Connect with us

Hi, what are you looking for?

Τηλεόραση

“Kitchen Lab”: Σάββατο 14 & Κυριακή 15 Ιουνίου, στις 16:40

Ελληνικό και μεσογειακό μενού με γεύσεις που ξεχωρίζουν!

Σαββατοκύριακο, 14 και 15 Ιουνίου, με «Kitchen Lab» και τα πιο νόστιμα πιάτα που έχετε δοκιμάσει! O αγαπημένος μας σεφ και παρουσιαστής μας λέει την πιο νόστιμη καλησπέρα! Ο Άκης Πετρετζίκης το Σάββατο 14 Ιουνίου παρουσιάζει ένα επεισόδιο «Kitchen Lab» στις 16:40 με ένα ελληνικότατο μενού, το οποίο έχει πολύ ξεχωριστά υλικά της ελληνικής γης που συνδυάζονται τέλεια μεταξύ τους.

Πρώτο πιάτο στο σαββατιάτικο μενού είναι ένας καγιανάς, ένα υπέροχο ελληνικό πιάτο που το κάνει με μελιτζάνα και φέτα, απογειώνοντας την Ελλάδα σε κάθε μπουκιά, μέσα από έναν υπέροχο συνδυασμό γεύσης. Η διαδικασία ξεκινάει με τη μελιτζάνα, την οποία ο Άκης κόβει σε wedges, τα βάζει σε καυτό τηγάνι, προσθέτει ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι και σοτάρει από όλες τις πλευρές. Αφαιρεί τις μελιτζάνες σε ένα ταψί και τις ψήνει για 10 λεπτά. Στο τηγάνι βάζει ελαιόλαδο, κρεμμύδι σε κομμάτια, ζάχαρη, ρίγανη, τριμμένες ντομάτες, πελτέ ντομάτας και μαγειρεύει για 6-7 λεπτά. Αφαιρεί τις μελιτζάνες από τον φούρνο, τις μεταφέρει στο τηγάνι, σπάει μέσα αυγά και ρίχνει αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ρίγανη. Καπακώνει, μαγειρεύει για 3 λεπτά, σβήνει τη φωτιά, βάζει σε πιάτο από 2 αυγά, τρίβει από πάνω φέτα και σερβίρει με φρεσκοτριμμένο πιπέρι, φρέσκια ρίγανη και ελαιόλαδο .

Για κυρίως γεύμα, ο αγαπημένος μας σεφ ετοιμάζει μπριάμ με κοτόπουλο, δημιουργώντας ένα πολύ χορταστικό και θρεπτικό φαγητό που θυμίζει ελληνικό καλοκαίρι με τα όλα του. Σε τηγάνι σε δυνατή φωτιά ζεσταίνει μαζί, ελαιόλαδο και βούτυρο και προσθέτει κομμάτια από κρεμμύδι, μελιτζάνα, πατάτες και κολοκύθια. Λιώνει σκόρδο, το προσθέτει και αυτό, κόβει και τις πιπεριές σε μεγάλα κομμάτια, τα βάζει στο τηγάνι, ανακατεύει, αφήνει να πάρουν χρώμα, προσθέτει αλάτι και πιπέρι, ανακατεύει και μεταφέρει σε ταψί. Κόβει κοτόπουλο σε κομμάτια, τα βάζει στο τηγάνι που μαγείρεψε τα λαχανικά, αλατοπιπερώνει, σοτάρει και προσθέτει στο ταψί με τα λαχανικά. Παράλληλα, στο τηγάνι βάζει λευκό κρασί, χυμό ντομάτας, ζάχαρη, μαιντανό και δυόσμο, ανακατεύει και ρίχνει όλη τη σάλτσα στο ταψί. Σκεπάζει με αλουμινόχαρτο, ψήνει, βάζει σε πιάτο και σερβίρει με ψιλοκομμένο δυόσμο και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Για γλυκό, ο Άκης φτιάχνει γλυκό ψυγείου με φράουλες, ένα κλασικό γλυκάκι της ελληνικής οικογένειας που το κάνει στην πιο healthy εκδοχή του, με γιαούρτι. Η διαδικασία ξεκινάει με τις φράουλες, τις οποίες πολτοποιεί στο πολυμηχάνημα με τα μαχαίρια, και μεταφέρει το μείγμα σε ένα μπολ. Ψιλοκόβει δυόσμο, τον προσθέτει, βάζει ξύσμα και χυμό από λεμόνι, μέλι, νερό και ανακατεύει. Μουλιάζει τις ζελατίνες σε κρύο νερό, ενώ στο πολυμηχάνημα με τα μαχαίρια χτυπάει ανθότυρο με μέλι, αφαιρεί το μείγμα σε μπολ και προσθέτει βανίλια και γιαούρτι. Στραγγίζει τις ζελατίνες, τις βάζει σε γάλα, ζεσταίνει στα μικροκύματα για 30 δευτερόλεπτα και ανακατεύει. Στρώνει στη βάση ενός πυρίμαχου σκεύους φρυγανιές, βάζει από πάνω το μείγμα με τις φράουλες, απλώνει, ρίχνει το μείγμα στο μπολ με το γιαούρτι και το ανθότυρο και ανακατεύει. Βάζει το μείγμα πάνω από τις φράουλες, απλώνει, μεταφέρει στο ψυγείο για να κρυώσει, κόβει σε κομμάτια και σερβίρει με φύλλα δυόσμου.

