H πιο νόστιμη ταξιδιωτική εκπομπή της ελληνικής τηλεόρασης, το «Akis’ Food Tour», το υπέροχο γαστρονομικό ταξίδι του Άκη Πετρετζίκη, συνεχίζεται δυναμικά στις οθόνες μας και μας προσκαλεί σε νέες αντισυμβατικές γαστρονομικές περιπέτειες. Το Σάββατο 31 Μαΐου στις 21:00, το γευστικό ταξίδι του Άκη μας ξεναγεί στη Θράκη. Από την Αλεξανδρούπολη και τις Φέρες μέχρι το Δέλτα του Έβρου, το επεισόδιο αποτυπώνει την πολυμορφία, τη ζωντάνια και τη γευστική ιδιαιτερότητα της περιοχής.
Η περιήγηση ξεκινά στην Αλεξανδρούπολη, με τρεις σύντομες στάσεις που καθρεφτίζουν το γαστρονομικό πρόσωπο της πόλης: μπουγάτσα στο ιστορικό κατάστημα Ζάφρας, φρέσκα street food ζυμαρικά, αλλά και μια στάση στο ζαχαροπλαστείο «Το Γλυκάκι» για το ιδιαίτερο γλυκό με την ονομασία φαρούκ. Στη συνέχεια ο Άκης επισκέπτεται ένα αρμένικο εστιατόριο, τη «Χόβολη». Εκεί, η Λούση και ο Κάρεν του ετοιμάζουν με πολύ φροντίδα φαγητά της πατρίδας τους, όπως γαπαμά – κολοκύθα γεμιστή με ρύζι και αποξηραμένα φρούτα.
Η επόμενη στάση είναι στο εναλλακτικό καφενείο «Η Γειτονιά Μου», όπου ο σινεφίλ Παναγιώτης αντί για… ποπ κορν, φτιάχνει γκιουζλεμέδες και ετοιμάζει στον Άκη μια προβολή – έκπληξη στον τοίχο του μαγαζιού του. Στο χωριό Λαγινά, ο Άκης συναντά τον Θανάση, που έχει μετατρέψει το παλιό του σπίτι σε εργαστήρι χαντροπλεκτικής, αναβιώνοντας παραδοσιακά εβρίτικα κοσμήματα. Μαζί φτιάχνουν μια αλμυρή γαλατόπιτα πάνω στη σόμπα, σε έναν χώρο που γεφυρώνει την παράδοση με τη σύγχρονη δημιουργικότητα.
Στις Φέρες, ο Γιώργος τον περιμένει για ένα old school τριμάρισμα στο κουρείο του. Όταν όμως ο Άκης τον ρωτάει ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για να περιηγηθεί στον Δέλτα του Έβρου ο Γιώργος του επιφυλάσσει την πιο εναλλακτική πρόταση: προσφέρεται να του δανείσει το βαν του, μέσα στο οποίο μπορεί κανείς και να διανυκτερεύσει. Ο Άκης δέχεται ενθουσιασμένος και ξεκινάει για το οδοιπορικό του, που εξελίσσεται και σε μια από τις πιο ξεχωριστές εμπειρίες του ταξιδιού. Το ξημέρωμα τον βρίσκει στο βαν να φτιάχνει πρωινό και να συναντά τον οδηγό του, τον Ανδρέα. Μαζί ξεκινούν ένα «σαφάρι» μέσα στο Δέλτα, ανάμεσα σε φλαμίνγκο και ερωδιούς. Η διαδρομή του ολοκληρώνεται στο λιμάνι που τον περιμένει ο Μιχάλης, ένας ντόπιος ψαράς που διατηρεί καλύβα μέσα στα νερά του Δέλτα. Προσκαλεί τον Άκη να δει τον παραδοσιακό τρόπο ψαρέματος, αλλά και να φάνε μαζί στην καλύβα του το γριβάδι που έπιασαν.
Το επεισόδιο κλείνει με μια ακόμα έκπληξη για τον Άκη. Καθώς πηγαίνει να παραδώσει το βαν συναντάει ένα μικρό γλέντι που έχει οργανώσει ο Γιώργος. Εκεί βρίσκονται όλοι όσοι γνώρισε ο Άκης στο οδοιπορικό του, αλλά και νέα πρόσωπα, όπως ο Χρήστος που ως κρεοπώλης και παραγωγός βουβαλίσιων προϊόντων τροφοδοτεί την παρέα με εβρίτικα λουκάνικα.
Το Akis’ Food Tour στον Έβρο είναι ένα ταξίδι σε γεύσεις, τοπία και ανθρώπους που δεν ξεχνιούνται. Μην το χάσετε!
Συνοδοιπόροι του Άκη στο «Akis’ Food Tour» είναι οι τηλεθεατές που του προτείνουν τα μέρη που επισκέπτεται αλλά και οι ντόπιοι κάτοικοι κάθε περιοχής που τον βοηθούν να ανακαλύψει τι σημαίνει πραγματικά «υψηλή γαστρονομία» στις ντόπιες κουζίνες.
Ξεχωριστοί άνθρωποι, υπέροχες συνταγές και τοπία. Αυθεντικές συνταγές και άνθρωποι που κάνουν την παράδοση, τέχνη.
Συντονιστείτε το Σάββατο 31 Μαΐου στις 21:00 στον Alpha και απολαύστε ένα ακόμα επεισόδιο γεμάτο ξεχωριστές γεύσεις.
«Akis’ Food Tour» με τον Άκη Πετρετζίκη – Σάββατο στις 21:00.
Το πιο γευστικό tour συνεχίζεται στον Alpha!
