Connect with us

Hi, what are you looking for?

Τηλεόραση

Μεγάλη Παρασκευή στην ΕΡΤ3: Δύο εξαιρετικές και μοναδικές συναυλίες κλασικής μουσικής

Μια ιστορική μουσική παράσταση, που αποτελεί μια κατανυκτική και συναρπαστική εμπειρία, υπό τη διεύθυνση του μοναδικού Θεοδώρου Κουρεντζή

Το «Ρέκβιεμ» του Βέρντι υπό τη διεύθυνση του Θεόδωρου Κουρεντζή και το «Ρέκβιεμ» του Μότσαρτ σε ένα νέο θεατρικό πλαίσιο, σε σκηνοθεσία και χορογραφία του Γάλλου καλλιτέχνη Bartabas, παρουσιάζει η ΕΡΤ3 τη Μεγάλη Παρασκευή (22:30 & 00:15, αντίστοιχα).

Το Ρέκβιεμ του Βέρντι, ένα υποβλητικό και ρηξικέλευθο έργο, ακούγεται στην εκκλησία του Αγίου Μάρκου στο Μιλάνο, εκεί όπου έκανε πρεμιέρα τον 19ο αιώνα. Στο έργο, που γράφτηκε ως φόρος τιμής στον συγγραφέα και αγωνιστή για την Ιταλική Ενοποίηση Αλεσάντρο Μαντσόνι, ο Βέρντι περιγράφει τον υπαρξιακό τρόμο του ανθρώπου μπροστά στο θάνατο.

Μια ιστορική μουσική παράσταση, που αποτελεί μια κατανυκτική και συναρπαστική εμπειρία, υπό τη διεύθυνση του μοναδικού Θεοδώρου Κουρεντζή, φημισμένου για την τόλμη και τους νεωτερισμούς του.

 

Ο Bartabas στο Φεστιβάλ του Σάλτσμπουργκ 2017

Όταν τα άλογα συναντούν την όπερα. O Γάλλος καλλιτέχνης ιππασίας και θεατρική ιδιοφυΐα Bartabas (επικεφαλής της Ακαδημίας Ιππασίας των Βερσαλλιών) μας προσφέρει μια μοναδική ερμηνεία του Ρέκβιεμ του Μότσαρτ με τη βοήθεια και την υποστήριξη του μαέστρου Marc Minkowski.

Δεκατρία άλογα και αναβάτες από τη φοβερή Académie Équestre de Versailles ενώνουν δυνάμεις με τη χορωδία Salzburger Bachchor και την ορχήστρα Musiciens du Louvre, για μια επανεξέταση του έργου του Μότσαρτ που απολαμβάνουν τόσο πολύ οι λάτρεις της μουσικής – λόγω της μελωδίας των διαφόρων σεκάνς και των άλυτων μυστηρίων για το ημιτελές έργο.

Για πάνω από μία ώρα, δείτε το Ρέκβιεμ του Μότσαρτ σε ένα νέο θεατρικό πλαίσιο, αφεθείτε στη μουσική και τις φωνές των τεσσάρων σολίστ: Genie Kühmeier, Elisabeth Kulman, Julien Behr και Charles Dekeyser – και πρώτα από όλα στο μπαλέτο των αλόγων από την Ιππική Ακαδημία. Ο Bartabas και οι ιππείς του δημιούργησαν μια παραγωγή που είναι μια συγκλονιστική σύνθεση των τεχνών, πολύ μεγαλύτερη από μια σπουδαία χορογραφία! Η συγκεκριμένη συναυλία ήταν το απόλυτο γεγονός της εβδομάδας Μότσαρτ στο Σάλτσμπουργκ το 2017.

Δείτε επίσης

MediaNews

Ποια τεχνικά προβλήματα έχουν προκύψει;

Reality

Αυτή αποτελεί και την 5η κατά σειρά αποβολή στο ριάλιτι επιβίωσης

Τηλεόραση

Για τη μεσημεριανή ζώνη καθημερινά ή την πρωινή του Σαββατοκύριακου