Πρώτη σύσκεψη για τη νέα σεζόν στην ΕΡΤ

, Πρώτη σύσκεψη για τη νέα σεζόν στην ΕΡΤ

Η πρώτη σύσκεψη των ισχυρών παραγόντων της ΕΡΤ για το πρόγραμμα της νέας τηλεοπτικής σεζόν πραγματοποιήθηκε την περασμένη Τρίτη στο Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής, υπό το δίδυμο Ζούλα – Γαμπρίτσου.

Οπως έγραφε η στήλη από την περασμένη εβδομάδα, το Μαξίμου έχει αρχίσει να ασκεί έντονες πιέσεις στην πλευρά της διοίκησης με φόντο τη διάψευση των προσδοκιών στο επίπεδο της τηλεθέασης και απαιτεί λύσεις και βελτιωτικές κινήσεις ενόψει του φθινοπώρου, αφού η χρονιά που έρχεται θα έχει εκλογικό πρόσημο, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για το ενδιαφέρον του πρωθυπουργικού στρατηγείου όσον αφορά την αύξηση της επιρροής της κρατικής τηλεόρασης.

«Δεν θα το κάνουμε ΣΥΡΙΖΑ TV, όπως επί εποχής Παππά, ωστόσο δεν είναι δυνατόν εν μέσω των σημαντικότερων επενδύσεων των τελευταίων χρόνων και της ώθησης της περσινής σεζόν να παρουσιάζεται σήμερα αυτή η εικόνα», λένε χαρακτηριστικά στελέχη του συστήματος Μητσοτάκη, αποτυπώνοντας το κλίμα που επικρατεί στα υψηλά κυβερνητικά κλιμάκια. Με αυτά τα δεδομένα, η προτεραιότητα σε αυτή τη φάση δίνεται στον ενημερωτικό τομέα και ιδιαίτερα στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων, το οποίο τους τελευταίους κρίσιμους μήνες δεν κατάφερε σε καμία περίπτωση να αντεπεξέλθει στις ανάγκες του ανταγωνισμού.

Το ίδιο -με ελάχιστες φωτεινές εξαιρέσεις- ισχύει και για τις ενημερωτικές εκπομπές. Πέραν της παραμέτρου του περιεχομένου, εξετάζονται σοβαρές παρεμβάσεις ακόμη και στα πρόσωπα, σε πλήρη συνεννόηση με το Μέγαρο Μαξίμου και τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Γιάννη Οικονόμου, που λειτουργεί επισήμως ως δίαυλος επικοινωνίας μεταξύ του συστήματος Μητσοτάκη και της διοίκησης της ΕΡΤ. Στον αντίποδα, εκτός του ήδη υπάρχοντος προγραμματισμού, δεν αναμένονται συνταρακτικές αλλαγές στο μέτωπο της ψυχαγωγίας, για την οποία -σε γενικές γραμμές- επικρατεί ικανοποίηση.