Connect with us

Hi, what are you looking for?

Τηλεόραση

“Brave new Greece”: Όσα θα δούμε αυτό το Σαββατοκύριακο 6 και 7 Ιουλίου

Στις 20:30

Η εκπομπή «BRAVE NEW GREECE» με ξεναγό τη CEO της αθηΝΕΑς, Μαριάννα Σκυλακάκη, έρχεται αυτό το Σαββατοκύριακο 6 & 7 Ιουλίου, σε νέα ώρα, στις 08:30 και κάθε Σαββατοκύριακο στον ΑΝΤ1.

Κάθε επεισόδιο του «BRAVE NEW GREECE» αποτελεί ένα πλούσιο, γρήγορο, καλειδοσκοπικό explainer, μια βιβλιοθήκη γνώσης για το μέλλον της χώρας μας και του κόσμου για να καταλάβουμε καλύτερα τους στόχους, τις καινοτομίες και τις προκλήσεις του αύριο. Επιχειρώντας να απαντήσει σε καίρια ερωτήματα που αφορούν στο μέλλον και την εξέλιξη που αυτό μπορεί να φέρει, το «BRAVE NEW GREECE» κάθε Σαββατοκύριακο στον ΑΝΤ1 θα δίνει βήμα σε κορυφαίους ειδικούς, επιστήμονες, thought-leaders και innovators, οι οποίοι όχι μόνον έχουν εντοπίσει τις μεγάλες τάσεις, αλλά έχουν καταφέρει να στηρίξουν το όραμά τους σε αυτές, κάνοντας πράξη την αλλαγή.

ΣΑΒΒΑΤΟ 6 ΙΟΥΛΙΟΥ ΣΤΙΣ 08:30
#BraveNewMetals
Ο Ρόλος του Ορυκτού μας Πλούτου στην Πράσινη Μετάβαση και τις Νέες Τεχνολογίες

Στη σύγχρονη ζωή μας, τόσο οι τεχνολογίες, στις οποίες βασιζόμαστε καθημερινά, όσο και η πράσινη μετάβαση, που θα μας επιτρέψει να αποφύγουμε τις χειρότερες επιπτώσεις της κλιματικής κρίσης, συνδέονται άρρηκτα με τη μεταλλευτική δραστηριότητα. Ταυτόχρονα, η αξιοποίηση του ορυκτού πλούτου μπορεί να αποτελέσει πυλώνα ανάπτυξης και οικονομικής μεγέθυνσης μιας χώρας. Πώς διαμορφώνεται το παρόν και το μέλλον της εξορυκτικής δραστηριότητας, η οποία στην Ελλάδα συναντάται, ήδη, από την αρχαιότητα; Το επεισόδιο της εκπομπής #BraveNewGreece με τίτλο #BraveNewMetals επιδιώκει να περιγράψει τον κρίσιμο ρόλο που διαδραματίζει η αξιοποίηση του κρυμμένου στο ελληνικό υπέδαφος «θησαυρού», σε μία συγκυρία κατά την οποία η απεξάρτηση της Ευρώπης από τρίτες χώρες στον εφοδιασμό ορυκτών πρώτων υλών είναι μονόδρομος. Ποια είναι τα ζητήματα επάρκειας και υπεύθυνης εξόρυξης που ανακύπτουν; Πώς τα ορυκτά μπορούν να συνδεθούν με την πράσινη μετάβαση και τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας; Αναζητώντας απαντήσεις, η εκπομπή επισκέπτεται τη Χαλκιδική και συνομιλεί με ειδικούς του μεταλλευτικού κλάδου. Η Ελλάδα διαθέτει το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα ώστε να πρωταγωνιστήσει διεθνώς στον βιώσιμο εφοδιασμό με κρίσιμες ορυκτές πρώτες ύλες. Στην κάμερα της εκπομπής μιλούν οι: Χρήστος Μπαλάσκας (Vice President, Commercial, Growth & External Relations), Eldorado Gold (Πρόεδρος, Ελληνικός Χρυσός), Βασίλης Μέλφος (Καθηγητής Κοιτασματολογίας-Γεωχημείας, Τμήμα Γεωλογίας, ΑΠΘ), Διονύσης Γκούτης (Γενικός Διευθυντής Ελληνικής Αρχής Γεωλογικών & Μεταλλευτικών Ερευνών, ΕΑΓΜΕ), Μιχάλης Παπασωτηρίου (Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής Λειτουργιών, Ελληνικός Χρυσός), Έρικα Ξηρουχάκη (Διευθύντρια Επικοινωνίας & Εταιρικών Υποθέσεων, Ελληνικός Χρυσός), Έμμυ Γαζέα (Διευθύντρια Περιβάλλοντος, Ελληνικός Χρυσός).

