Connect with us

Hi, what are you looking for?

Τηλεόραση

«Πρωταγωνιστές»: Πρεμιέρα απόψε με καλεσμένο τον Στέφανο Κασσελάκη

H εκπομπή του Σταύρου Θεοδωράκη επιστρέφει στον Alpha απόψε στις 00:15 με πρώτο καλεσμένο της σεζόν τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανο Κασσελάκη

Οι «Πρωταγωνιστές» επιστρέφουν στον αέρα του Alpha για να συνεχίσουν να καταγράφουν ιστορίες και εξομολογήσεις ανθρώπων που δεν πρέπει να χαθούν. Εικόνες και ήχους που συλλέγονται με προσοχή για να αποτελέσουν τον καμβά ενός ντοκιμαντέρ που μιλάει στο νου και στην καρδιά του θεατή. Ένα αέναο κυνήγι εκπλήξεων και αληθινών Πρωταγωνιστών.

Πρώτος «Πρωταγωνιστής» της σεζόν ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης.

Δέκα ατάκες από την μεγάλη πολιτική και προσωπική συνέντευξη του Στέφανου Κασσελάκη στον Σταύρο Θεοδωράκη:

Tο 2009 ψήφισα Γιώργο Παπανδρέου. Ήταν το θέμα της διαύγειας, της μεταρρύθμισης. Ήταν προφανώς μια πολύ διαφορετική εποχή, όταν εκείνος ήταν Πρωθυπουργός, αλλά αυτή η μεταρρυθμιστική προοδευτική νοοτροπία ήταν κάτι το οποίο με εξέφραζε.

Να κρατικοποιήσουμε τη ΔΕΗ. Έχει αποδειχθεί σε διάφορες χώρες και στις Ηνωμένες Πολιτείες και στο Ηνωμένο Βασίλειο ότι τα δημόσια αγαθά, όταν διοικούνται με όρους κερδοσκοπικούς, μπορεί να δημιουργήσουν προβλήματα στην κοινωνία.

Εννοείται πως εγώ έχω άλλο στυλ από τον Παύλο. Όλος ο κόσμος το ξέρει αυτό, αλλά ο Παύλος είναι δυναμικός και προσπαθεί πραγματικά για τον κόσμο που δεν έχει φωνή, για ένα σύστημα το οποίο είναι στημένο απέναντι στον απλό πολίτη. Και μακάρι να ήταν όλοι οι βουλευτές τόσο γειωμένοι στην κοινωνία.

Δεν υπάρχει μια εγκύκλιος που σου λέει: «Το πρώτο πράγμα που κάνεις όταν αλλάζει ένα κόμμα ηγεσία μετά από 15 χρόνια, είναι κάνεις ‘’αυτό’’». Δεν υπάρχει αυτό το πράγμα. (σ.σ: Ο Τσίπρας) Μου έδωσε τον χάρτη: «Το γραφείο σου πρέπει να έχει μια στελέχωση με ‘’αυτές‘’ τις δεξιότητες. Χρειάζεσαι ένα άτομο για ‘’αυτό‘’, ένα άτομο για ‘’αυτό‘’, ένα για ‘’εκείνο‘’ και αυτό με βοήθησε. Γιατί ήξερα… πάμε κουτί – κουτί. Και μπόρεσα να το εκτελέσω.

Υπάρχει μια μεγάλη πλειοψηφία στην Ελλάδα που θέλει να ξεφύγει από το «Συριζαίος» και το «Νεοδημοκράτης» στο Νοσοκομείο, στο Πανεπιστήμιο, στη Δικαιοσύνη, στο Δημόσιο. Ακριβώς αυτό πρέπει να αλλάξουμε (…) Είμαι υπέρ της αντεπίθεσης της κοινής λογικής. Αλλά για να γίνει αυτό πρέπει η ΝΔ να προσβάλει πολλά συμφέροντα που ευθυγραμμίζονται μαζί της. Και δεν το κάνει.

Κάποιοι λένε ότι είμαι μόνο μάρκετινγκ. Προσφέρω σε όποιον θέλει -και μέσα από το κόμμα- την ίδια ομάδα και ας πάνε εκείνοι να κάνουν μάρκετινγκ! Ας πάνε εκείνοι να δούμε… Η αυθεντικότητα, η ανθρωπιά είναι που πουλάει γιατί είναι αληθινά

Τα αποτελέσματά μου στη ναυτιλία είναι δημόσια. Είναι στο χρηματιστήριο στην Αμερική. (…) Το είχα πει και στον Πρόεδρο ότι σε περίπτωση που κερδίζαμε τις εκλογές θα είχα ασυμβίβαστο και ότι θα μπορούσα να συμμετέχω μόνο ως σύμβουλος στην Κυβέρνηση.

Είμαι ευρωπαϊστής. Πάρα πολύ. Και θα ήθελα η Ελλάδα να είναι σύγχρονη ευρωπαϊκή χώρα σε όλους τους θεσμούς της και ειδικά στη Δικαιοσύνη, τον μεγάλο ασθενή της χώρας μας. Είμαστε 27 στους 27. Για να είσαι 27 στους 27 σε απονομή Δικαιοσύνης, στον ρυθμό απονομής Δικαιοσύνης, πρέπει να προσπαθήσεις να το πετύχεις για να είσαι τελευταίος.

Είμαστε ήδη οικογένεια με τον Τάιλερ. Οικογένεια γίνεσαι όταν έχεις έναν συνάνθρωπο, με τον οποίο ευθυγραμμίζεσαι ψυχολογικά, αξιακά και δημιουργείς το οικοσύστημά σου.  Δύο άνθρωποι που επιλέγουν την αγάπη, είναι οικογένεια. Η αγάπη κάνει την οικογένεια. Εγώ και ο Τάιλερ  -ο Τάιλερ κι εγώ- θα θέλαμε να επεκτείνουμε την οικογένειά μας.

Ναι όταν ήμουν δέκα χρονών είχα γράψει στην πόρτα του γραφείου μου: «Χτυπάτε την πόρτα του κυνολόγου και Πρωθυπουργού». Είχα «κυνολόγος» πρώτα, γιατί ήξερα όλες τις ράτσες των σκύλων απ’ έξω. Όλες τις ήξερα! Όπως ήξερα και τον περιοδικό πίνακα απ’ έξω στη Χημεία.

«Πρωταγωνιστές» απόψε στις 00:15, με τον Σταύρο Θεοδωράκη

Δημοσιογραφική Ομάδα: Μαριάννα Χιονά, Βασιλική Μπούρα, Γιώργος Ξεπαπαδάκος, Κατερίνα Κωστοπούλου

Διεύθυνση Φωτογραφίας: Πάνος Μανωλίτσης

Επικεφαλής Μοντάζ: Γιώργος Κατσουλιέρης

Φωτογραφίες: Ολυμπία Κρασαγάκη

Διεύθυνση Παραγωγής: Ελεάννα Παπαδοκωστάκη

Σενάριο – Σκηνοθεσία: Σταύρος Θεοδωράκης

 

Δείτε επίσης

MediaNews

Ποια τεχνικά προβλήματα έχουν προκύψει;

Reality

Αυτή αποτελεί και την 5η κατά σειρά αποβολή στο ριάλιτι επιβίωσης

Τηλεόραση

Για τη μεσημεριανή ζώνη καθημερινά ή την πρωινή του Σαββατοκύριακου