Connect with us

Hi, what are you looking for?

Τηλεόραση

Στέφανος Ξενάκης για την σύλληψη του: «Δεν θέλει πολύ να σαλτάρεις όταν η μισή Ελλάδα λέει ότι είσαι ένας κατ’ εξακολούθηση απατεώνας»

«Τον γδάραμε, τον σκοτώσαμε, πουλήσαμε, πάμε στον επόμενο», συμπληρώνει

Στον καναπέ του Στούντιο 4 βρέθηκε ο Στέφανος Ξενάκης, το απόγευμα της Πέμπτης, μετά από την οκταήμερη περιπέτεια που αντιμετώπισε με την ελληνική αστυνομία. Ο γνωστός συγγραφέας αναφέρθηκε εκτενώς σε όλα όσα βίωσε αυτές τις ημέρες, τα οποία και τον ενέπνευσαν να γράψει το νέο του βιβλίο ενώ ξέσπασε για τα ψευδή δημοσιεύματα που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας όσο εκείνος βρισκόταν για οκτώ ημέρες στο κρατητήριο.

Ειδικότερα, ο Στέφανος Ξενάκης σημείωσε χαρακτηριστικά πως «την δεύτερη ημέρα κυκλοφόρησε κακώς το όνομα μου και αυτή η πρωτοφανής διαπόμπευση, εξευτελισμός δική μου και της οικογένειας μου ήταν κάτι πάρα πολύ δύσκολο. Αν δεν είχα τους δικούς μου έξω να μου συμπαρασταθούν και τους δικούς μου ανθρώπους μέσα, δεν θέλει πολύ να σαλτάρεις όταν η μισή Ελλάδα λέει ότι είσαι ένας κατ’ εξακολούθηση απατεώνας. Είναι τεράστιο αυτό το πράγμα. Δεν ασχολήθηκε κανένας με το γεγονός ότι, παρόλες τις δυσκολίες, ήμουν συνεπέστατος. Δεν ασχολήθηκε κανένας με το ότι τα τελευταία χρόνια έφερα ότι χρήματα είχα και δεν είχα να σώσω την εταιρεία μου. Δεν ασχολήθηκε κανένας με το ότι αποζημίωσα κάθε μου «παιδί» μέχρι τελευταίο ευρώ. Δεν ασχολήθηκε κανένας με το γεγονός ότι, αν είσαι διαχειριστής σε μια εταιρεία, κλείσει η εταιρεία και αφήσει χρέη, οτιδήποτε έχεις στο όνομα σου δεσμεύεται και πλειστηριάζεται».

«Οι τίτλοι ήταν «εξέδιδε κατ’ εξακολούθηση ακάλυπτες επιταγές». Για 17 χρόνια είχα εκδώσει και ξεπληρώσει χιλιάδες επιταγές αλλά στο τέλος δεν μπόρεσα. Στα capital controls έκλεισαν 100.000 επιχειρήσεις, αν δεν ήταν η «επιχείρηση του Ξενάκη» θα το μαθαίνατε; Θα ήταν άλλος ένας ο οποίος δεν τα κατάφερε. Απλό».«Υπάρχει ένας νόμος για τα προσωπικά δεδομένα. Εάν δεν υπάρχει εισαγγελική παρέμβαση, εάν δεν είσαι δημόσιος κίνδυνος, δολοφόνος, βιαστής ή οτιδήποτε άλλο, δεν υπάρχει κανένας λόγος να βγουν στη δημοσιότητα τα προσωπικά σου δεδομένα. Η δική μου ήταν μια περίπτωση που φταίω εγώ που μπήκα μέσα, οκτώ μέρες τελείωσε, γράφτηκε ότι μπορείς να φανταστείς και αυτό το πράγμα οφείλεται γιατί συγκεκριμένοι άνθρωποι από την ελληνική αστυνομία, προϊστάμενοι στον έβδομο όροφο, κάνουν πλιάτσικο με τα δεδομένα γνωστών κρατουμένων και τα «πουλάνε» σε συγκεκριμένα ΜΜΕ. Προς τιμήν τους, έχει έρθε9ι σε επαφή μαζί μου το τμήμα Εσωτερικών Υποθέσεων της Αστυνομίας το οποίο το διερευνά και φυσικά θα το καταθέσω. Δεύτερον, δεν μπορεί οποιοδήποτε μέσο να γράφει οτιδήποτε θέλει για σένα! Γράφτηκε ότι «τα λαγωνικά της ελληνικής αστυνομίας τον εντόπισαν όταν μετακόμιζε από σπίτι σε σπίτι προκειμένου να διαφύγει». Γράφτηκε ότι «ο Ξενάκης, μετά τις οκτώ μέρες στο κρατητήριο, είναι στις φυλακές της Λάρισας και εκτίει την οκταετή ποινή του». Και το παιδί μου ενημερώθηκε από συμμαθητή της στο σχολείο ότι γράφτηκε αυτό για τον μπαμπά της, όταν το πρωί είχε μιλήσει το πρωί μαζί μου και της είχα πει ότι σε δυο μέρες βγαίνω έξω. Αυτό πόσο στοιχίζει;».

«Δεν μπορεί το κάθε ΜΜΕ, πέντε – έξι ΜΜΕ είναι και όχι παραπάνω, ξέρουμε όλοι ποια είναι αυτά, να μπορεί να βγάζει από το κεφάλι του ότι μπορείς να φανταστείς. Σε κάποια πράγματα θεωρώ ότι είμαστε πολύ υποκριτές. Αυτή η κακοποίηση που υπέστην εγώ όσον αφορά τον διασυρμό του ονόματος μου, με πράγματα που δεν ισχύουν, είναι ένας βιασμός της ζωής μου και της οικογένειας μου. Αν ήταν κάτι που ήταν σεξουαλική παρενόχληση, θα είχε γίνει χαμός. Δεν υπάρχει όμως μόνο η σεξουαλική παρενόχληση. Υπάρχει η μιντιακή κακοποίηση, η ανθρώπινη κακοποίηση, η οικογενειακή κακοποίηση και δεν μπορεί καθένας να κάνει πλιάτσικο με τα παιδιά μου και την ψυχή τους χωρίς να βγει δημόσια να ζητήσει συγνώμη. Γιατί όταν βγήκα μετά από οκτώ μέρες, θα μπορούσαν κάποιοι να πουν «θέλετε να μας δώσετε μια συνέντευξη;». Μόκο. Τον γδάραμε, τον σκοτώσαμε, πουλήσαμε, πάμε τώρα στον επόμενο» πρόσθεσε, ακόμα, ο Στέφανος Ξενάκης στη νέα του συνέντευξη και δη σε έντονο ύφος, κάτι που ξάφνιασε τους δυο παρουσιαστές της ΕΡΤ μιας και ουδέποτε τον είχαν δει μέχρι τώρα να χάνει την ψυχραιμία του.
Δείτε επίσης

MediaNews

Ποια τεχνικά προβλήματα έχουν προκύψει;

Reality

Αυτή αποτελεί και την 5η κατά σειρά αποβολή στο ριάλιτι επιβίωσης

Τηλεόραση

Για τη μεσημεριανή ζώνη καθημερινά ή την πρωινή του Σαββατοκύριακου