Connect with us

Hi, what are you looking for?

Τηλεόραση

Formula 1: Το 6ο Grand Prix στην Ίμολα αποκλειστικά σε ΑΝΤ1 & ΑΝΤ1+1

Κυριακή 21 Μαΐου, στις 16:00

Ο6ος αγώνας του πρωταθλήματος της Formula 1 διεξάγεται στη θρυλική πίστα της Ίμολα στην Ιταλία και θα μεταδοθεί ζωντανά την Κυριακή 21 Μαΐου, στις 16:00 από τον ΑΝΤ1 και το ΑΝΤ1+.

Στο Autodromo Enzo e Dino Ferrari η πίστα της Ίμολα βρίσκεται κοντά στη Μπολόνια στην περιφέρεια της Εμίλια Ρομάνα. Έχει αριστερόστροφη φορά και εκεί γίνονται αγώνες F1 από το 1980. Στη σημερινή της εκδοχή έχει μήκος 4.9km, απαρτίζεται από 19 στροφές και ο αγώνας διαρκεί 63 γύρους. Εκεί, την Πρωτομαγιά του 1994 έχασε τη ζωή του ο Βραζιλιάνος οδηγός Άιρτον Σένα. Ο αδικοχαμένος πρωταθλητής έχασε τον έλεγχο της Williams στην καμπή Ταμπουρέλο και χτύπησε στον τοίχο. Την προηγούμενη μέρα, στην ίδια πίστα, είχε χάσει τη ζωή του και ο Αυστριακός οδηγός Ρόναλντ Ράτζενμπεργκερ.

Από τότε πολλά έχουν αλλάξει, τόσο στη μορφή της πίστας όσο και στις προδιαγραφές ασφαλείας. Υπάρχει, όμως, ακόμη μια ατμόσφαιρα παλιάς σχολής που τονίζουν τα ψηλά κερμπ, τα οποία και αναμένεται να είναι και ο μεγαλύτερος προβληματισμός των οδηγών το 3ημερο του αγώνα. Τα φετινά μονοθέσια είναι μεγάλα (+5m μήκος) και βαριά (798kg). Χτυπώντας πάνω στα κερμπ αποσταθεροποιούνται και χάνουν φόρα, ενώ αποφεύγοντας οι οδηγοί τα κερμπ πηγαίνουν πιο αργά με αποτέλεσμα να είναι δύσκολο να βρεθεί η χρυσή τομή χωρίς «δράματα». Δύσκολο είναι επίσης, να αποκλείσει κανείς την πιθανότητα βροχής.

Πέρυσι, οι Red Bull είχαν κάνει το 1-2 με νικητή το Φερστάπεν. Φέτος, οι Ταύροι έχουν μέχρι τώρα 5 νίκες σε 5 αγώνες! Ήρθε η ώρα να χάσουν; Θα έχουν απάντηση εντός έδρας οι Ferrari;

Η εκπομπή «Formula 1 Show» την Κυριακή 21 Μαΐου θα αρχίσει στις 15:00 σε ΑΝΤ1 και ΑΝΤ1+, στην οποία, μεταξύ άλλων, μπορείτε να παρακολουθήσετε:

• Αφιέρωμα στον θρυλικό Άιρτον Σένα, που έχασε τη ζωή του στην πίστα της Ίμολα πριν από 29 χρόνια.

• Προσομοίωση και ανάλυση του γύρου της Ίμολα από τον Τζώρτζη Μαρκογιάννη, που έχει οδηγήσει εκεί σε αγώνες Formula 4.

• Αποκλειστική συνέντευξη του πιο ανερχόμενου οδηγού, Όλι Μπέαρμαν, που εντυπωσιάζει στην F2 και ετοιμάζεται για το «άλμα» στην F1.

Δείτε επίσης

MediaNews

Ποια τεχνικά προβλήματα έχουν προκύψει;

Reality

Αυτή αποτελεί και την 5η κατά σειρά αποβολή στο ριάλιτι επιβίωσης

Τηλεόραση

Για τη μεσημεριανή ζώνη καθημερινά ή την πρωινή του Σαββατοκύριακου