ΚΥΡΙΑΚΗ 7 ΙΟΥΛΙΟΥ ΣΤΙΣ 08:30
#BraveNewCloud
Καταλύτης του Ψηφιακού Μετασχηματισμού το Υπολογιστικό Νέφος

Με τον όρο cloud εννοούμε την τεχνολογία που μας επιτρέπει απομακρυσμένα να χρησιμοποιούμε υπολογιστικούς πόρους σαν να ήταν στο γραφείο μας, σαν να ήταν στον χώρο μας, σαν να ήταν στην επιχείρησή μας. Πώς η μετάβαση στο υπολογιστικό νέφος γίνεται καταλύτης για μια σειρά από αναδυόμενες τεχνολογίες; Το επεισόδιο της εκπομπής #BraveNewGreece με τίτλο #BraveNewCloud επιχειρεί να ρίξει φως στον ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει το υπολογιστικό νέφος όχι μόνο στην ενίσχυση της παραγωγικότητας και ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων, αλλά και στην ισχυροποίηση της ανθεκτικότητας των κρατικών υποδομών. Η εκπομπή εστιάζει σε success stories και συνομιλεί με ειδικούς, αναζητώντας απαντήσεις. Το cloud αλλάζει τα δεδομένα για ανθρώπους και επιχειρήσεις και καθιστά εφικτό τον ψηφιακό μετασχηματισμό της οικονομίας μας. Ποιες είναι όμως οι προκλήσεις που δημιουργεί αυτή η μετάβαση; Ποιοι οι κίνδυνοι και ποιες οι ευκαιρίες για την Ελλάδα; Στην κάμερα της εκπομπής μιλούν οι: Νεκτάριος Κοζύρης (Καθηγητής Υπολογιστικών Συστημάτων Μεγάλης Κλίμακας, ΕΜΠ), Μάρκος Βερέμης (Εταίρος Big Pi Ventures, Συνιδρυτής Upstream, Πρόεδρος Επιτροπής Καινοτομίας ΣΕΒ), Ιωάννα Κωτσόγιαννη (Group General Manager Enterprise Software, SOFTONE Group), Αντώνης Κυριαζής (Εκτελεστικός Πρόεδρος, SOFTONE Group), Πάνος Μαρτίνης (CEO, SOFTONE Group), Γιάννης Σαλίχος (CTO, SOFTONE Group).

Η εκπομπή «BRAVE NEW GREECE» έρχεται για να μας υπενθυμίσει πως το μέλλον δεν είναι εκεί μόνο για να μας προβληματίζει. Είναι εκεί για να μας κάνει να ονειρευόμαστε νέα όρια για το τι είναι εφικτό. Για το πώς θα κάνουμε τις ζωές μας καλύτερες. Αρκεί να το κατανοήσουμε καλύτερα. Αρκεί να δούμε πώς θα προκύψει, μέσα από τις αντιθέσεις και τις αντιφάσεις της Ελλάδας του σήμερα.
Μείνετε συντονισμένοι γιατί το μέλλον προδιαγράφεται συναρπαστικό!

«BRAVE NEW GREECE» με τη Μαριάννα Σκυλακάκη_Σάββατο και Κυριακή στις 08:30 στον ΑΝΤ1.

Δείτε το trailer:

#BraveNewGreece

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Παρουσίαση / Σενάριο: Μαριάννα Σκυλακάκη
Σκηνοθεσία: Πάνος Θ. Μελίδης
Αρχισυνταξία: Κατερίνα Κανέλλη, Δημήτρης Δελεβέγκος
Διεύθυνση Φωτογραφίας: Δημήτρης Ζωγραφάκης
Σύμβουλοι Παραγωγής: Νίκος Βερβερίδης, Κωνσταντίνος Τζώρτζης
Εκτέλεση Παραγωγής: Πέτρος Αδαμαντίδης
Παραγωγή: αθηΝΕΑ x ελc productions
Μπορείτε να δείτε όλα τα επεισόδια του «Brave New Greece» στο https://www.antenna.gr/bravenewgreece/videos

Δείτε επίσης

MediaNews

Ποια τεχνικά προβλήματα έχουν προκύψει;

Reality

Αυτή αποτελεί και την 5η κατά σειρά αποβολή στο ριάλιτι επιβίωσης

Τηλεόραση

Για τη μεσημεριανή ζώνη καθημερινά ή την πρωινή του Σαββατοκύριακου