Connect with us

Hi, what are you looking for?

Time Out

Για 1η φορά στην Ελλάδα συνέδριο και έκθεση για το ρόλο της AI στη Μόδα, Ομορφιά, Επιστήμη και Τεχνολογία

Στις 8 Απριλίου στο Ίδρυμα Ευγενίδου

Η Τεχνητή Νοημοσύνη και… στη Μόδα!

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα στις 8 Απριλίου στο Ίδρυμα Ευγενίδου θα παρουσιαστούν ένα συνέδριο που εξερευνά τα όρια του Metaverse μέσα από τους τομείς της μόδας, της τεχνολογίας, της επιστήμης και της ομορφιάς και μία ξεχωριστή έκθεση με θέμα “Transitions”.

Κατά τη διάρκεια των ομιλιών θα παρουσιαστούν τα “έξυπνα” ρούχα και ο ρόλος τους της τεχνητής νοημοσύνης στην εξατομικευμένη ιατρική, όπως για παράδεγμα το ρούχο που ανιχνεύει το Αλτσχάιμερ, εφαρμογή που θα βοηθάει τα άτομα με ειδικές ανάγκες στην καθημερινότητά τους αλλά και καινοτομίες- εφαρμογές στη μόδα και στην ομορφιά!

Για την ξενάγηση στον κόσμο του Artificial Intelligence (AI) στη μόδα και στην ομορφιά, θα μιλήσουν οι διεθνούς φήμης, Constantino Roselli, ένας από τους κορυφαίους leaders παγκοσμίως στο Meteverse, η Jessica Thiant, η Europe Marketing Director, της παγκοσμίου φήμης εταιρείας Perfect Corp, με καινοτομίες και εφαρμογές αλλά και οι νικητές στην καινοτομία, στο AI Fashion Week στο Μιλάνο και στην Νέα Υόρκη, Matilde Mariano, Jose Sobral και Traina Gianluca. Χαιρετισμό θα απευθύνει η πρώτη AI Influencer της Ελλάδος Aiko Papas .

Μόδα και ψηφιακή τέχνη μέσα από την ξεχωριστή έκθεση “Transitions” Ταυτόχρονα μια ξεχωριστή έκθεση με θέμα Transitions θα πραγματοποιηθεί στο Περιστύλιο του 2ου ορόφου με δημιουργίες που συνδυάζουν μόδα και ψηφιακή τέχνη, οδηγώντας το βλέμμα του θεατή στην εμβάθυνση του θέματος. Με την ένωση του φυσικού και του ψηφιακού ο Engineer Antonis Sotiropoulos θα δημιουργήσει ένα φουτουριστικό περιβάλλον με εκθέματα των: Dimitris Strepkos , Line πlanet , ASFA, ΔΙΠΑΕ, SkinIt Fashion , Savrani Creations , Frini Giannouli, Ubuntu Original Handmade Creations , The Buttons , Migada Clothes , Tsatis Bags, TAMA Handmade Miracles , Niki Stylianou Jewelry , Xenia Deimezi , Born From Memories & 3D Dream , με ρεαλιστικές αναφορές και Avatar και AI θα λειτουργούν ως αφετηρίες της φαντασίας. Στην επιμέλεια της έκθεσης είναι η fashion stylist, Παλούμπη Χριστιάννα .

 

Στην ενότητα της καινοτομίας θα μιλήσουν:

Τα Εκπαιδευτήρια Απόστολου Παύλου με ομιλητή τον καθηγητή B.Sc. Φυσικής Δαμουλάκη Ματθαίο, την υποψήφια διδάκτωρ ΑΠΘ

Πληροφορικής Σωτηρούδη Μάρθα και την μαθήτρια τρίτης λυκείου Καταχιώτη Ανθή όπου μέσω της εφαρμογής που έχουν δημιουργήσει θα μάθουμε πώς το Metaverse βοηθάει τα άτομα με ειδικές ανάγκες στην καθημερινότητά τους.

Ο Δρ. Βλαχάκης Δημήτριος καθηγητής γενετικής στο τμήμα βιοτεχνολογίας του Γ.ΠΑ. συνομιλεί με τον καθηγητή στο ΜΑ ArtsInFashion, Innovation & Sustainability στο ΑΚΤΟ College & Eco Stylist Γραμματικογιάννη Δημήτρη για τα έξυπνα ρούχα και την τεχνητή νοημοσύνη στην εξατομικευμένη ιατρική.

Το Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη, με τον Δρ. Μυροφορίδη Αλέξανδρο διδάκτορα τη σχολής Κοινωνικών και Ανθρωπιστικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, συνομιλεί με τη Σοφιανοπούλου Κατερίνα MSc Ψυχολόγο, και τον Δρ. Κωνσταντίνο Θανασάκη Ιστορικό σε ένα εκπαιδευτικό παιχνίδι μυστηρίου με σύμμαχο τη ρομποτική και την ψηφιακή αφήγηση.

