Connect with us

Hi, what are you looking for?

Τηλεόραση

Κυριάκος Μητσοτάκης στο «Κοινωνία Ώρα Mega»: Θέλουμε ισχυρή εντολή για σταθερή κυβέρνηση

«Δεν έκοψα εγώ τις γέφυρες με τον Ανδρουλάκη» είπε ο πρόεδρος της ΝΔ

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας , Κυριάκος Μητσοτάκης παραχώρησε συνέντευξη στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» και στους δημοσιογράφους Ιορδάνη Χασαπόπουλο και Ανθή Βούλγαρη, ξεκινώντας καθ’ αυτόν τον τρόπο άτυπα την νέα προεκλογική του εκστρατεία.

«Από την πρώτη στιγμή που μάθαμε το εκλογικό αποτέλεσμα, το μήνυμα που ήθελα να στείλω είναι ότι πρέπει να τιμήσουμε την εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού. Είναι μοναδικό αποτέλεσμα την περίοδο της Μεταπολίτευσης και μας γεμίζει», ανέφερε ξεκινώντας ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφορικά με τις εκλογές της 21ης Μαΐου.

«Οι πολίτες μας έδωσαν μια ισχυρή εντολή. Αν δεν υπήρχε ο σκόπελος της απλής αναλογικής, σήμερα θα είχαμε μια αυτοδύναμη κυβέρνηση. Σκοπός είναι να επιβεβαιωθεί ό,τι έγινε πριν μια εβδομάδα αφενός να επιβραβευθεί η προηγούμενη 4ετία αφετέρου για τις προκλήσεις που έρχονται μετά», εξήγησε μεταξύ άλλων.

«Θέλουμε ισχυρή εντολή για σταθερή κυβέρνηση ώστε να υλοποιήσουμε το πρόγραμμά μας, κάτι που δεν γίνεται με οριακή πλειοψηφία», συμπλήρωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αναφέροντας ότι δεν πιστεύει γιατί κάποιος που ψήφισε ΝΔ στις εκλογές της 21ης Μαΐου να μην το ξανακάνει και σε αυτές της 25ης Ιουνίου.

«Η ΝΔ ήταν μπροστά και στη νεολαία. Πιστεύω ότι μιλήσαμε και μπορούμε να μιλήσουμε για τα θέματα που απασχολούν τη νεολαία, όπως τα πανεπιστήμια. Κάποιοι έβλεπαν τους νέους ως εργαλείο αντίστασης, ωστόσο εγώ δεν εξεπλάγην από το αποτέλεσμα», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Η Ελλάδα αρχίζει να μετατρέπεται σε εκπαιδευτικό κέντρο, καθώς τα δημόσια πανεπιστήμια αρχίζουν να εφαρμόζουν νέα προγράμματα. Αντί να εξάγουμε, θα μπορούμε να εισάγουμε φοιτητές», δήλωσε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της ΝΔ.

«Όραμά μου είναι να μετατρέψουμε την Ελλάδα σε ένα κέντρο εκπαίδευσης με περιφερειακό βεληνεκές, κάτι που αρχίζει και γίνεται πράξη», συμπλήρωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Είπε ακόμα ότι για τα θέματα παιδείας δεν έγινε κουβέντα στην προεκλογική περίοδο και οι πολιτικοί αντίπαλοι της ΝΔ. Όσον αφορά τα ΑΕΙ, τόνισε ότι η η βασική αρχή του άρθρου 16 πρέπει να είναι αντικείμενο συνεννόησης.

«Οι πολιτικοί μας αντίπαλοι δεν κατάλαβαν τίποτα από αυτά που έγιναν την προηγούμενη Κυριακή», πρόσθεσε και τόνισε, ζητώντας συγγνώμη για την ένταση, ότι «συνεχίζουν να παρουσιάζουν την εικόνα μιας κατεστραμμένης Ελλάδας και μιας ΝΔ που υπάρχει στο φαντασιακό τους. Ακούω τις ίδιες σαχλαμάρες, όπως ότι θα ιδιωτικοποιήσουμε το νερό».

«Αυτό που βλέπω από το ΠΑΣΟΚ είναι έναν λόγο που μοιάζει πολύ με του ΣΥΡΙΖΑ. Θα πίστευα ότι ο Νίκος Ανδρουλάκης κοπιάρει τον Αλέξη Τσίπρα, όπως η χθεσινή του ομιλία, η οποία ήταν βαθιά αντινεοδημοκρατική», δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ σε σχέση με τη ρητορική του κόμματος της Χαριλάου Τρικούπη.

