Connect with us

Hi, what are you looking for?

Τηλεόραση

«Πάσχα του καλοκαιριού» με κατάνυξη στην ΕΡΤ

Δείτε το πρόγραμμα αναλυτικά

Την Κοίμηση της Θεοτόκου, το «Πάσχα του καλοκαιριού», γιορτάζει η ΕΡΤ με αφιερώματα και ντοκιμαντέρ για την ελληνική παράδοση, καθώς και με πολλή μουσική.

Επίσης, θα μεταδώσει τη Θεία Λειτουργία από τον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας της Τήνου.

Σήμερα στις 15.00 θα μεταδοθεί από την ΕΡΤ2 σε πρώτη τηλεοπτική μετάδοση η σειρά ντοκιμαντέρ «Η πίστη κινεί το θαύμα» – αφιερωμένη στη Θεοτόκο.

Στις 19.00, θα προβληθεί το επεισόδιο «Παναγία, η Πλατυτέρα των Ουρανών» από τη σειρά ντοκιμαντέρ «Δεν είσαι μόνος» της Μαρίας Χατζημιχάλη- Παπαλιού.

Στις 20.00, θα μεταδοθεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός σε απευθείας μετάδοση από το Ιερό Ναό της Μεγαλόχαρης της Τήνου.

Ανήμερα τον Δεκαπενταύγουστο, στις 08.00, θα μεταδοθεί το Πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο σε απευθείας μετάδοση από τον Ιερό Ναό της Μεγαλόχαρης της Τήνου και λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας της Μεγαλόχαρης.

Στις 12.30, από το αρχείο της ΕΡΤ μεταδίδεται η εκπομπή «Έτσι γιορτάζουν οι Έλληνες» με το επεισόδιο «Δεκαπενταύγουστος στην Κόνιτσα και τις γύρω περιοχές».

Την ίδια μέρα, στις 8.00 το πρωί η ΕΡΤ3 θα μεταδώσει την εκπομπή «Ύμνοι στην Παναγιά», αφιερωμένη στην υμνολογία που σχετίζεται με το ιερό πρόσωπο της Παναγίας.

Στις 15.00 και στο πλαίσιο της εκπομπής «Κυριακή στο Χωριό Ξανά» ταξιδεύουμε στη Σίφνο. «Είμαι αληθινά βαθύτατα ευτυχής» γράφει ο Νίκος Καζαντζάκης, από την Παναγιά του Βουνού, όπου έζησε κάποιες μέρες το 1915. Στο ίδιο μοναστήρι ξεκινάει η δική μας παραδοσιακή κυριακάτικη γιορτή, με πρωταγωνιστές τους ανθρώπους του νησιού.

Ο Κωστής Ζαφειράκης κουβεντιάζει μαζί τους για τον πολιτισμό τους, τα ήθη τους, την καθημερινότητά τους.

 

*Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «ONTime» στις 14/8/2023

Δείτε επίσης

MediaNews

Ποια τεχνικά προβλήματα έχουν προκύψει;

Reality

Αυτή αποτελεί και την 5η κατά σειρά αποβολή στο ριάλιτι επιβίωσης

Τηλεόραση

Για τη μεσημεριανή ζώνη καθημερινά ή την πρωινή του Σαββατοκύριακου