Connect with us

Hi, what are you looking for?

Τηλεόραση

ANT1+:Disaster Theories -O πλανήτης φλέγεται

Αφηγητής του Disaster Theories είναι ο Βασίλης Μπισμπίκης,

Το «Disaster Theories», η αποκαλυπτική σειρά ντοκιμαντέρ των Antenna Studios που προβάλλεται αποκλειστικά στο ΑΝΤ1+, επανέρχεται στην επικαιρότητα με το καθηλωτικό επεισόδιο: «Ο πλανήτης φλέγεται». Δεδομένης της θεματολογίας του σχετικά με την κλιματική κρίση και την απειλή του περιβάλλοντος και της βιοποικιλότητας, επιλέχθηκε για να προβληθεί σε πληθώρα φεστιβάλ ανά την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Αφηγητής του Disaster Theories είναι ο Βασίλης Μπισμπίκης, ο οποίος παρουσιάζει τις ιστορίες καθημερινών ανθρώπων που βίωσαν τη σαρωτική δύναμη της φύσης, ενώ 27 κορυφαίοι Έλληνες επιστήμονες καταθέτουν τις σκέψεις και τις ανησυχίες τους για τους υπαρκτούς κινδύνους της σημερινής εποχής.

Σεισμοί, τσουνάμια, κυκλώνες, αιφνίδιες πλημμύρες, πυρκαγιές, νέες μολυσματικές ασθένειες, πυρηνικός πόλεμος… Στόχος της σειράς ντοκιμαντέρ, είναι να μιλήσει για την εξέλιξη αυτών των φαινομένων στην Ελλάδα και για το τι πρέπει να αναμένουμε στο προσεχές μέλλον.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το «Disaster Theories» προβλήθηκε στις 12/08/2023 στο 10ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Ιεράπετρας (Link), όπου έλαβε το 3ο Βραβείο Φεστιβάλ Ελληνικής Ταινίας Ντοκιμαντέρ Μικρού Μήκους. Ταυτόχρονα, το Disaster Theories ανοίγει τα φτερά του για το εξωτερικό, με την προβολή του στο «Bio Film Festival» στην Ιταλία, που πραγματοποιήθηκε τη 1η Σεπτεμβρίου 2023. Ενώ, έχει προγραμματιστεί να προβληθεί στις 27 Οκτωβρίου 2023 στην Κίνα, στο πλαίσιο του «Handle Climate Change Film Festival» και στις 25 Νοεμβρίου 2023 στο «Nature & Culture – International Poetry Film Festival» στη Δανία.

Το «Disaster Theories» αναδεικνύει τόσο την επιστημονική μελέτη και την αναγκαιότητα προετοιμασίας της πολιτείας για την αντιμετώπιση αυτών των ακραίων φαινομένων όσο και την προσωπική σκοπιά της ανθρώπινης απώλειας και της εικόνας καταστροφής της επόμενης ημέρας.

Όλος ο κύκλος του «Disaster Theories» είναι διαθέσιμος αποκλειστικά στο ANT1+ με εγγραφή στο www.antennaplus.gr

Δείτε το trailer στο YouTube του ΑΝΤ1+

Συντελεστές

Αφήγηση: Βασίλης Μπισμπίκης

Σκηνοθεσία: Δημήτρης Τζέτζας

Σενάριο-έρευνα: Έμυ Δημητρακοπούλου

Εκτέλεση Παραγωγής: Antenna Studios

Για συνεχή ενημέρωση σε σχέση με το ΑΝΤ1+, μπορείτε να επισκέπτεστε το newsroom.antennaplus.gr, όπου μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες και αποκλειστικά υλικά τόσο για τη streaming πλατφόρμα, όσο και για τα ΑΝΤ1+ Originals.

Δείτε επίσης

MediaNews

Ποια τεχνικά προβλήματα έχουν προκύψει;

Reality

Αυτή αποτελεί και την 5η κατά σειρά αποβολή στο ριάλιτι επιβίωσης

Τηλεόραση

Για τη μεσημεριανή ζώνη καθημερινά ή την πρωινή του Σαββατοκύριακου