Connect with us

Hi, what are you looking for?

Διεθνή

Ρωσικό τηλεοπτικό δίκτυο έπαιξε τη «Λίμνη των Κύκνων», φώναξε «όχι στον πόλεμο» και έριξε μαύρο

Ένα από τα τελευταία ανεξάρτητα ειδησεογραφικά πρακτορεία της Ρωσίας, το TV Rain έριξε μαύρο χθες μετά από πιέσεις που δεχόταν για την κάλυψη του πολέμου στην Ουκρανία.

 

Ακολουθώντας τους ασφυκτικούς κανόνες που έχει επιβάλει εδώ και χρόνια το απολυταρχικό καθεστώς του Πούτιν για να καταπνίγει κάθε αντίθετη φωνή, η ρυθμιστική αρχή τηλεπικοινωνιών της Ρωσίας είχε ήδη μπλοκάρει το TV Rain στην αρχή της εβδομάδας, κατηγορώντας το για «υποκίνηση εξτρεμισμού, κακοποίηση Ρώσων πολιτών, πρόκληση μαζικής διατάραξης της δημόσιας ηρεμίας και ασφάλειας και ενθάρρυνση διαμαρτυριών» σύμφωνα με αναφορές.

Τα τελευταία λόγια των υπευθύνων του ρωσικού καναλιού: «Όχι στον πόλεμο»
Την Πέμπτη το ρωσικό τηλεοπτικό δίκτυο μετέδωσε την τελευταία του εκπομπή διαδικτυακά. «Όχι στον πόλεμο» είπε η Ναταλία Σιντεγιέβα, μία από τους ιδρυτές του καναλιού, την ώρα που οι υπάλληλοι έφευγαν από το στούντιο.

Το κανάλι τότε άρχισε να παίζει πλάνα από μια παράσταση της «Λίμνης των Κύκνων» του Τσαϊκόφσκι.

Γιατί πρόβαλαν τη «Λίμνη των Κύκνων»

Η παράσταση είχε προβληθεί σε τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές εκπομπές της σοβιετικής εποχής κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1980 για να σηματοδοτήσει το θάνατο ηγετών, όπως και κατά το πραξικόπημα του 1991 εναντίον του Γκορμπατσόφ το οποίο συνέβαλε στη διάλυση της Σοβιετικής Ένωσης.

Όπως έγραψαν στην ανάρτησή τους οι υπεύθυνοι του Red: Όλο το προσωπικό του ρωσικού τηλεοπτικού δικτύου παραιτήθηκε κατά τη διάρκεια μιας ζωντανής μετάδοσης με τις τελευταίες λέξεις ‘Όχι Πόλεμος’ και στη συνέχεια έπαιξε βίντεο μπαλέτου ‘Λίμνη των Κύκνων’ (όπως ακριβώς έκαναν σε όλα τα τηλεοπτικά κανάλια της ΕΣΣΔ όταν κατέρρευσε ξαφνικά)».

Δείτε επίσης

MediaNews

Ποια τεχνικά προβλήματα έχουν προκύψει;

Reality

Αυτή αποτελεί και την 5η κατά σειρά αποβολή στο ριάλιτι επιβίωσης

Τηλεόραση

Για τη μεσημεριανή ζώνη καθημερινά ή την πρωινή του Σαββατοκύριακου