Στην ενότητα της επιστήμης θα μιλήσουν:

  • Από το Νε.Δι.Τε. ο Βούλτσιος Δημήτριος Υποψήφιος Διδάκτωρ Μηχανικός Αυτοματισμού και η Μεντζέλου Παρασκευή, επίκουρος καθηγήτρια Πληροφορικής στο Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών.
  • Τσιάμπαλη Ελισάβετ , Δερματολόγος-Αφροδισιολόγος
  • Χιόνη Γεωργία , διδάκτωρ Νομικής με εξειδίκευση στο αστικό και εμπορικό δίκαιο
  • Στην ενότητα της ομορφιάς θα μιλήσει για πρώτη φορά στην Ελλάδα
  • Η Jessica Thiant, Europe Marketing Director , της παγκοσμίου φήμης εταιρείας Perfect Corp, με καινοτομίες και εφαρμογές Artificial Intelligence (AI) & Augmented Reality (AR).

 

Στην ενότητα της μόδας θα μιλήσουν:

  • Ομιλητής Costantino Roselli , Bestselling Author, Serial Entrepreneur, Transcendent Storyteller, and Futurist
  • Ομιλήτρια από το Διεθνές Πανεπιστήμιο Τμήμα Σχεδιασμού & Ένδυσης η Δρ.Ευριδίκη Παπαχρήστου: Μηχανικός Μόδας, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Τμήματος Δημιουργικού Σχεδιασμού & Ένδυσης (ΔΙΠΑΕ), Υποψήφια Διδάκτορας Τμήματος Δημιουργικού Σχεδιασμού & Ένδυσης, Τία Μπιλάλη θα συνομιλήσουν με τη Νεφέλη Ζολώτα-Τάτση, τελειόφοιτη Τμήματος Δημιουργικού Σχεδιασμού & Ένδυσης (ΔΙΠΑΕ) και νικήτρια του δεύτερου βραβείου Eco Digital Fashion.
  • Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου φοιτήτριες και φοιτητές της ΑΣΚΤ (Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών) θα παρουσιάσουν ένα 3D SHOW REEL καθώς και την δικιά τους πρόταση ρούχων που αποτελείται και από 3D parts . Η Οικονόμου Αικατερίνη, η Κυριαφίνη Αικατερίνη, ο Στεφανίδης Κώστας, η Τσουτσούκα Αναστασία, η Αρτοπούλου Νικολέτα & Σκάρλα Ξανθή με συντονιστή τον υποψήφιο Διδάκτωρ ΕΜΠ, ΜΑ Ψηφιακών Τεχνών Μελανίτη Ιωάννη.
  • Η σχολή μόδας EFSA (Elisavet Fashion School) θα πραγματοποιήσει ένα fashion project με συμμετέχοντες τη δασκάλα του Digital Fashion Design Narina Gasparova, την ιδρύτρια της σχολής Ελισάβετ Χατζοπούλου και οι σπουδαστές της σχολής: Κατερίνα Κορακιανίτη, Πωλίνα Κυριτσοπούλου, Χριστίνα Σπανού & Χάρις Τσιάβου.

Τις ομιλίες θα συντονίσουν οι γυναίκες δημοσιογράφοι, Μαρία Ζούγρα, Βίκυ Μπουζούνη και Βασιλική Πετρίδου.

Στις εκπλήξεις της βραδιάς:

  • Οι Matilde Mariano & Jose Sobral & Traina Gianluca νικητές στην καινοτομία στο AI Fashion Week στο Μιλάνο & στην Νέα Υόρκη.
  • Bibiuff Studio , Barbara Regazzi Ψηφιακός Δημιουργός & Projects in Fashion AI
  • Celeste Design Studio ,Ida Rasouli Saani Artchitect, Designer & AI Artist
  • Glamoph , AI Art

Το συνέδριο θα ξεκινήσει στις 14.45.

Στις 18.00 θα ακολουθήσει cocktail party και οι προσκεκλημένοι θα μπορούν να έχουν ενδιαφέρουσες συζητήσεις με τους ομιλητές.

 

Συντελεστές

Event Manager: Ιωάννα Πατσουλάκη

Art Director & AI Creator: Αντώνης Σωτηρόπουλος

Υπεύθυνη Επικοινωνίας: Μαρκέλλα Σαράιχα

Sponsor PR: AriaPR

 

Ευχαριστούμε τα Εκπαιδευτήρια ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ, Radisson Blu Park Hotel Athens, W S Karoulias, Taresso Artisan, Cap-Cap, Coffee Roasters, VR- Academy.

Η διοργάνωση είναι υπό την Αιγίδα των: Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (ΠΣΤΕ), Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών (ΕΕΑ) , UNESCO

Δείτε επίσης

MediaNews

Ποια τεχνικά προβλήματα έχουν προκύψει;

Reality

Αυτή αποτελεί και την 5η κατά σειρά αποβολή στο ριάλιτι επιβίωσης

Τηλεόραση

Για τη μεσημεριανή ζώνη καθημερινά ή την πρωινή του Σαββατοκύριακου