Connect with us

Hi, what are you looking for?

Τηλεόραση

Μαρία Καλοφώνου σε Ιωάννα Παλιοσπύρου: «Όταν έγινε η σύλληψη, πήρες φόρα»

Όσα είπαν γιατρός και ασθενής για το δύσκολο ταξίδι της αποκατάστασης μετά την επίθεση με βιτριόλι

Τρία χρόνια μετά την επίθεση, η Ιωάννα Παλιοσπύρου και η γιατρός της Μαρία Καλοφώνου, διευθύντρια του τμήματος πλαστικής χειρουργικής στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας Εγκαυμάτων στο Θριάσιο, συναντήθηκαν στην εκπομπή «Ζήσε αλλιώς» και συνομίλησαν για το δύσκολο ταξίδι της αποκατάστασής της.

Μαζί θυμήθηκαν τις δύσκολες, αλλά και ευχάριστες στιγμές που έχουν ζήσει μέχρι σήμερα ως γιατρός και ασθενής.

«Την πρώτη μέρα (σ.σ. που σε αντίκρισα) σκέφτηκα ότι έχουμε δουλειά μπροστά ένα δύσκολο έγκαυμα».

«Δεν φοβήθηκα, είχαμε όμως 2μιση φορές σοβαρές λοιμώξεις, που είχαν περάσει στο αίμα και ήταν αρκετά ανθεκτικές σε αντιβιοτικά. Το 90% τω μεγάλων εγκαυμάτων τα χάνουμε από λοιμώξεις και είναι νέοι άνθρωποι».

«Δεν θα ξεχάσω ήταν τρίτη ημέρα χειρουργείο, 4-5 ώρες και ρωτούσες πότε είναι το επόμενο. Ήσουν πιο δυναμική από τη στιγμή που έγινε η σύλληψη και μετά, το κλικ που έκανες σαν άνθρωπος, γιατί κατάλαβες. Από τη στιγμή που μπήκαν τα πράγματα στη θέση τους, πήρες φόρα» δήλωσε μεταξύ άλλων η Μαρία Καλοφώνου.

«Εκείνη τη μέρα βρισκόμουν σε έκσταση» παραδέχτηκε η Ιωάννα Παλιοσπύρου.

Η κ. Καλοφώνου στη συνέχεια αναφέρθηκε στη δημοσιότητα που είχε πάρει το θέμα τότε ενώ αποκάλυψε και πότε ένιωσε να «ζορίζεται» με το συγκεκριμένο περιστατικό.

«Η δημοσιότητα που πήρε δεν ήταν θετική από την αρχή, τότε για εμένα ήταν τραγικό το ότι έπρεπε εκτός από το να νιώθεις ότι σου συμβαίνει αυτό, να ακούσεις και αυτά που λέγονται, για εμένα αυτό ήταν το χειρότερο από όλα. Γιατί αισθανόμουν ότι σε έναν άνθρωπο πληγωμένο αν τον χτυπήσεις και ηθικά ουσιαστικά τον τελείωσες».

«Με ζόρισες όπως κάθε άνθρωπος όταν θέλει να μάθει το επόμενο πράγμα, το επόμενο βήμα και κυρίως πότε θα συμβεί το τέλος της αποκατάστασης» κατέληξε.

 

Δείτε επίσης

MediaNews

Ποια τεχνικά προβλήματα έχουν προκύψει;

Reality

Αυτή αποτελεί και την 5η κατά σειρά αποβολή στο ριάλιτι επιβίωσης

Τηλεόραση

Για τη μεσημεριανή ζώνη καθημερινά ή την πρωινή του Σαββατοκύριακου