Connect with us

Hi, what are you looking for?

Showbiz

Μαργαρίτα Θεοδωράκη: Η μάνα μου έμαθε πρόσφατα για τον θάνατο του Μίκη

Θεοδωράκη

Ο Μίκης Θεοδωράκης έφυγε από τη ζωή στις 2 Σεπτεμβρίου του 2021, σε ηλικία 96 ετών, αφήνοντας πίσω του μια σπουδαία μουσική κληρονομιά.

νε.

Όπως είπε, η μητέρα της έμαθε πρόσφατα για την απώλεια του Μίκη. Η Μυρτώ Αλτίνογλου λειτούργησε ως σύμβολο σε πολλά τραγούδια του σπουδαίου μουσικοσυνθέτη. Ήταν η γυναίκα της ζωής του, με την οποία απέκτησε δύο παιδιά, τον Γιώργο και τη Μαργαρίτα.

Πλέον, είναι 95 χρονών και αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας. Όντας κατάκοιτη, πίστευε ότι ο Μίκης Θεοδωράκης βρίσκεται ακόμα δίπλα στο δωμάτιο.

 

«Είδε τον τάφο ένα χρόνο μετά»

«Ένα χρόνο μετά το θάνατο του πατέρα μου, η ζωή μας έχει αλλάξει. Η μαμά είναι κατάκοιτη. Τώρα πια είμαστε μόνοι μας με τον αδερφό μου. Ήταν κατάκοιτος δέκα χρόνια, αλλά κανείς δεν μπορούσε να διανοηθεί ότι ο μπαμπάς θα πεθάνει. Λέγαμε πολλά. Ήταν πολύ περήφανος για το βιβλίο μου, το είχε διαβάσει πέντε φορές και συνέχεια το αναλύαμε. Μετά την έκδοση του βιβλίου, μου ζήτησε συγγνώμη. Εγώ καταλαβαίνω γιατί μου έλεγε συγγνώμη, αλλά είναι μυστικό», είπε αρχικά η Μαργαρίτα Θεοδωράκη.

Στη συνέχεια, εξομολογήθηκε: «Μέχρι πρότινος η μητέρα μου δεν είχε καταλάβει ότι ο πατέρας μου είχε φύγει από τη ζωή. Όταν πήγαμε στον χρόνο πάνω στα Χανιά, το είδε στην τηλεόραση. Είδε τον τάφο ένα χρόνο μετά, αλλά δεν το έχουμε συζητήσει. Είδε τον τάφο του πατέρα μου έναν χρόνο μετά. Πάντα πίστευε ότι είναι δίπλα, γιατί ο πατέρας μου ήταν άρρωστος και η μαμά κατάκοιτη στο σαλόνι. Της λέγαμε είναι άρρωστος. Φέτος το κατάλαβε. Εγώ της μιλάω πάντα για τον μπαμπά βέβαια. Ήμουν πάντα περήφανη που ήμουν η κόρη του Θεοδωράκη. Ο πατέρας μου θυσίασε πολλά πράγματα για την Ελλάδα… Δεν μου επέτρεψαν να πενθήσω τον πατέρα μου, τον άρπαξαν από την εκκλησία, μου έκαναν ασφαλιστικά μέτρα. Όλα αυτά είναι τελείως γελοία».

 

 

Δείτε επίσης

MediaNews

Ποια τεχνικά προβλήματα έχουν προκύψει;

Reality

Αυτή αποτελεί και την 5η κατά σειρά αποβολή στο ριάλιτι επιβίωσης

MediaNews

Από σήμερα και καθημερινά στις 16.00