Connect with us

Hi, what are you looking for?

Time Out

“Μαρίκα με είπανε – Μαρίκα με βγάλανε”: Ξεσήκωσε το κοινό η επίσημη πρεμιέρα της παράστασης

Ιστορίες γυναικών του Λαϊκού Τραγουδιού

Με μεγάλη επιτυχία δόθηκε η επίσημη πρεμιέρα της μεγάλης μουσικοθεατρικής παραγωγής «Μαρίκα με είπανε – Μαρίκα με βγάλανε», σε πρώτη πανελλήνια παρουσίαση, την Πέμπτη 28 Μαρτίου, στη Μονή Λαζαριστών, μια συμπαραγωγή του ΚΘΒΕ με το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Σερρών.

Μία παράσταση- φόρος τιμής στις αρχετυπικές γυναικείες μορφές που επηρέασαν το Ελληνικό Λαϊκό και Ρεμπέτικο τραγούδι του περασμένου αιώνα, ένα πρωτότυπο μουσικό θεατρικό έργο των Γιώργου Ανδρέου και Οδυσσέα Ιωάννου σε σκηνοθεσία του Καλλιτεχνικού Διευθυντή του ΚΘΒΕ, Αστέριου Πελτέκη.

Η Γιάννα Καρύμπαλη Τσίπτσιου (Πρόεδρος ΔΣ ΚΘΒΕ), ο Αστέριος Πελτέκης (Καλλιτεχνικός Διευθυντής ΚΘΒΕ- σκηνοθέτης της παράστασης), ο Γιώργος Ανδρέου (Καλλιτεχνικός Διευθυντής ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Σερρών, μουσική σύνθεση- ενορχήστρωση), ο Οδυσσέας Ιωάννου (θεατρικό κείμενο) με την Ελένη Τσαλιγοπούλου, την Κορίνα Λεγάκη, την Παναγιώτα Βιτετζάκη και τις ηθοποιούς, μουσικούς & συντελεστές της παράστασης.

Ένα «μουσικό κουτί» άνοιξε πάνω στη Σκηνή Σωκράτης Καραντινός και οι δύο Μαρίκες, η Μαρίκα Παπαγκίκα και η Μαρίκα Νίνου -αν και οι δρόμοι τους δεν διασταυρώθηκαν ποτέ στην πραγματική ζωή- «συναντήθηκαν» θεατρικά, ζωντανεύοντας ιστορίες, μνήμες, εποχές, με αφορμή πραγματικά γεγονότα αλλά και «πειραγμένες» παραμέτρους της ιστορίας, σε ένα νοσταλγικό ταξίδι στο χρόνο και στη διαδρομή του ελληνικού τραγουδιού του πρώτου μισού του εικοστού αιώνα.

Οι «Αγίες» του Λαϊκού μας Τραγουδιού, μυθικές γυναικείες παρουσίες – σε μια παράσταση όπου ο άντρας «λάμπει» διά της απουσίας του- «φώτισαν» το πάλκο και τα ιστορικά νυχτερινά κέντρα στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, ξετυλίγοντας το νήμα της ιστορίας μέσα από αφηγήσεις κι αγαπημένα τραγούδια που έχουν περάσει στο συλλογικό μας ασυνείδητο, σμυρνέικα, παραδοσιακά, ρεμπέτικα, λαϊκά, αλλά και πρωτότυπα τραγούδια του Γιώργου Ανδρέου.

Εξαιρετικές στις ερμηνείες τους, η Ελένη Τσαλιγοπούλου, μία από τις σημαντικότερες φωνές του σύγχρονου Ελληνικού Τραγουδιού και η Κορίνα Λεγάκη, μια από τις πιο ταλαντούχες τραγουδίστριες της νεότερης γενιάς, ξεσήκωσαν το κοινό που τραγουδούσε σε όλη τη διάρκεια της παράστασης.

Ελένη Τσαλιγοπούλου – Γιάννα Καρύμπαλη Τσίπτσιου (Πρόεδρος ΔΣ ΚΘΒΕ)- Κορίνα Λεγάκη- Αστέριος Πελτέκης (Καλλιτεχνικός Διευθυντής ΚΘΒΕ, σκηνοθέτης της παράστασης)

Οι θεατές στην υπόκλιση επιφύλαξαν το πιο θερμό τους χειροκρότημα στις δύο τραγουδίστριες – ερμηνεύτριες, στον Γιώργο Ανδρέου, τον Καλλιτεχνικό Διευθυντή ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Σερρών, που είχε την πρωταρχική ιδέα γι’αυτήν την αφιερωματική παράσταση και υπογράφει τη μουσική σύνθεση & ενορχήστρωση, στον Οδυσσέα Ιωάννου – που έγραψε το θεατρικό κείμενο -στον Αστέριο Πελτέκη, τον Καλλιτεχνικό Διευθυντή του ΚΘΒΕ, για την εμπνευσμένη σκηνοθετική του προσέγγιση, καθώς και σε όλες τις γυναίκες ηθοποιούς και στην ομάδα των συντελεστών της παράστασης.

Ο Αστέριος Πελτέκης (Καλλιτεχνικός Διευθυντής ΚΘΒΕ, σκηνοθέτης της παράστασης), ο Οδυσσέας Ιωάννου (θεατρικό κείμενο), ο Γιώργος Ανδρέου (Καλλιτεχνικός Διευθυντής ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Σερρών, μουσική σύνθεση- ενορχήστρωση), η Κορίνα Λεγάκη, η σύζυγος του Καλλιτεχνικού Διευθυντή του ΚΘΒΕ, η Ελένη Τσαλιγοπούλου, η Άννα Φόνσου, η Γιάννα Καρύμπαλη Τσίπτσιου (Πρόεδρος ΔΣ ΚΘΒΕ)

Γιάννα Καρύμπαλη Τσίπτσιου (Πρόεδρος ΔΣ ΚΘΒΕ)- Άννα Φόνσου- Αστέριος Πελτέκης (Καλλιτεχνικός Διευθυντής ΚΘΒΕ, σκηνοθέτης της παράστασης) με τη σύζυγό του

 

Πριν από την έναρξη της παράστασης, τους θεατές υποδέχτηκε στη Μονή Λαζαριστών, το γνωστό μουσικό σύνολο σαξοφώνων «SAX NOUVEAU», με τους Γιώργο Λυγερίδη (σοπράνο σαξόφωνο), Αγγελική Κόντα (σοπράνο σαξόφωνο), Πρόδρομο Μιχαηλίδη (άλτο σαξόφωνο), Ηλέκτρα Καράλη (άλτο σαξόφωνο), Λευτέρη Ιορδανίδη (τενόρο σαξόφωνο) και Ιάσονα Λυγερίδη (βαρύτονο σαξόφωνο), Μάριο Τιγκιρίδη (βαρύτονο σαξόφωνο).

Δείτε επίσης

MediaNews

Ποια τεχνικά προβλήματα έχουν προκύψει;

Reality

Αυτή αποτελεί και την 5η κατά σειρά αποβολή στο ριάλιτι επιβίωσης

Τηλεόραση

Για τη μεσημεριανή ζώνη καθημερινά ή την πρωινή του Σαββατοκύριακου