Connect with us

Hi, what are you looking for?

Time Out

“THE WALL – PINK FLOYD’S ROCK OPERA”: Η πιο ροκ όπερα όλων των εποχών στις 7 & 8 Ιουλίου στην Αθήνα

Στο Δημοτικό Θέατρο Λυκαβηττού

Το “THE WALL – PINK FLOYD’S ROCK OPERA”, η πιο ροκ όπερα όλων των εποχών, έρχεται για πρώτη φορά στην Αθήνα την Κυριακή 7 και τη Δευτέρα 8 Ιουλίου στο Δημοτικό Θέατρο Λυκαβηττού.

Έξι σημαντικοί μουσικοί της ροκ, τέσσερις σπουδαίοι τραγουδιστές, που έχουν την υποστήριξη του διάσημου συγκροτήματος, δέκα χορευτές σολίστες του σύγχρονου χορού, συνθέτουν την μεγαλύτερη ροκ όπερα στην ιστορία της ροκ. Μια παράσταση πλημμυρισμένη με τη μουσική των Pink Floyd, ζωντανή επί σκηνής, και ταυτόχρονα ένα σύγχρονο θέαμα που αφηγείται με το χορό, τη μουσική, και τα φαντασμαγορικά σκηνικά τη διαχρονική ανάγκη όλων των γενεών σε κάθε μέρος του πλανήτη για αλλαγή, δικαιοσύνη και ελευθερία.

Από το 1979 που το Τhe Wall κυκλοφόρησε, δεν έχει χάσει ούτε ελάχιστα από την επικαιρότητά του. 45 χρόνια μετά εξακολουθεί να είναι ο απόλυτος ύμνος της ανθρωπότητας ενάντια στην κάθε μορφής καταπίεση.

Την εποχή εκείνη, ο Ρότζερ Γουότερς (George Roger Waters) και τα υπόλοιπα μέλη των Pink Floyd, ανέδειξαν με την καταπληκτική μουσική τους την ανθρώπινη ανάγκη για ελευθερία, επικοινωνία και την εξαφάνιση των κάθε είδους στεγανών.

Το “Pink Floyd – The Wall”, η κινηματογραφική ταινία που ακολούθησε, σε σκηνοθεσία του Άλαν Πάρκερ και με πρωταγωνιστή τον Μπομπ Γκέλντοφ, ήταν μια τεράστια επιτυχία αλλά και η αρχή της δημιουργίας της Ροκ Όπερας με κύριο άξονα τη μουσική και το χορό.

Έτσι, ο Mohamed Yamani και ο Johan Nus, καταξιωμένοι επαγγελματίες του μουσικού θεάτρου, αποφασίζουν να ενώσουν τις δυνάμεις τους και το “THE WALL – PINK FLOYD'S ROCK OPERA” γεννιέται και αποθεώνεται από εκατομμύρια θεατές σε όλο τον κόσμο.

Ένα μοναδικό υπερθέαμα, που συνδυάζει μουσική, χορό, τραγούδι, αλλά και προβολές αρχειακού υλικού από την κινηματογραφική ταινία του Άλαν Πάρκερ και διαδραστικότητα με την παρουσία οπερατέρ, που ζωντανά πάνω στη σκηνή θα αναδείξει την ιστορία και με «κοντινά πλάνα» θα παρακολουθήσουμε από όσο πιο κοντά γίνεται τον ήρωά μας, αλλά και θα αιχμαλωτίσουμε τα συναισθήματα των σπουδαίων ερμηνευτών μας.

 

Λίγα λόγια για το έργο

Το The Wall αφηγείται την ιστορία ενός άνδρα που ονομάζεται Pink Floyd, ο οποίος ως παιδί έχασε τον πατέρα του στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Η υπερπροστατευτική μητέρα του, ο εκφοβισμός των δασκάλων του, η αποτυχία του γάμου του τον οδηγούν στο να χτίσει έναν προστατευτικό τοίχο πίσω από τον οποίο αρχικά πιστεύει ότι βρίσκει καταφύγιο. Με κάθε νέο τραυματικό γεγονός έρχεται ένα νέο τούβλο στον τοίχο του Pink, που θα τον αποκόψει πλήρως τελικά από τον έξω κόσμο. Ωστόσο, η πραγματική φρίκη αρχίζει μόλις τοποθετήσει το τελευταίο τούβλο. Την βουτιά στα ναρκωτικά. Μόνος και δυστυχισμένος οδηγείται στην τρέλα.

