Connect with us

Hi, what are you looking for?

Τηλεόραση

Αλέξης Τσίπρας: «Σκέφτηκα να παραιτηθώ αλλά….»

Το σοκ του εκλογικού αποτελέσματος και ο στόχος της 25ης Ιουνίου

Ο Αλέξης Τσίπρας βρέθηκε καλεσμένος στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του STAR και αναφέρθηκε στο αποτέλεσμα των εκλογών αλλά και όσα ειπώθηκαν για τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ο πρόεδρος του κόμματος της αριστεράς, εξομολογήθηκε ότι σκέφτηκα την παραίτηση λόγω του μεγάλου σοκ, ωστόσο, παρέμεινε πιστός σε όσους τον στήριξαν.

«Πρώτα απ’ όλα ήταν ένα σοκ. Στο τι έφταιξε, δεν ψάχνουμε αιτίες στους πολίτες, στον ελληνικό λαό και τους αντιπάλους μας. Οι αντίπαλοί μας έκαναν τη δουλειά τους. Ψάχνουμε τις αιτίες σε εμάς. Στο πως εκπέμψαμε το μήνυμά μας. Το πολιτικό σύστημα δεν ήταν ώριμο να δεχθεί αυτή την αλλαγή. Μιλούσαμε για την ανάγκη συνεργασιών και δεν βρίσκαμε ανταπόκριση από κανέναν άλλον.

Δεν μετανιώνουμε, γιατί ήταν όραμα και διαχρονικό αίτημα της Αριστεράς η απλή αναλογική. Θέλαμε ένα πολιτικό σύστημα χωρίς τοξικότητα. Με κυβερνήσεις συνεργασίας, με προγραμματικές συγκλίσεις. Την ανωριμότητα του πολιτικού συστήματος ακολούθησε και η πλειοψηφία των πολιτών. Φαίνεται ότι επιθυμεί κυβερνήσεις αυτοδυναμίας και όχι συνεργασίας».




«Δεν είναι θέμα αφηγήματος. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η μοναδική πολιτική δύναμη που έχει εναλλακτικό σχέδιο και πρόγραμμα εξουσίας από τη ΝΔ. Καταθέσαμε την πρότασή μας, για το τι πρέπει να γίνει την επόμενη ημέρα στην Υγεία, στην ακριβεία, στην οικονομία, για τους ελεύθερους επαγγελματίες, τους πλειστηριασμούς. Είδαμε ότι η στάση των άλλων προοδευτικών κομμάτων ήταν εχθρική απέναντι στην κυβέρνηση συνεργασίας.

Θα ήταν αναντίστοιχο να πούμε στον ελληνικό λαό ότι εμείς αλλάζουμε και θέλουμε αυτοδυναμία. Αυτός ήταν ένας στρατηγικός εγκλωβισμός. Κανείς δεν περίμενε αυτό το αποτέλεσμα, όχι μόνο εμείς. Το τσουνάμι των τελευταίων ημερών έφερε την επιβολή της ατζέντας του φόβου από τον αντίπαλο, θυμίζοντας το 2015 και ξεχνώντας τι έγινε από το 2019 μέχρι σήμερα. Οι πολίτες πήγαν στην κάλπη με την παραπληροφόρηση ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα αυξήσει τις εισφορές και όχι με την αλήθεια ότι η κυβέρνηση της ΝΔ άφησε ελεύθερους επαγγελματίες και αγρότες χωρίς ιατροφαρμακευτική περίθαλψη».




 


«Με βασάνισε αρκετές ώρες»

«Δεν θα κρυφτώ. Συμμετέχω στην πολιτική, αλλά δεν είμαι μηχανή. Σκέφτηκα την παραίτηση. Ήταν το πρώτο συναίσθημα και δεν ήταν φευγαλέο. Με βασάνισε αρκετές ώρες. Όταν ξεπέρασα το σοκ, συνειδητοποίησα ότι δεν έχω δικαίωμα να λιποτακτήσω. Δεν έχω δικαίωμα απέναντι στην ιστορία, απέναντι στο ένα εκατομμύριο που μας ψήφισε και να τους αφήσω μόνους σε μια δύσκολη στιγμή».




Δείτε επίσης

MediaNews

Ποια τεχνικά προβλήματα έχουν προκύψει;

Reality

Αυτή αποτελεί και την 5η κατά σειρά αποβολή στο ριάλιτι επιβίωσης

MediaNews

Από σήμερα και καθημερινά στις 16.00