Connect with us

Hi, what are you looking for?

Media Insider

Οι Μπακοκαϋµενάκηδες επενδύουν στα media – Η πρόταση για εξαγορά του Open και το αθηναϊκό κανάλι

Κανονικά και με το νόμο, παρά τις χλιαρές διαψεύσεις από την πλευρά της διοίκησης του Open, ισχύει η πληροφορία που θέλει τους εφοπλιστές Μπάκο και Καϋμενάκη να βρίσκονται σε προχωρημένες συζητήσεις για την εξαγορά του τηλεοπτικού σταθμού Open από τον Ιβάν Σαββίδη.

Οπως προκύπτει από το σχετικό ρεπορτάζ, το ενδιαφέρον και υπαρκτό είναι, αλλά, πέραν τούτου, οι πληροφορίες θέλουν τις δύο πλευρές να βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής από την επίτευξη οριστικής συμφωνίας. Μάλιστα, οι γνωρίζοντες το παρασκήνιο αναφέρουν ότι το deal είχε φτάσει στο παρά ένα να ολοκληρωθεί στα τέλη της προηγούμενης εβδομάδας. Αυτό δεν σημαίνει ότι έχει αλλάξει επί της ουσίας κάτι. Απεναντίας, στα βασικά σημεία φαίνεται ότι υπάρχει ήδη συμφωνία και απλώς μένουν κάποιες λεπτομέρειες για να πέσουν οι υπογραφές. Είναι, άλλωστε, γνωστό ότι γενικώς ο Ιβάν, όταν διαπραγματεύεται, καθυστερεί μέχρι να λάβει την τελική απόφαση. Η πληροφορία περί της διάθεσης του σημερινού ιδιοκτήτη του Open να αποεπενδύσει από τα media είναι γνωστή εδώ και καιρό σε πολιτικούς και επιχειρηματικούς κύκλους.

Οπως θα διαβάσετε και στον «Πολιτικό Καφέ», η φημολογία περί του ενδιαφέροντος από την πλευρά των εφοπλιστών Μπάκου και Καϋμενάκη όχι μόνο δεν προκάλεσε προβληματισμό στην κυβέρνηση, αλλά, απεναντίας, την υποδέχθηκαν με θετικά λόγια. Ανεξάρτητα, πάντως, από την εξέλιξη που θα έχουμε στις συζητήσεις ανάμεσα στους δύο εφοπλιστές και την πλευρά Σαββίδη, εκείνο που πρέπει να σημειώσει κανείς είναι το ζωηρό ενδιαφέρον που δείχνουν οι δύο ιδιοκτήτες του Αστέρα Τρίπολης και μεγαλομέτοχοι της ΕΛΛΑΚΤΩΡ να επεκτείνουν τη «στεριανή» δράση τους και στον χώρο των media. Αλλωστε, μόνο απαρατήρητη δεν περνά η πληροφορία σύμφωνα με την οποία, εκτός από το ενδιαφέρον για το Open, οι Μπακοκαϋμενάκηδες φαίνεται να συζητούν και την εξαγορά τηλεοπτικού σταθμού που διαθέτει άδεια εκπομπής στην περιοχή της Αττικής. Αυτό και μόνο καταδεικνύει τον σχεδιασμό τους να επενδύσουν και στον χώρο των ηλεκτρονικών Μέσων.

Δημοσιεύθηκε στο Secret το Σάββατο 9/4

Δείτε επίσης

MediaNews

Ποια τεχνικά προβλήματα έχουν προκύψει;

Reality

Αυτή αποτελεί και την 5η κατά σειρά αποβολή στο ριάλιτι επιβίωσης

MediaNews

Από σήμερα και καθημερινά στις 16.00