Connect with us

Hi, what are you looking for?

Video

Ζερβός για Τζούμα: Έκανε καλαμπούρι – Κι εγώ μπορεί να πω αν με πρήζει μια γυναίκα θα την καρυδώσω (Βίντεο)

Θέση υπέρ του Κωνσταντίνου Τζούμα πήρε ο Νίκος Ζερβός υποστηρίζοντας ότι τα όσα είπε ο συνεργάτης τους ήταν μαύρο χιούμορ, ίσως χοντροκομμένο, αλλά χαρακτηριστικό της προσωπικότητας του ηθοποιού.

 

Ο σκηνοθέτηε μιλώντας σε εκπομπή για το θέμα χαρακτήρισε αστείο το ότι υπήρξαν αντιδράσεις επιχειρηματολογώντας ότι ο Κωνσταντίνος Τζούμας δεν θα σκότωνε ποτέ μία γυναίκα!

«Μπορεί να πω κι εγώ ότι θα την καρυδώσω»

Ο γνωστός σκηνοθέτης θεωρεί μάλιστα ότι το να ακούγονται σεξιστικά σχόλια και στη συγκεκριμένη περίπτωση σε ακραίο βαθμό που φτάνουν μέχρι τις γυναικοκτονίες, μπορεί να είναι χοντροκομμένα αλλά εντάσσονται στο πλαίσιο της ελευθερίας της έκφρασης. Δεν δίστασε μάλιστα ο ίδιος να πει στο Open :

«Μπορώ να πω και εγώ κάτι ακραίο; Και εγώ μπορεί να έχω σκεφτεί όταν με πρήζει μια γυναίκα να την καρυδώσω αλλά είναι σκέψη, δε σημαίνει ότι την σκοτώνω. Είναι στα πλαίσια ενός καλαμπουριού. Γιατί απαγορεύεται να τα λέμε αυτά; Θεωρώ αισχρό και ηλίθιο το να μη μπορούμε να εκφραστούμε».

Η αναπαραγωγή ενός σεξιστικού προτύπου όπου η φλυαρία μιας γυναίκας – και μάλιστα σαν εκ γενετής χαρακτηριστικό της – μπορεί να οδηγήσει έναν άνδρα στο έγκλημα, είναι για τον γνωστό σκηνοθέτη ακραίο χιούμορ που κάποιος δεν πρέπει να παρεξηγεί γιατί αυτός που το εκστομίζει δεν θα προβεί ποτέ σε τέτοια πράξη, αγνοώντας βέβαια ότι η αναπαραγωγή τέτοιων λογικών διαιωνίζει στερεότυπα που λειτουργούν καταπιεστικά έναντι των γυναικών και δικαιολογούν τη βία εναντίον τους.

Το πιο εντυπωσιακό είναι ότι ο κ. Ζερβός φαίνεται να μην αντιλαμβάνεται ότι ο σάλος που προκλήθηκε από τις δηλώσεις του Κωνσταντίνου Τζούμα, δεν οφείλεται επειδή όλοι πιστεύουν ότι ο ίδιος θα δολοφονήσει κάποια γυναίκα, αλλά γιατί είναι άκρως προβληματικό δημόσια πρόσωπα να προχωράνε σε σεξιστικές δηλώσεις σαν να μην συμβαίνει τίποτα.

Το επιχείρημα «ο Τζούμας είναι Τζούμας»

Ο κ. Ζερβός που δικαιολόγησε με αυτόν τον τρόπο τον Κωνσταντίνο Τζούμα, ανέφερε χαρακτηριστικά ότι τον Τζούμα τον ξέρουμε, ο Τζούμας είναι Τζούμας και αυτό είναι το χιούμορ του.

«Είναι δυνατόν ποτέ ένας σαν τον Τζούμα ή εγώ να πούμε ότι πρέπει να σκοτώνουμε τις γυναίκες γιατί μιλάνε πολύ; Είναι γελοίο. Καταλαβαίνω τι λέτε αλλά ο Τζούμας είναι ο Τζούμας, τον ξέρουμε τόσα χρόνια. Είπε κάτι ακραίο αλλά θεωρώ αστείο να πιστέψει κανείς ότι εννοούσε ότι πρέπει να σκοτώνουμε τις γυναίκες. Αν το σκεφτείτε τόσο σοβαρά, αρχίζει να αγριεύει το πράγμα. Δεν πιστεύω με τίποτα ότι ο Τζούμας ήθελε να πει να σκοτώνουμε τις γυναίκες γιατί μας πρήζουν.

Αν κάποιοι παρεξηγούνται με το μαύρο χιούμορ είναι δικό τους πρόβλημα

«Τον ξέρω πάρα πολύ καλά. Έχουμε δουλέψει πάνω από 2-3 ταινίες μαζί, ήταν άψογος συνεργάτης, έξυπνος, αλλά πάντα είχε αυτό το κυνικό χιούμορ. Είχε έναν κυνισμό στο χιούμορ του το οποίο μπορώ να ονομάσω και μαύρο χιούμορ. Αν κάποιοι παρεξηγούνται με το μαύρο χιούμορ είναι δικό τους πρόβλημα. Δεν πιστεύω ποτέ ότι ο Κωνσταντίνος Τζούμας που ξέρω θα έλεγε ότι πρέπει να σκοτώνουμε τις γυναίκες επειδή μιλάνε πολύ. Προφανώς είναι πλάκα αλλά είναι χοντρή πλάκα. Είναι φανερό από τον τρόπο που απάντησε ότι έκανε ένα είδος σαρκασμού»,

 

Δείτε επίσης

MediaNews

Διαδραστικό ρόλο στην εκπομπή θα έχουν και οι τηλεθεατές, καθώς θα μπορούν μέσω poll να συμμετέχουν.

Εφημερίδες

Τι έγραψε η στήλη «Πράκτωρ» των Παραπολιτικών.

MediaNews

«Θα έπρεπε να έχουμε ασχοληθεί με τον ΟΣΕ. Οι καημένοι οι εργαζόμενοι τα λένε χρόνια», σημείωσε η Τατιάνα Στεφανίδου.

MediaNews

Στην έναρξη της εκπομπής «Καλό μεσημεράκι», ο Νίκος Μουτσινάς έκανε γνωστό πως του χρόνου δεν θα κάνει εκπομπή.


ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή-απόδοση του περιεχομένου του ιστοτόπου, με οποιονδήποτε τρόπο, μηχανικό, ηλεκτρονικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλου, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.

Copyright © 2023 Media.gr - Ταχ. Διεύθυνση: Λεωφόρος Ανδρέα Συγγρού 188, 17671, Καλλιθέα Αττικής, Τηλ: 2111091100
Μέλος του
Media Member