα στην καριέρα του, ο Μιχάλης Κουινέλης καταφτάνει στο «X Factor» του MEGA, που κάνει πρεμιέρα την Παρασκευή 18 Μαρτίου στις 22:10, για να εντοπίσει τον υποψήφιο που θα διαθέτει όχι μόνο ταλέντο αλλά και προσωπικότητα για να γίνει το επόμενο μεγάλο αστέρι της μουσικής.

«Την πορεία που είχα δεν την περίμενα. Η ζωή δεν ξέρεις ποτέ πού θα σε βγάλει», δήλωσε πρόσφατα ο Μιχάλης Κουινέλης, αλλά όσοι τον πρόσεξαν από τα πρώτα του βήματα, σίγουρα ήξεραν πού θα τον βγάλει η ζωή. Ξεκινώντας ως μέλος των Βαβυλώνα με το ψευδώνυμο Μέθυσος, άρχισε να χαράζει τη δική του ξεχωριστή πορεία όταν δημιούργησε τους Stavento το 2004 με τον Βαγγέλη Γεωργατζή. Σε 18 χρόνια, μέσα από 8 άλμπουμ και τις πιο αναπάντεχες συνεργασίες, κατάφερε να φέρει τον ήχο του hip-hop στα αφτιά ενός πολύ μεγάλου κοινού. Τραγούδια όπως το «Μέσα σου», «Σαν έρθει η μέρα», «Πηδάω τα κύματα», «Στην άκρη του κόσμου» (με την Έλενα Παπαρίζου) και «Νερό και χώμα» (με τη Μελίνα Ασλανίδου), σημείωσαν τεράστια εμπορική επιτυχία. Απέδειξαν όμως και ότι ο Μιχάλης Κουινέλης έχει μια μοναδική ικανότητα: να ανακατεύει στοιχεία από διαφορετικά είδη για να δημιουργήσει έναν εντελώς φρέσκο urban ήχο. Πρόσφατα, η «Μάντισσα» της Μαρίνας Σάττι, για την οποία έγραψε τους στίχους, το «Αγαπώ σημαίνει», που ερμηνεύει ο Γιώργος Μαζωνάκης, και το «Για σένα», το ντουέτο με τη σύντροφο της ζωής του, Ήβη Αδάμου, συνεχίζουν ένα σερί επιτυχιών που μονοπωλούν το airplay και μαζεύουν εκατομμύρια views στο YouTube.

 

Στο «X Factor», το πιο επιδραστικό μουσικό talent show διεθνώς, που έρχεται στο MEGA, ο Μιχάλης Κουινέλης συναντιέται στην κριτική επιτροπή με μια υπέροχη παρέα. Με τους Χρήστο Μάστορα, Μαρίζα Ρίζου, Στέλιο Ρόκκο, ο ίδιος δηλώνει ότι περνάει καταπληκτικά, αλλά και τους χαρακτηρίζει αστειευόμενος «γατάκια» επειδή δεν τους φοβάται καθόλου στην αναμέτρηση για την ανάδειξη του νέου σούπερ σταρ της χώρας. Υπόσχεται μάλιστα ότι «θα δώσει σε κάθε υποψήφιο ό,τι ξέρει». Από την πολύ επιτυχημένη πορεία του, αυτά που έχει να δώσει είναι σίγουρα πολλά!

Δείτε επίσης

MediaNews

Ποια τεχνικά προβλήματα έχουν προκύψει;

Reality

Αυτή αποτελεί και την 5η κατά σειρά αποβολή στο ριάλιτι επιβίωσης

MediaNews

Από σήμερα και καθημερινά στις 16.00