Αυτό το μνημειώδες άλμπουμ βασίζεται στις ζωές δύο μελών των Pink Floyd.

Η παιδική ηλικία του Pink μοιάζει πολύ με αυτή του Roger Waters, του κύριου δημιουργού του The Wall. Ο Γουότερς, ο οποίος έχασε τον πατέρα του στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, έζησε για πολλά χρόνια απομονωμένος και πληγωμένος από την συμπεριφορά των γύρω του.

Η ενήλικη ζωή του Pink βασίζεται σε αυτή του αρχικού τραγουδιστή του συγκροτήματος Syd Barret. Ο Μπάρετ υπέστη ψυχική κατάρρευση λόγω ναρκωτικών και αντικαταστάθηκε αμέσως μετά από τον Ντέιβιντ Γκίλμουρ. Συνδυάζοντας αυτές τις ιστορίες ζωής, ο Roger Waters, ο David Gilmour, ο Nick Mason και ο Richard Wright δημιούργησαν αυτό το έργο κατάδυση στα βάθη της ανθρώπινης ψυχής.

Δεν υπάρχει σύντομη απάντηση για το τι σημαίνει το The Wall, ούτε καν μια μοναδική απάντηση. Όπως κάθε έργο τέχνης, σημαίνει διαφορετικά πράγματα για διαφορετικούς ανθρώπους. Επιπλέον, μέρος αυτού που κάνει το Τείχος τόσο λαμπρό είναι η πολυπλοκότητα της αφήγησης, ο τρόπος που μπορεί να εφαρμοστεί εξίσου σε προσωπικό, κοινωνικό, πολιτικό ή διεθνές επίπεδο.

Το έργο είναι μια καταγγελία για τους περιορισμούς μας, τους εθισμούς των ανθρώπων, τους φόβους που βασίζονται σε ιστορικά κατάλοιπα, αλλά ταυτόχρονα ένα αισιόδοξο συναίσθημα, ένα παράθυρο στον ορίζοντα, να συνειδητοποιήσουμε, να ονειρευτούμε ένα καλλίτερο αύριο να σηκώσουμε το ανάστημα μας …. μέχρι να σπάσει το Τείχος!

 

Η παράσταση ερμηνεύεται από:

ΧΟΡΟ: 10 χορευτές σύγχρονου χορού.

ΜΟΥΣΙΚΗ: 6 μουσικοί και 4 τραγουδιστές, οι οποίοι σέβονται απόλυτα την αρχική παρτιτούρα κι έχουν την έγκριση και την υποστήριξη του διάσημου συγκροτήματος.

ΠΡΟΒΟΛΕΣ: Από την κινηματογραφική ταινία του Άλαν Πάρκερ “Pink Floyd – The Wall” και αρχειακό υλικό που διέθεσαν οι παραγωγοί της ταινίας

SPECIAL EFFECT: Πάνω στη σκηνή θα είναι παρών και ένας οπερατέρ για να αναδείξει την χορογραφία. Θα έχουμε έτσι «κοντινά πλάνα» για να παρακολουθήσουμε από όσο πιο κοντά γίνεται τον ήρωά μας, αλλά και να αιχμαλωτίσουμε τα συναισθήματα των ερμηνευτών μας.

 

ΜΟΥΣΙΚΟΙ
Fabian MUNDA (κιθάρα και μουσική διεύθυνση), Alexandre MAHAUX (πιάνο), David D&ASCENZO (κιθάρα), Ignace RIZZUTO (κιθάρα), Xavier BOUILLON (keyboards), Marcus
WEYMAERE (ντραμς).

ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΕΣ
Nuno RESENDE (σολίστ), Serge GULIKERS (σολίστ), Daniel PASTORE, Filippina SCIACCHITANO.

ΧΟΡΕΥΤΕΣ
Alexia CUVELIER, Alizée DUVERNOIS, Andrea APADULA, Eloise MANSEAU, Guillaume ZIMMERMANN, Killian TOUBOUL, Ludovic COLLURA, Mathieu COBOS, Melody CAILLIERET,
Mickael GADEA.

Δείτε επίσης

MediaNews

Ποια τεχνικά προβλήματα έχουν προκύψει;

Reality

Αυτή αποτελεί και την 5η κατά σειρά αποβολή στο ριάλιτι επιβίωσης

Τηλεόραση

Για τη μεσημεριανή ζώνη καθημερινά ή την πρωινή του Σαββατοκύριακου