Connect with us

Hi, what are you looking for?

Time Out

Ο Νικηταράς στο Θέατρο Βαφείο την 1η Μαρτίου

Ο Νικηταράς στο Θέατρο Βαφείο, πρόκειται για το γνωστό αριστούργημα του θεατρικού συγγραφέα Γιώργου Α. Χριστοδούλου

«Αι γενεαί  πάσαι… Νικηταράς!»Πρόκειται για το γνωστό αριστούργημα του θεατρικού συγγραφέα Γιώργου Α. Χριστοδούλου, όπου μας παραδίδει τον ήρωα Νικηταρά (Χρίστος Γεωργίου) να συνομιλεί με την ψυχιατρικά ασθενή κόρη του (Σάρα Τερζή) για όλους και για όλα.

Να σημειωθεί ότι η παράσταση παρουσιάζεται από το 2021 μέχρι και σήμερα ανελλιπώς, σε θέατρα, δήμους και περιφέρειες ανά την Ελλάδα…

Συγκεκριμένα έχει παρουσιαστεί στην κεντρική θεατρική σκηνή της Galerie Δημιουργών (δύο χειμώνες), στο θέατρο Αλκμήνη (έναν χειμώνα), στο Πολεμικό Μουσείο Αθηνών, στον Δήμο Νίκαιας,  στον Άγιο Ιωάννη Ρέντη,  στο θέατρο Ιάκωβος Καμπανέλλης με τη συνεργασία της Περιφέρειας Πειραιά, στο Περιγιάλι Κορινθίας, στο Μουσείο Γουλανδρή, στον Δήμο Βέλου, στον Δήμο Σπάρτης, στην Πάτρα δύο φορές, στον Δήμο Πεύκης, στη Θεσσαλονίκη, στον Χορτιάτη, στο Ναύπλιο και στη Βαμβακού Λακωνίας με τη στήριξη του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος…

Επίσης στις 8 Μαρτίου η παράσταση έχει προγραμματιστεί να παρουσιαστεί στο Γυμνάσιο της Νέας Ερυθραίας, ενώ στον εορτασμό της 25ης Μαρτίου 2024 θα παρουσιαστεί στο Μαλλιαροπούλειο Θέατρο στην Τρίπολη!

 

nikitaras__1_
nikitaras__2_

 

Συντελεστές

Κείμενο-σκηνοθεσία: Γιώργος Α. Χριστοδούλου

Μουσική: Ραφαήλ Πυλαρινός

Βοηθός σκηνοθέτη: Σάββας Σουρμελίδης

Σκηνικά & Κουστούμια: Δήμητρα Καββαδά

Σχεδιασμός φωτισμού: Tάσος Ιωάννου

Ηχοληψία: Κωνσταντίνος Ιωάννου

Φωτογραφίες: Θάνος Γεωργίου – Μάνος Βλαστος

Βίντεο: Αλέξανδρος Τζιανακάκης- Βάσια Σκυλακάκη

Δημόσιες σχέσεις: Έλενα Καρρά

Την  κατασκευή σπαθιού του Νικηταρά (ακριβές αντίγραφο) επιμελήθηκε  ο Λευκαδίτης καλλιτέχνης- τεχνίτης Νίκος Κορφιάτης.

Διανομή

Στο ρόλο του Νικηταρά ο  Χρίστος Γεωργίου

 Στο ρόλο της τρελο-Σοφιάς  η  Σάρα Τερζή

Δυο λόγια για το έργο… 

Ο Νικηταράς! Είναι αυτός που έδωσε τόσες μάχες, που έσπασε τρία σπαθιά στα Δερβενάκια και που ποτέ δεν καταδέχτηκε να πάρει λάφυρα.

Είναι αυτός που φυλακίστηκε άδικα για δύο χρόνια σ’ ένα σκοτεινό κελί, υπομένοντας άγριους ξυλοδαρμούς και εξευτελισμούς.

Ένας ήρωας που μετά την επανάσταση του 1821 τυφλώθηκε από τις κακουχίες και τα βασανιστήρια και αναγκάστηκε να γίνει ζητιάνος για να επιβιώσει αυτός και η οικογένειά του.

Είναι αυτός που είδε την κόρη του Σοφία να τρελαίνεται,  επειδή τον αντίκρισε μες στα αίματα! Που είδε να βγάζουν το καλύβι του σε πλειστηριασμό!

Ένας ήρωας, ένας Έλληνας, που σε όλη του τη ζωή πολέμησε για μια πατρίδα ελεύθερη, αλλά ουδείς δεν γνωρίζει μέχρι σήμερα πού βρίσκεται ο τάφος του…(!) Μια σπαραχτική-ανθρώπινη παράσταση, που θα συγκινήσει και τον πιο σκληρό θεατή…

nikitaras3

Θέατρο Βαφείο – Λάκης Καραλής

Τηλ. 210-3425637

Διεύθυνση: Αγ. Όρους 16 & Κων/πόλεως 115

Μετρό Κεραμεικού, 104 47  Βοτανικός

Δείτε επίσης

MediaNews

Ποια τεχνικά προβλήματα έχουν προκύψει;

Reality

Αυτή αποτελεί και την 5η κατά σειρά αποβολή στο ριάλιτι επιβίωσης

Τηλεόραση

Για τη μεσημεριανή ζώνη καθημερινά ή την πρωινή του Σαββατοκύριακου