«Δεν έκοψα εγώ τις γέφυρες με τον κ. Ανδρουλάκη. Είχε μια σαφή στρατηγική και δεν με ήθελε πρωθυπουργό. Ρωτάω λοιπόν τους πολίτες: θέλουμε ή δεν θέλουμε σταθερότητα μετά τις 25 Ιουνίου; Τα ίδια λέει και ο κ. Ανδρουλάκης. Ψηφίστε αυτοδύναμη ΝΔ κι εμένα κάντε με αντιπολίτευση. Μόνο που στις εκλογές δεν ψηφίζουμε για αντιπολίτευση», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Προφανώς θα ερευνήσουμε μια ευρύτερη συναίνεση και προφανώς θα μιλήσουμε και στο ΠΑΣΟΚ για να συζητήσουμε τα άρθρα που θεωρούμε ότι μπορούν να αναθεωρηθούν», εξήγησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης όσον αφορά τη συζήτηση για τη συνταγματική αναθεώρηση, απαντώντας στο σχόλιο ότι «μόνο το ΠΑΣΟΚ θα μπορούσε να στηρίξει τη ΝΔ».

«Δεν με αφορά τι θα γίνει στο ζήτημα της αντιπολίτευσης, εμένα με ενδιαφέρει να απευθυνθώ στους πολίτες και να ακουστεί το πρόγραμμά μας. «Μια ώριμη Δημοκρατία χρειάζεται μια αξιόπιστη αντιπολίτευση», απάντησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην ερώτηση σχετικά με ποιο κόμμα θα ήθελε να είναι αντιπολίτευση. «Θα σεβαστώ την κρίση του ελληνικού λαού», τόνισε. «Ο ΣΥΡΙΖΑ απέτυχε και ως κυβέρνηση και ως αντιπολίτευση», υπογράμμισε.

«Θα δώσουμε μεγαλύτερη έμφαση στα θέματα που έχουμε κάνει την αυτοκριτική μας»

«Στα θέματα που έχουμε κάνει την αυτοκριτική μας, θα δώσουμε και μεγαλύτερη έμφαση στην επόμενη 4ετία, όπως το Ε.Σ.Υ που αποτελεί προτεραιότητα. Είχαμε πραγματικό άλλοθι την πανδημία, όμως τώρα οραματιζόμαστε, ένα καινούριο σύστημα υγείας στην υπηρεσία του πολίτη», υπογράμμισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. «Η εισαγόμενη ακρίβεια είναι ακόμα εδώ», τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ και εξήγησε για την επενδυτική βαθμίδα ότι «μόλις την πάρουμε, θα δει τη διαφορά και ο πολίτης, γιατί θα μειωθούν τα επιτόκια. Δεν αφορά μόνο τους οικονομολόγους αυτό», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ταυτόχρονα, ανέφερε ότι: «Έχουμε πρόγραμμα για μονογονεϊκές οικογένειες, για δωρεάν σπίτια, καθώς έχουν μεγάλη ανάγκη από στέγη. Η κυβέρνησή μας ασχολήθηκε για πρώτη φορά με τους λεγόμενους “αόρατους”, καθώς χθες στην ορκωμοσία ήρθε ένας που ήταν άστεγος και βρήκε δουλειά και σπίτι με πρόγραμμα του υπουργείου. Τα θέματα στήριξης της οικογένειας θα είναι κρίσιμα από εδώ και στο εξής. Πώς θα αυξήσουμε τους βρεφονηπιακούς σταθμούς για να μην είναι μόνο πάρκινγκ παιδιών, πώς θα βοηθήσουμε τους εργαζόμενους γονείς, πώς θα επεκτείνουμε το ολοήμερο σχολείο».

Για τα ελληνοτουρκικά

«Θα συγχαρώ τον κ. Ερντογάν για την εκλογική νίκη του, αν και δεν έχω θεσμικό ρόλο. Θεωρώ χρέος μου να τον συγχαρώ και να εκφράσω την ευχή μου ότι η βελτίωση στις σχέσεις μας μετά τους σεισμούς να έχει και συνέχεια. Δεν έχω αυταπάτες ότι μια χώρα δεν γίνεται να αλλάξει εύκολα την πολιτική της», είπε ο κ. Μητσοτάκης.

«Εφόσον ο ελληνικός λαός με εμπιστευτεί και πάλι και εκπροσωπήσω τη χώρα στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ στη Λιθουανία, εγώ θα επιδιώξω μια συνάντηση με τον Ερντογάν. Πάντα πρέπει να συζητούμε, ιδιαίτερα όταν διαφωνούμε, βεβαίως και θεωρώ ώριμη μια συνάντηση», συμπλήρωσε ο πρόεδρος της ΝΔ.

«Έχουμε μια βασική διαφορά για την ΑΟΖ και την υφαλοκρηπίδα στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο αλλά και άλλα θέματα. Έχουμε βάλει τα θεμέλια για μια προωθητική ατζέντα με την Τουρκία και θα είναι μια ευκαιρία να θέσω στον κ. Ερντογάν το πλαίσιο στο οποίο θα κινηθούμε από εδώ και πέρα», είπε μεταξύ άλλων ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

 

Δείτε το βίντεο:

Δείτε επίσης

MediaNews

Ποια τεχνικά προβλήματα έχουν προκύψει;

Reality

Αυτή αποτελεί και την 5η κατά σειρά αποβολή στο ριάλιτι επιβίωσης

Τηλεόραση

Για τη μεσημεριανή ζώνη καθημερινά ή την πρωινή του Σαββατοκύριακου