Την Κυριακή 15 Ιουνίου, ο Άκης Πετρετζίκης παραδίδει ένα επεισόδιο «Kitchen Lab» στις 16:40 με ένα πολύ μεσογειακό μενού, μέσα από το οποίο αποκαλύπτεται πώς το απλό συναντά το περίτεχνο και πώς η παράδοση συνδυάζεται με τη δημιουργικότητα.

Κάπως έτσι, ξεκινάει ιταλικά, φτιάχνοντας την ξακουστή λιχουδιά που συνδυάζει πεπόνι με προσούτο, σε μορφή σαλάτας. Η ιταλική «prosciutto e melone», προσαρμοσμένη στα δικά μας δεδομένα, εύκολα, γρήγορα, ιδανικά για ένα καλοκαιρινό κάλεσμα στη βεράντα. Αρχικά φτιάχνει το dressing, ανακατεύοντας ελαιόλαδο, σπορέλαιο, βαλσάμικο με μάνγκο, μουστάρδα, αλάτι και πιπέρι και κατόπιν κόβει το πεπόνι σε φέτες. Βάζει σε μια πιατέλα λόλα σε κομμάτια, ρόκα, τις φέτες από το πεπόνι, τις οποίες τυλίγει στις άκρες με προσούτο, μοτσαρέλα σε κομμάτια, flakes από αγγούρι, φύλλα βασιλικού, φρεσκοτριμμένο πιπέρι, dressing και σερβίρει.

Για κυρίως γεύμα, ο αγαπημένος μας σεφ ετοιμάζει ένα γιουβέτσι με ψάρι και συγκεκριμένα φαγκρί για να απογειώσει τα αρώματα της θάλασσας, σε ένα πιάτο παραδοσιακό, αρωματικό και βαθιά μεσογειακό. Πρώτα φιλετάρει το ψάρι, και κατόπιν βράζει σε μια κατσαρόλα τα κόκαλα και το κεφάλι, μαζί με δύο φύλλα δάφνης. Σε έναν ταβά με ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά, σοτάρει το κρεμμύδι και το καρότο σε μικρά κομμάτια, το σκόρδο ψιλοκομμένο και το σέλερι σε κομμάτια. Αλατοπιπερώνει, προσθέτει κριθαράκι ολικής άλεσης, σβήνει με λευκό κρασί, αφήνει να εξατμιστεί και προσθέτει σταδιακά κουτάλες από τον ζωμό του ψαριού. Μαγειρεύει για περίπου 15 λεπτά, προσθέτει φύλλα από το σέλερι μαζί με άνηθο, τα προσθέτει στον ταβά, βάζει ξύσμα και χυμό από λεμόνι, ανακατεύει, προσθέτει λίγο ακόμα ζωμό, τα φιλέτα του ψαριού, ελαιόλαδο, καπακώνει, βράζει για λίγα λεπτά και σερβίρει το φαγητό με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και φέτες λεμονιού.

Για επιδόρπιο ο Άκης φτιάχνει pancakes με παγωτό και καραμελωμένα αμύγδαλα, σερβίροντας ένα γλυκό που υμνεί στον απόλυτο βαθμό το ελληνικό καλοκαίρι, με πολύ δημιουργικές πινελιές. Πρώτα, λιώνει και καραμελώνει τη ζάχαρη σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, προσθέτει λευκά αμύγδαλα, ανακατεύει και αφαιρεί σε ένα ταψί με λαδόκολλα. Σε ένα μπολ βάζει γάλα, ένα αυγό, λιωμένο βούτυρο, ανακατεύει, προσθέτει ζάχαρη, αλεύρι, βανιλίνες, αλάτι, μπέικιν πάουντερ, σόδα και ανακατεύει. Στο τηγάνι βάζει 3 κουταλιές της σούπας από το μείγμα, αφήνει να ψηθεί, γυρνάει από την άλλη πλευρά, και συνεχίζει με τον ίδιο τρόπο για 6-8 pancakes, προσθέτοντας ενδιάμεσα ηλιέλαιο. Βάζει σε κάθε πιάτο 1 pancake, 3 μπάλες παγωτό, από πάνω τα καραμελωμένα αμύγδαλα ψιλοκομμένα, και σερβίρει με δυόσμο.

«Kitchen Lab», κάθε Σάββατο και Κυριακή στις 16:40

Δείτε επίσης

Time Out

Το φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί από τις 30 Αυγούστου έως στις 25 Σεπτεμβρίου

Time Out

13 και 14 Σεπτεμβρίου

Time Out

Το μυροβόλο περιβόλι και η ιστορική έπαυλη πλημμύρισαν από κόσμο που άκουσε με αίσθημα μεγάλης  συγκίνησης  τα όσα ειπωθήκαν από τους εκλεκτούς προσκεκλημένους ομιλητές ...

Time Out

Ξεκινάει από την 1η Οκτωβρίου, σπάζοντας το άβατο και αγκαλιάζοντας το γέλιο, με τον Λάμπρο Φισφή να πρωταγωνιστεί