Connect with us

Hi, what are you looking for?

Μονοτυπία

Μια δημόσια (ΣΥΡΙΖΑ) τηλεόραση

ΜΟΝΟΤΥΠΙΑ

** Τα αρνητικά περιστατικά που αφορούν την Δημόσια Τηλεόραση πληθαίνουν. Και δεν είναι πλεόν απλές διαρροές από μεμονωμένους αγανακτισμένους για τα όσα συμβαίνουν εκει επί ΣΥΡΙΖΑ. Η τελευταία δημόσια καταγγελία των Εργαζομένων στην ΕΡΤ ότι η εταιρία μοιάζει με ακυβέρνητο καράβι καθώς και για τον ρόλο της ΠΟΣΠΕΡΤ,με κατακλείδα ότι η ΕΡΤ γίνεται, καθημερινά, περίγελος της κοινωνίας, απεικονίζει την παρακμή του δημόσιου τηλεοπτικού φορέα.

** Η ΕΡΤ δεν είναι μία οποιαδήποτε επιχείρηση του ιδιωτικού τομέα. Είναι μία ιδιόρρυθμη- κυριολεκτικώς- δημόσια επιχείρηση που έχει μετατραπεί σε ΔΕΚΟ. Με εξαίρεση δε τις Μνημονιακές υποχρεώσεις στις οποίες οφείλουν, αναγκαστικώς, να υπακούσουν και οι δημόσιες επιχειρήσεις, καμμία προ Μνημονίου ΔΕΚΟ ή, γενικώς, δημόσια επιχείρηση, δεν λειτούργησε ως επιχείρηση. Πάντοτε υπό τον ασφυκτικό κλοιό των εκάστοτε κυβερνήσεων, εξυπηρετούσαν, πλήν του έρμου λαού, και κομματικά συμφέροντα.

** Με βάση την μέχρι τώρα εμπειρία του τρόπου λειτουργίας της δημόσιας τηλεόρασης –κυρίως από το 1981 και μετά- πρέπει να παρατηρηθούν τα εξής:

** Αυτό που πρέπει να γίνει είναι να αφεθεί  αδέσμευτη η δημόσια τηλεόραση να λειτουργήσει. Και τα διοικητικά συμβούλια να συγκροτούνται με διακομματική συνεννόηση. Με άλλα λόγια θα πρέπει να καταργηθεί η εποπτεία της ΕΡΤ από αρμόδιο υπουργό! Δεν φαντάζεται κανείς ότι το BBC ή η RAI τελούν υπό την συνεχή εποπτεία του Σερ Τάδε ή του Ντοτόρε Δείνα, αντιστοίχως. Ο πολιτικός εναγκαλισμός πρέπει να λάβει τέλος.

** Με άλλα λόγια το πολιτικό σύστημα αφού «φούσκωσε» την δημόσια τηλεόραση για να ικανοποίησει κομματικές σκοπιμότητες, φαίνεται να αδυνατεί -έτσι όπως έχουν εξελιχθεί τα πραγματα προς το χειρότερο-  να «θεραπεύσει» την ασθένεια που το ίδιο μετέδωσε.

** Πολύ περισσότερο δεν μπορεί να θεραπεύσει τα τρωτά της δημόσιας τηλεόρασης μία κυβέρνηση που, παραγνωρίζοντας ότι την λειτουργία της την συντηρεί μία ολόκληρη κοινωνία, ανεξαρτήτως του τι ψηφίζει, την έχει μετατρέψει σε στυγνό προπαγανδιστικό μηχανισμό.

 

Δείτε επίσης

MediaNews

Ποια τεχνικά προβλήματα έχουν προκύψει;

Reality

Αυτή αποτελεί και την 5η κατά σειρά αποβολή στο ριάλιτι επιβίωσης

MediaNews

Από σήμερα και καθημερινά στις 16.00